Nastavljajući uspešne rezultate, međunarodna medijska grupa Antenna, sa investicijama i operacijama u Severnoj Americi, Evropi i Australiji, dogovorila se sa Sony Pictures Television o kupovini CEE AXN, Sony i Viasat TV kanala za pretplatnike i usluge na zahtev kao deo velikog ulaganja u regionu.

Višeteritorijalni i višekanalni sporazum omogućava Antenna Groupi da poboljša svoju poziciju tržišnog lidera u regionu, sa mogućnošću da dodatno proširi svoj doseg u medijskoj slici Centralne i Istočne Evrope, ciljajući na publiku od više od 100 miliona stanovnika. Novostečeni zabavni kanali i usluge na zahtev omogučiće 90% ulaska na televizijsko tržište sa više od 24 miliona pretplatnika na 12 teritorija: Poljskoj, Mađarskoj, Češkoj, Rumuniji, Bugarskoj, Slovačkoj, Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovina, Sjeverna Makedonija i Crna Gora.

Povezana vest:  Premijera nove HBO serije "Slom" 26. oktobra

Ukupno 22 kanala, uključujući brendove AXN i Viasat, pružaju neodoljiv spoj originalne produkcije i međunarodnog programa velikih studija kao što su SonY Pictures Entertainment, CBS, Warner Bros., NBC Universal, Disney i eOne, nadahnjujući odane, posvećene baza obožavalaca sa snažnim afinitetom prema brendu. Antenna Group će nastojati da poboljša ponudu kanala, dostavljajući vesti i zabavu, uključujući svetski poznate i lokalno proizvedene sadržaje, uz uspešno povećanje publike i maksimalnu distribuciju. Antenna Group će tražiti dalje investicione mogućnosti za produkcijske kompanije, TV kanale i OTT usluge u ovom regionu.

Povezana vest:  Idealno letnje osveženje – šta to može biti?

Antenna Group trenutno dostiže globalnu publiku od preko 150 miliona gledalaca. U Centralnoj i Istočnoj Evropi, Antenna Group ima jedinstvenu istoriju ulaganja koja je stvorila izuzetnu vrednost od više od milijardu evra na teritorijama Srbije, Crne Gore, Bugarske, Rumunije i okolnih istočnoevropskih tržišta. Sa velikim iskustvom u ulaganju u TV i programe u poslednjih 30 godina, grupa je u idealnoj poziciji za dalji razvoj ovih mreža.

Theodore Kiriakou, predsednik Antenna grupe, rekao je: „Kako Antenna Groupa nastavlja da ulaže u medijske mogućnosti na globalnom nivou, region Centralne i Istočne Evrope ostaje za nas važan fokus. Više od 20 godina ulažemo u ovaj regiion sa ciljem pružanja najbolje zabave i vesti na lokalnom nivou. Ova akvizicija je još jedan korak u ovom pravcu, a istovremeno otključava dalji rast na ovim tržištima.“

Povezana vest:  E! Live from the Red Carpet, uzivo sa crvenog tepiha na dodeli nagrada Zlatni globus

Adam Theiler, izvršni direktor Pay TV Antenna Group B.V., rekao je: „Drago mi je što mogu poželeti dobrodošlicu timu Sonyi Networks iz Varšave, Budimpešte i Bukurešta u Antenna Group. Zajedno ćemo nastaviti sa naporima da zabavimo legije obožavalaca koji veruju AXN-u i Viasatu, potvrđujući tako svoje mesto poželjnog partnera u sadržaju operatora i oglašivača koji dele našu težnju za povećanjem pretplatničkog tržišta u Centralnoj i Istočnoj Evropi.