23_01 (1)DVOR 2011

Predrag i Izvorinka kralj i kraljica

 

Predrag i Izvorinka su prvi ustali. Predrag je kuvao kafu i pričao o tome kako je „utakmica“ tek počela, i da je ovo samo trčanje.

Prepričavali su dešavanja od protekle večeri. Uglavnom šaljive Djusove i Lepine komentare.

Lepa je pitala da li neko od dvorana želi da se pridruži njoj i Izvorinki u pravljenju ručka. Dodala je da će im biti lakše da zajedno prave ručak kada dobiju dukate.

Nemanja je stavio kesu sa hlebom na sto. Rekao je da je to njihov deo jer su oni svoj pojeli prethodne večeri.

Dragana i Dejan M. su se u spavaćoj sobi dogovarali da naprave puč kako bi Lepa bila kraljica staramajka Elizabeta dokle god je u igri i da uvek bude na Dvoru. Dejan je rekao Tamari da je vrlo lepa, pa se ponudio da joj napravi frizuru za žurku.

Dejan M. je zaključio da će Lepa uvek imati najviše dukata na Dvoru i da će svi dvorani pozajmljivati od nje. Izvorinka je primetila da Lepa uprkos svojim godinama, uvek nadje dete u sebi.

Urška i Dragana su se dogovarale da „napadnu“ Ćema. Urška bi mu zamerila jer je igrao sa svim ženama osim nje, koja mu je supruga. Rekla bi mu kako to nije lepo, a zatim bi ljutito otišla u drugu sobu. Kada je to učinila, Ćemo se branio kako to nije istina, već da su njega druge žene izabrale. U jednom momentu je rekao Urški „Mirna ženo, bre!“. Dragana je rekla Ćemu da, za kaznu, mora da joj složi orman sa stvarima.

Povezana vest:  VELIKI BRAT 2011, Ukućani celog dana vredno vežbali zadatak

Mika je ušla u spavaću sobu i rekla ostalima kako joj je neko slomio četku. Dejan M. joj je dobacio da mu se umrsila kosa, pa je slučajno polomio.

Bebi je, ljuta, izašla iz kupatila. Šetala je po dnevnoj sobi i vikala kako ju je Mika naterala da brzo izadje iz kupatila. Tamara se umešala kako bi joj objasnila o čemu je reč. Medjutim, Bebi nije htela da sluša. Dejanu M. je rekla da „smiri njegovu drugaricu“ Tamaru i da joj objasni neke stvari. Dejan joj je rekao da se ne brine i da nema potrebe da viče jer će on sve srediti. Bebi je, nervozna, odlučila da osuši kosu u rerni. Sve vreme je gundjala.

Povezana vest:  Prva takmičarka u istoriji Potere koja je sama osvojila pola miliona

Čule su se fanfare, svi dvorani su bili u dnevnoj sobi, spremni za ulazak na Dvor. Ognjen je došao u kuću za gradjanstvo kako bi proverio njihovo poznavanje pravila Dvora.

Dame su prve krenule za Ognjenom na Dvor, a zatim i muški deo takmičara.

Ognjen je, za trpezom na Dvoru, objasnio svim dvoranima da su svi dobrodošli u glavnoj sali i bez poziva kralja i kraljice, ali  bez poziva kralja i kraljice ne smeju ulaziti u njihove odaje.

Pošto su izabrali parove i zauzeli pozicije, valcer je mogao da počne. Za vreme dok su dvorani uživali u hrani i igri na Dvoru, Ognjen je iz kuće za gradjanstvo izneo dasku za peglanje, peglu, metlu…

23_01 (2)Pošto se vratio na Dvor, Ognjen je svim dvoranima dao po 20 zlatnika sa kojima bi dvorani trebalo da žive do sutra uveče. Podela zlatnika će uvek biti ponedeljkom, a svako od dvorana će dobiti po 100 zlatnika, 50 će dati kralju, a 50 će zadržati. Dvoranima je napomenuto da je hranu sa Dvora najstrože zabranjeno nositi u kuću za gradjanstvo.

Točkom sreće je odlučeno da kraljica bude Dragana, dok je glasanjem dvorana odlučeno da Fiko bude kralj.

Povezana vest:  Stručnjaci Kaspersky Laba komentarišu seriju „Mr.Robot" - iznenađujuće realistično

Pošto su kralj i kraljica proglašeni, što je proslavljeno vatrometom, zabava je mogla da počne.

Gosti iznenadjenja na Dvoru su bili Svetlana Ceca Ražnatović, a zatim i Ana Bekuta, Slavica Ćukteraš, Bane Mojićević i Saša Kovačević.

Za vreme žurke, Jovan i Nina su ćaskali. Jovan je zaključio da je on načinio prvi korak kada joj je otvoreno rekao da mu se svidja, medjutim, ona nije nikako odreagovala. Priznao joj je da mu smeta to što ga ignoriše. Nina mu je rekla da se ponaša klinački i da je povredio što je pred njom isto veče svašta radio. On je priznao da je pogrešio, pa je od nje zatražio da mu oprosti. Jovan je rekao da ne želi da se svadja sa njom. Ona se složila da je tako najbolje. Zagrlili su se.

Tamara i Urška su prenele piće i hranu sa Dvora i sakrile ih u svoje frižidere.

Pošto su dvorani pogrešno protumačili zvuk fanfara, Krunski Savet im je poslao pismo u kome je navedeno da fanfare označavaju kraj žurke i povratak gradjanstva u kuću,