Originalna glavna postava serijala „Dauntonska opatija“ (Downton Abbey) vraća se u drugom igranom filmu koji će izaći u bioskope 22. decembra ove godine, saopštila je danas kuća Fokus Fičers (Focus Features).

Kreator „Dauntonske opatije“ Džulijan Felows napisao je scenario za drugi film a reditelj će biti Sajmon Kertis (Moja nedelja sa Merilin).

Hju Bonvil, Mišel Dokeri i 86-ogodišnja Megi Smit ponovo će biti tu, uz neka nova lica medju kojima će biti glumci Hju Densi, Lora Hedok, Natali Bej i Dominik Vest.

Povezana vest:  Nacionalni dan polarnih medveda na Animal Planet kanalu.

Produkcija „Dauntonske opatije dva“ počela je prošle nedelje.

„Posle vrlo izazovne godine kada je toliko nas bilo odvojeno od porodice i prijatelja velika je uteha misliti da nas čekaju bolja vremena i da ćemo idućeg Božiča ponovo biti sa voljenim likovima iz Dauntonske opatije“, rekao je producent Garet Nim.

Prvi film „Dauntonska opatija“ iz 2019, izašao je tri godine posle kraja serije. On je zaradio 194,3 miliona dolara uz skroman budžet od 20 miliona dolara.

Povezana vest:  NOVI FORMAT, NOVI IZAZOV, NOVA PARTNERKA: Srđan Predojević na novom Pinkovom kanalu u svojoj autorskoj emisiji! A ona će biti sa njim ispred kamera!