Samo najpopularnije TV serije imaju tu privilegiju da snime božićni specijal, a Detektiv Murdok je nesumnjivo jedna od najboljih. Ova serija se dugo emituje – njena 13. sezona je trenutno na ekranima u Kanadi, zemlji u kojoj je i snimljena, a za sezonu praznika nam poklanja ekskluzivnu epizodu Murdokova božićna avantura na kanalu Epic Drama. Ova epizoda predstavlja ključni momenat u kojem se pojavljuju svi važni i popularni likovi iz prethodnih epizoda, a napisana je tako da čak i gledaoci koji nikada nisu videli nijednu epizodu serije mogu da uživaju u božićnoj istrazi i dugogodišnjoj romansi Vilijama Mardoka i doktorke Ogden. A za ulogu Deda Mraza je naravno angažovan legendarni glumac Ed Asner! Božićni specijal Murdokova božićna avantura  biće prikazan 19. decembra u 21.00h.

Povezana vest:  Serijal „Neverovatni graditeljski promašaji: Popravka" na Discovery kanalu

Celovečernja epizoda sa brojnim referencama na božićne filmove

Murdok i njegove kolege istražuju ubistvo poznatog i bogatog engleskog dobročinitelja Alistera Mekgavana – pored toga što mu je oduzeo život, počinilac krade i poklone koje je Mekgavan namenio siromašnoj deci ovog grada. Murdok mora da reši misteriozno ubistvo i istovremeno spase Božić za siromašnu decu Toronta. Tvorci serije su zamislili ovo specijalno izdanje kao klasičnu i uzbudljivu kriminalističku istragu, ali i tradicionalnu, dirljivu božićnu priču, pa su uključili elemente brojnih božićnih filmova koje zaista vredi pogledati:

  • Murdokova borba sa božićnim svećama nas podseća na film Božićni praznici sa glumcem Čevijem Čejsom.
  • Možda ćete prepoznati i čudovište koje krade poklone iz filma Kako je Grinč ukrao Božić
  • Brekenrejdova džangrizava reakcija na praznike je jasna referenca na Ebenezera Skrudža, ciciju iz Božićne priče. Margaret ga jednom iz šale oslovi imenom Ebenezer, što je bilo namerno.
  • U sceni kada Krebtri i Higins sakupljaju donacije na ulici, vidimo malog dečaka kako vuče ofucanu božićnu jelku, čime se na dirljiv način odaje počast filmu Božić Čarlija Brauna.
  • Starac koji je obučen kao Deda Mraz (i koji veruje da je on pravi Deda Mraz, ali mu niko drugi ne veruje) je lik koji je pojavljuje u jednom božićnom klasiku, Čudo u 34. ulici.

Najbolji Deda Mraz svih vremena

Povezana vest:  Hju Lori: Emitovanje serije Dr. House ne prestaje zbog mene!

Glumac koga su tvorci angažovali za ulogu Deda Mraza je skoro pa pravi Deda Mraz – u pitanju je glumačka legenda, 91-godišnji Ed Asner, koji je osvojio 7 Emija. Tokom karijere, Asner je igrao Deda Mraza desetak puta, a pozajmljivao mu je glas i u crtaćima, od kojih je najpoznatiji klasični božićni film Vilenjak. On je naravno u svom najboljem izdanju i kao Deda Mraz detektiva Murdoka!

Povezana vest:  Serija “Zemlja iz svemira” uskoro na Discovery kanalu