Predsednik Medjunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah uveren je da će se Igre u Tokiju održati na leto i pridružiće se ove nedelje organizatorima u ubedjivanju sponzora da će se to desiti.

Jedina stvar koja je teža od organizacije samih Olimpijskih igara jeste ubedjivanje kompanija da ostave na snazi milijarde dolara sponzorstva usled ekonomskih turbulencija i skepticizma povodom pandemije korona virusa.

Povezana vest:  TELENOR I OKS POKLONILI OLIMPIJSKI SAT BEOGRADU, Sat će odbrojavati vreme do početka Olimpijskih igara u Londonu

Sastanci Baha i potpredsednika MOK-a Džona Koutsa, koji nadgleda pripreme Igara, sa japanskim zvaničnicima održaće se u četvrtak i petak.

Na dnevnom red biće mere protiv korona virusa, što uključuje karantine, pravila za sportiste koji ulaze u zemlju, testiranje, vakcine, kao i prisustvo, odnosno odsustvo navijača.

Do kraja 2020. i početka 2021. se ne očekuje mnogo detalja oko organizacije, što objašnjava nesigurnost. Olimpijske igre u Tokiju su sa ove pomerene za sledeću godinu i trebalo bi da počnu 23. jula.

Povezana vest:  Saslušan čovek koji je bacio flašu na atletsku stazu tokom OI