18.04_09FARMA 2010

Novi gazda Firči

 

Miloš, Raka, Zorica i Mina su uz prvu jutarnju kafu komentarisali ko bi mogao da bude gazda. Miloš im je rekao da mu je Gagi pre nego što je otišao rekao da će njega da stavi za gazdu i da je njemu za taktiku bolje da bude sluga. U isto vreme Firči je Maci u radionici rekao da se nada da će on biti gazda i da će ako se to i desi potruditi da sledeća nedelja bude paklena.

Zorica i Raka su komentarisali incident sa prasetom. Zorica smatra da je to što su Maca, Firči i Sajko pustili prase u spavaću sobu ponižavajuće i ružno dokje ostalima bilo smešno. Maja je prvo pomislila da je u pitanju pacov a Miloš da je magarac. Firči i Maca su rekli da je prase samo htelo da uđe jer je nosilo poruku za farmere.

Zorica se žalila Mileni i Nemanji kako je na Farmu ušla sa etiketom da je prepotentna i da je mnogo energijeuložila da razbije tu predrasudu a mnogi to nisu zaslužili. Dodala je da joj niko nije priznao da je radila najprljavije poslove.

Milena je pročitala Gagijevi pismo u kome se on izvinio ako je nekoga povredio a zatim je Firčija imenovao za gazdu. On je želeo da sa ukućanima rasčisti da li svi razumeju da je ovo igrica pa je zahtevao da podignu ruku oni kojima je to jasno. Svi farmeri su se javili. Zatim ih je pitao da li znaju da ovo nije prava Farma i tad je Raka morao da objasni Milošu da se pitanje odnosi na razliku između igre i stvarnog života.

Povezana vest:  E! donosi magiju crvenog tepiha uživo sa dodele nagrada EMI

Firči je ukućane pitao i da li veruju u pravila Farme i ko od njih želi da ostane do kraja. Mina i Miloš su se javili da veruju u pravila a Sajko i Maja su rekli da im nije cilj da ostanu do kraja.

Proka je bio u obilasku imanja ali je prethodno pohvalio higijenu kuće i kupatila koje je Zorica  očistila. Firčiju je rekao da od zadataka za sledeću nedelju moraju da pokose imanje, poprave svinjac, srede radionicu i naprave kapiju. Firči i Maca su se pohvalili strašilom u obliku žene koje su napravili.

Zorica je sa Rakom, Nemanjom i Milenom pričala da će biti strašno ako Miloš i Mina budu bili sluge. Plašila se kako će Firči proći na pijaci s obzirom da je Milena doživela neprijatnosti. Raka se žalio da ga je Mina napala oko jaja za koja je on samo pitao da li su ih uzeli pa je rekao da je njoj brzi jezik od pameti i da sa njom nikako ne može da nađe zajednički jezik. Za to vreme je Mina Milošu uradila manikir a on joj je rekao da će biti njegov lični stilista.

Povezana vest:  Veliki brat od februara na Pinku

Maca je sa Sajkom pričao kako bi bilo zabavno da na žurku posle izbora sluga uđu sa kozama i jednom kokoškom i da im stave podvezice. Raka i Firči su pričali o glasovima koje je dobio Gagi pa je Raka tvrdio da je za njega glasala samo porodica a Maca je dodao da misli da je on imao malo glasova zbog incidenta sa Đusom. Miloš i Mina su šetali pse pa su pričali o Maci i tome kako je predugo ostao. Mina je rekla da misli da je iz revolta što je ona ostala pustio svinju u spavaću sobu.

Farmeri su dobili specijalan zadatak da naprave tekst i muziku za himnu Farme a ako himna bude dobra i kvalitetna dobiće i snimanje spota. Potrebno je da svi farmeri podjednako učestvuju u realizaciji zadatka.Farmeri su se obradovali zadatku i dogovorili da naprave nešto autentično što neće da liči ni na jednu drugu pesmu. Dogovorili su se da svako smisli svoju ideje a posle da se sastanu i raspravljaju o njima.

Mina je Draganu savetovala da se drži uz nju i da se ne nervira ako je Maja kritikuje da nešto nije dobro uradila jer je Maja lenja i ništa ne radi. Maja je za to vreme u sobi sa Milenom smišljala reči za njihovu buduću himnu a Zorica se smejala njihovim idejama. Miloš je Raki hvalio Minu da je vredna i da sve hoće da uradi a Raka je rekao da je ona stalno ljuta kao osica i da ništa ne može da joj se kaže. Miloš mu je objasnio da je ona imala teško detinjstvo i da je ograničena pa ne shvata odmah šta joj se kaže.

Povezana vest:  Izmene u glumačkoj ekipi serije Igra prestola

Firči je želeo da razjasni sa Minom i Draganom da li su shvatile da je svrha njegovg pitanja da li svi poštuju pravila  da vidi da li će Miloš da se javi. Pošto se on javio po Firčiju to znači da neće moći da odbija njegova naređenja. Esencijalno pitanje je da li svi razumeju ovo igrica jer neki to zaboravljaju. Mina i Dragana su mu rekle da su one svesne da je sve to samo šou.

Firči je Sajku u radionici rekao da je tek sada shvatio bolji metod za igranje igrice zvane Farma a to je da ubuduće kažnjava sve farmere ako sluga nešto ne izvrši. Sajko mu je rekao da to neće biti dobar metod jer će svi biti ljuti na njega a on mu je objasnio da ne propagira svađu ali da je malo napetosti dobro.Zatim je rekao da će to otvoreno svima reći na sastanku jer ako je on gazda onda on može da smišlja svoja pravila.