Eurosport će svojim gledaocima obezbediti nezaboravno iskustvo Olimpijskih igara kroz inovativane sadržaje, stručne komentare i priče koje će se pamtiti.  Kao Home of the Olympics u Evropi, Eurosport i discovery+ (na tržištima na kojima je lansiran) biće jedini kanali na kojima će moći da se vidi svaki nezaboravan trenutak sa Olimpijade, isprate sve medalje i uspesi omiljenih sportista.

Serijal “Head to Head” ugostiće po dva cenjena stručnjaka Eurosporta koji će upoređivati neke od najvećih ikona olimpijske ere. Serijal od osam epizoda započinje u sredu 14. aprila (Eurosport1 od 21h do 22:10h) i baviće se dugogodišnjim upoređivanjem karijera Jusein Bolta i Karla Luisa, a zatim Marka Spica i Majkla Felpsa kako bi utvrdili ko je od njih  bolji na sportskom borilištu. U narednim epizodama ​u središtu pažnje su teniske ikone Štefi  Graf i Serena Villiams,  jedna protiv druge, atletičari dugoprugaši Mo Farah i Haile Gebrselasije, kao i legende heptatlona Džeki Džojner – Kersi i Džesika Enis-Hil.

Povezana vest:  SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O „2014 MTV MOVIE AWARDS"

Emisija The Olympic Stories, takođe će sa emitovanjem početi u sredu, 14.aprila i ispratiće neke od kultnih trenutaka koji su se urezali u olimpijsku istoriju. Eurosport putuje širom sveta kako bi razgovarao sa najvećim zvezdama i istražio najfascinantnije priče. „Big in Japan“ je novi format koji gledaoce vraća u Japan 1964. i na sve ono zbog čega su dobile epitet „savršene Igre“. Buduće epizode ​​sadržaće ekskluzivne intervjue sa sprinterom Benom Džonsonom, kao i sportistima koji su srušili barijere u težnji da se takmiče na Olimpijskim igrama.

Treći novi format, Essential Olympic Stories koje predstavlja Bridžston, premijerno će biti prikazan 18. maja. Cilj je da se ispričaju neke od najuzbudljivijih olimpiskih priča. Od Majkla Felpsa do Daun Frejzer, preko Muhameda Alija i Nađe Komaneči, nove epizode Essential Olympic Stories biće emitovane svake nedelje do početka Igara.

Povezana vest:  Ian Somerhalder: “Eleni će biti potrebni Damon i Stefan”

Endrju Georgiu, predsednik Eurosporta i Global Sports Rights& Sports Marketing Services izjavio je: „Ništa ne sjedinjuje svet kao Olimpijske igre. Dok svi tražimo  svetlost na kraju tunela, Igre ovog leta obećavaju da će biti jedne od kulturno najrelevantnijih i najznačajnijih u savremenom dobu, predstavljajući preko potrebnu proslavu humanosti i otpornosti čitavog čovečanstva. Upravo tu proslavu oživljavamo izveštavanjem najvažnijih priča iz Tokija, približavajući svima omiljene sportiste putem naših ekskluzivnih formata i emisija. Neuporedivo veliki opseg Diskaverija, zajedno sa Eurosportom i velikim znanjem vezanim za sport, animiraće najširu publiku sa najboljim iskustvom gledanja Olimpijade ikada.”

Povezana vest:  Serija "DVOSTRUKI ŽIVOT" od 22. decembra svakog petka samo na AXN Adriji

Nova himna za novu eru

Nova izrazito ritmična himna, pripremljena za ove Olimpijske igre, ilustruje sve emocije i trenutke koje će sportisti i navijači doživeti na putu do Igara. Oskarom nagrađeni kompozitor Stiven Prajs, poznat po muzici iz filmova  Gospodar prstenova i Odred otpisanih, sarađivao je sa Londonskim simfonijskim orkestrom snimajući četvorominutnu himnu. Gledaoci Eurosporta imaće ekskluzivnu mogućnost da u sredu 14.aprila u okviru programa posvećenog Olimpijskim igrama čuju samo deo nove himne.

Himna će se koristiti za sve sadržaje i programe u Tokiju 2021, nastavljajući svoj život i posle, preko Olimpijskih zimskih igara u Pekingu 2022. do Olimpijskih igara u Parizu 2024.