Pozivaju se svi ljubitelji Ubistva u Orijent Ekspresu i drugih vrhunskih krimi misterija! Ovog novembra kanal Epic Drama donosi vam premijeru filma Poseta inspektora, snimljenog prema istoimenoj pozorišnoj drami čiji je autor Dž. B. Pristli. U centru ove filmske priče je bogata porodica upletena u tragični smrtni slučaj.

Radnja filma Poseta inspektora smeštena je u 1912. godinu i prikazuje bogatu porodicu u momentu proslavljanja veridbe između Šile Birling i Džeralda Krofta – braka koji će značiti spajanje dve uspešne kompanije. Njihovu svečanost prekinuće iznenadna poseta inspektora Gula. Gul istražuje samoubistvo mlade devojke, bivše radnice u fabrici gospodina Birlinga. Saslušavajući redom sve članove porodice, Gulovo neumoljivo ispitivanje otkriva da je svako od njih ne samo na neki način povezan sa preminulom devojkom, već možda i odigrao značajnu ulogu u izazivanju njene smrti.

Film Poseta inspektora snimljen je na osnovu pozorišnog komada čiji je autor dramski pisac Dž. B. Pristli. Ovo delo je prvi put izvedeno 1945. godine i smatra se jednim od njegovih najpoznatijih dela, kao i jednim od klasika engleskog pozorišta sredine XX veka. Ova adaptacija je verna originalu u smislu da se radnja, kao i u originalnom komadu, odigrava tokom samo jedne noći. Autorka scenarija je Helen Edmundson koja je u međuvremenu 2018. godine napisala scenario za bioskopski film Marija Magdalena (Mary Magdalene) i adaptirala roman Andree Levi Malo ostrvo (Small Island) za Nacionalno pozorište. Rediteljka filma Poseta inspektora je Ešling Volš, najpoznatija po radu na filmovima Modi (Maudie) Pesma za odrpanog dečaka (Song for a Raggy Boy), a takođe je i režirala pojedine epizode serija kao što su The Bill Trial & Retribution (Suđenje i odmazda).

Povezana vest:  Lea Mišel: Četvrta sezona 'Gleeja' biće revolucionarna

Inspektora Gula tumači Dejvid Tjulis, najpoznatiji po ulozi profesora Lupina u filmovima o Hariju Poteru. On je takođe ostvario impresivne uloge u filmovima Dečak u prugastoj pidžami (The Boy in the Striped Pyjamas), Magbet iz 2015.godine (Macbeth), Teorija svega (The Theory of Everything ) i Goli (Naked), za koji je na Kanskom filmskom festivalu 1993. godine dobio Nagradu za najboljeg glumca. Na malim ekranima bio je podjednako zastupljen –  za lik V.M. Varge u TV seriji Fargo iz 2014. (Fargo) dobio je nagradu za sporednu ulogu. Ulogu ponižene i potlačene Eve Smit glumi Sofi Randl. Randl je poslednjih godina ostavila izuzetan utisak na publiku ulogama u serijama kao što su Birmingemska banda (Peaky Blinders)Džentlmen Džek (Gentleman Jack ) i Telohranitelj (Bodyguard). Gledaoci kanala Epic Drama prepoznaće je i po ulogama u serijama Džejmstaun (Jamestown) i Krug Blečli (The Bletchley Circle). Lik Sibil Birling tumači Miranda Ričardson. Ona takođe dolazi iz Hari Poter franšize budući da je tumačila ulogu Rite Skiter u prva dva filma. Naveliko je poznata po ulogama u filmovima Sati (The Hours) i Ženska prava hoću (Made in Dagenham)  i Igra plakanja (The Crying Game), a nominovana je i za nagradu Oskar Američke filmske akademije za uloge u filmovima Tom i Viv (Tom & Viv) i Šteta (Damage). Ken Skot, koji glumi Artura Birlinga, poznat je po nedavnoj ulozi Balina u trilogiji Hobit (The Hobbit), a cenjene su i njegove uloge u serijama The Vice i Nestali (The Missing).

Povezana vest:  Premijera na TLC kanalu: Preuređenje kuće

Poseta inspektora premijerno se prikazuje na kanalu Epic Drama, u subotu 21. novembra u 21.00h.