Kompanija Telekom Srbija i producentske kuće „Dandelion Productions“ i „Film danas“, predstavili su danas nove televizijske projekte koje će realizovati u narednom periodu kao što su „Baš Čelik“, „Bunar“, „Pevačica“, i nove sezone zapaženih serija – „Ubice mog oca 5“ i „Državni službenik 3“.

Prostor „Buddha bar“ bio je ispunjen mnogim poznatim glumcima koji će igrati u navedenim serijama od jeseni i zime – Branka Katić, Igor Ðorđević, Milica Pavlović, Jelena Grujičić i Marko Vasiljević.

Generalni direktor Telekoma Srbije i producent Vladimir Lučić podsetio je da su pre tri godine ušli u svet TV serija i od tada se intenzivno bave produkcijom igranog programa.

„Tokom ovog perioda postigli smo naša dva osnovna cilja, pre svega postali smo najjača produkciona sila u ovom delu Evrope i napravili smo televizijski kanal SuperStar, koji je neka vrsta srpske verzije američkog programa HBO“, istakao je prvi čovek Telekoma.

Prema njegovim rečima, SuperStar kanal predstavlja kombinaciju najkvalitetnijih filmova i serija, i jedini su kanal u širem regionu koji svaki dan ima bar jednu premijeru srpske serije.

Takođe, napomenuo je da tokom ove tri godine, saradnja Telekoma sa rediteljem i producentom Predragom Gagom Antonijevićem je bila uspešna, jer je on u startu pomogao da se podigne kvalitet srpskih serija koji se realizuju na zavidnom nivou.

Podsetio je i da su saradnju sa Antonijevićem počeli sa špijunskom serijom „Državni službenik“ (2019), a onda su je proširili, tako da će na jesen emitovati na SuperStaru još dve serije koje su radili zajedničkim snagama – krimi priča „Pevačica“ stiže u septembru, a peta sezona „Ubice mog oca“ u decembru.

Tu se projekti zajedničke saradnje ne završavaju, jer uskoro kreće, krajem jula snimanje i treće sezone „Državnog službenika“ gde će glavna tema biti upravo – pandemija virusom korona, a zatim i nova serija „Bunar“, koja će se emitovati naredne godine.

Povezana vest:  Hju Grant umesto Čarlija Šina?

„Moram da izrazim veliko profesionalno i lično zadovoljstvo što ćemo započeti rad na projektu – filmu i seriji „Baš Čelik“. Siguran sam da će to biti prvi srpski blokbaster u rangu svetskih hitova“, zaključio je Vladimir Lučić.

Poznati režiser sa zapaženom karijerom u Americi, Predrag Gaga Antonijević, autor čuvenog ratnog filma „Spasitelj“ (1999) sa Denisom Kvejdom i Natašom Ninković, kao i nedavne ratne drame „Dara iz Jasenovca“, u Srbiju se vratio 2016. godine kao autor gledane kriminalističke serije „Ubice mog oca“.

Malo kasnije će postati i tvorac serijala „Državni službenik“ u kome igraju Milan Marić, Žarko Laušević, Vaja Dujović, Nebojša Dugalić, Aleksandar Berček.

„Moram priznati da smo u saradni sa kompanijom Telekom Srbija imali velika očekivanja, koja su uveliko prevaziđena, jer su vizija i entuzijazam Telekoma fenomenalni. Naša saradnja polako raste, i mi se zaista trudimo da sve što proizvedemo iz naših produkcija bude na najvišem mogućem nivou“, objasnio je Antonijević ispred svoje kuće „Dandelion Productions“.

Reditelj je napomenuo da će se serija „Baš Čelik“ snimati 2023. godine, a rad na tom projektu je već krenuo u vidu priprema.

„Osećamo se spremnim i sposobnim da takvu vrstu zadatka iznesemo i ispunimo, jer to će verovatno biti nešto najkompleksnije što je kod nas rađeno“, otkrio je producent i reditelj i dodao da će nakon snimanja, serija biti emitovana godinu dana kasnije, 2024.

Tako će publika gledati ekranizaciju te čuvenu bajke i mitologije, koja je veliki hit u mnogim pozorištima za decu, sada i prvi put u vidu TV serije.

Povezana vest:  Otkrivamo vam šta nam sve donosi septembar

Kako je objasnio, to će biti serija usmerena na sve – decu i odrasle, prava porodična serija.

Antonjijević je naglasio da postoji ogroman izazov raditi takvu seriju, jer je publika navikla na standarde koje postoje u Americi, od serijala „Gospodari prstenova“, „Igre prestola“ ili hitove o super herojima Marvel produkcije na malom i velikom ekranu, što zahteva visoki nivo profesionalizma, kao što je CGI tehnologija u Srbiji sa domaćim kreativnim snagama.

Peta sezona serije „Ubice mog oca“ koja će se prikazivati u decembru, dobila je novog reditelja – Mašu Nešković, koja je zamenila Miroslava Lekića i Ivana Živkovića, a oni će se prebaciti na nastavak „Državnog službenika“.

Ista rediteljka će uskoro krenuti u snimanje serije „Bunar“, čiji je autor scenarija poznati glumac Igor Ðorđević, u saradnji sa Natašom Drakulić, koja je scenarista svih sezona „Ubice mog oca“.

Sadržaj je sledeći: Igor Ðorđević tumači lik profesora filozofije Radomira koji se nakon seksualne afere sa svojom učenicom seli u jedno selo u Šumadiji, gde mu društvo pravi sestra, a nju glumi Nataša Ninković.

Njih dvoje takođe igraju u novoj seriji “Pevačica”, koju je Antonijević opisao kao supernaturalni, nadrealni žanr, do sada nešto neviđeno, svet obračuna belih i crnih magova kroz prizmu krimi priče inspirisane poznatim tragičnim događajem jednog nerešenog ubistva u Srbiji.

Reditelj serije “Pevačica” jeste debitant Miloš Kodemo, inače veoma iskusni i traženi direktor fotografije na svim serijama u saradnji sa “Dandalion Productions”.

Osim dvoje navedenih glumaca, u “Pevačici” igraju još Miloš Timotijević, Jelena Grujičić, Nikola Rakočević, Zlatan Vidović, kao i poznata pop folk pevačica Milica Pavlović.

Producent Maksa Ćatović ispred kuće „Film Danas“ ukratko je otkrio kako je cela saradnja sa Telekomom počela pre tri godine.

Povezana vest:  ISLEDNICA – najnovija sezona popularne serije na DIVA kanalu od 2. aprila

Zajednički prijatelj je zakazao sastanak između Vladimira Lučića i Ćatovića, gde je krenulo ozbiljno da se priča o produciranju serijskih projekata.

U šali je Ćatović rekao da je nevoljno pristao da dođe na susret, jer kada se bavio organizacijom koncerata svetskih zvezda, Telekom nije bio voljan da bude sponzor gostovanja rok metal grupe „AC/DC“.

„Vlada Lučić se tada vratio iz Crne Gore gde je radio u Telekomu i izneo plan i viziju, te je pitao da li imamo neki projekat koji bi oni voleli da rade. Baš u to vreme smo Gaga Antonijević i ja razvijali seriju „Bejbi siter“, i naš dogovor je trajao dva minuta“, istakao je producent Ćatović.

Tako je nastala prva saradnja – serija „Državni službenik“ koja je iznedrila dve sezone, i treća je na pomolu, i na taj način se njihov posao proširivao.

Paralelno sa svim najavljenim serijama, Ćatović je rekao da razvijaju još tri projekta, o kojima će pričati kada za to dođe vreme.

“Kao neko ko je u ovom poslu više od 35 godina, moram da naglasim da se nikada u našoj zemlji nije više radilo kao danas. Cela naša branša, i glumci, i reditelji, autori, i filmski radnici doživljavaju svoje magično doba, pre svega zahvaljujući Telekomu koji svakako prednjači po broju novih naslova. Snimaju se ne samo serije, već i filmovi, tome neka kraja”, zaključio je Ćatović.

Superstar TV, jedan od 10 najgledanijih televizijskih kanala u Srbiji, mogu pratiti korisnici iris TV-a, kablovskog operatora Supernova i satelitske televizije m:SAT TV, kao i korisnici u regionu preko m:tel-a CG i BiH i širom sveta preko MTEL Global.

PHOTO: Antonio Ahel/ATA Images