26.01.09DVOR 2011

Nadzornik i sluškinja isplaćeni, svi ručali kod seljana

 

Ovog jutra seljane su probudile fanfare. Fanfare su neke seljane toliko uzbudile da su bukvalno skočili iz svojih kreveta, užurbano se obukli, a zatim zaputili ka Dvoru. Fanfare nisu posebno brinule Jovana, koji je poslednji napustio kuću, a pošto je shvatio da je poslenji, uzeo je nekoliko zlatnika kako bi platio kaznu koja mu sleduje kao poslednjem.

U pismu, koje je, u ime Krunskog saveta, pročitao kralj Fiko od seljana se zahtevalo da zadihtuju prozore. Broj prozora koje će moći da završe je ograničen, a fanfare će ih obavestiti o završetku ovog, ali i jučerašnjeg zadatka.

Pošto je Pile otvorio prodavnicu, seljani su se pojavili u većem broju. Niko od njih nije štedeo na zlatnicima iako su svi zaključili da su namirnice preskupe. Najviše su kupovali hleb, meso (viršle, salame) i jogurt. Djus je kupio povrće jer je hteo da, za promenu, spremi neko kuvano jelo za ručak, a ne da pravi sendviče.

Cukić i Izvorinka su komentarisali kako psima više znači maženje i kontakt nego hrana i voda. Izvorinka je rekla kako bi ona postupala kada bi bila na mestu nadzornika. Naterala bi sve seljane da rade, pogotovo mladje koji se stalno žale. Raspravljali su zbog čega nije moguće da žena bude nadzornik.

Dragana je rekla nadzorniku Dejanu kako se Vanesa otrgla kontroli jer je samo komentarisala prljavo posudje. Vanesa se raspitivala kod Dragane da li bi mogla da uzme neku od žena da joj pomogne u pranju sudova.  Dragana je pristala.

Povezana vest:  FARMA 2010, Spletkarenje se nastavlja

Dejan M. se vratio iz kuće seljana i preneo Vanesi da su angažovali Izvorinku da joj pomogne u pranju. Vanesa je rekla Izvorinki da nemaju para da je plate. Ona je pristala da volonterski pomogne kraljevstvu u znak dobre volje.

Kraljica Dragana i Dejan M. su ćaskali u sobi za sluge. Za to vreme je Vanesa bila u kupatilu. Kraljica je htela kafu. Dejan joj je ponudio Vanesinu, koju je ona odbila pod izgovorom Vanesa voli da pije hladnu kao kraljica. Dejan je pozvao Vanesu da skuva kraljici kafu, jer kraljica ne sme ništa da radi. Vanesa je izašla iz kupatila i pitala kraljicu da sačeka pet minuta. Ona je odgovorila da ne može, jer je čekala već petnaest minuta. Vanesa je ljutito napustila kupatilo i otišla da skuva kraljici kafu. Prokomentarisala je kako je kraljici donela doručak u krevet i očešljala je, a da joj  ona ne da ni zube da opere. Kraljica je uzvratila rekavši da je kafu trebalo da skuva još pre fanfara. Dodala je da je ne bi iznenadilo da Vanesa sipa so umesto šećera.

Denis je došao na Dvor na poziv kralja. Kralj mu je saopštio da će dobiti sav potreban materijal kako bi zadihtovali prozore. Naredio mu je da izabere nekoga da mu pomogne. On je odabrao Nemanju. Denis je rekao kralju da sam odabere koliko će mu platiti za taj zadatak. Kralj mu je rekao da, s obzirom na prethodnu nedelju, kada im je vraćanjem krune skratio muke, i obazirući se na kaznu Krunskog saveta, kralj je odlučio da mu da 20 zlatnika. Zamolio ga je da o tome nikome ne priča. Uverio ga je da će sve oko plaćanja srediti sa kraljicom i nadzornikom. Denis je zadovoljan, pa je ponudio da on od tih zlatnika plati Nemanji, ga je kralj posavetovao da to ne čini.

Povezana vest:  Serije kojima nećete odoleti

Fiko je objasnio Dejanu zašto je Denisu dao više zlatnika nego što je trebalo za taj zadatak. Dejan se složio sa Fikom i podržao ga u nameri da isplati celu sumu Denisu. Dejan je za Denisa rekao da je najčistija osoba na Dvoru, dok svi ostali stalno nešto „hejtuju“. Kralj je pitao Dejana za savet o tome koliko zlatnika da da Nemanju. Dejan ga je posavetovao da mu da 6. Nemanja je kasnije pristao na tu ponudu.

Nadzornik Dejan se pridružio kralju i kraljici u njihovim odajama kako bi opisao Izvorinkinu reakciju kada im je preneo da će vladari i osoblje sa dvora ručati u kući seljana. Njemu je zasmetao Izvorinkin povišeni ton kojim mu se obraćala. Opisao je kako je ona rekla da seljani nemaju čime da spreme taj ručak.

U pismu Krunskog saveta je kralju i kraljici naredjeno da isplate sluškinju i nadzornika. Pošto su se dogovorili koliko će im dati pozvali su ih da dodju. Dragana je rekla kako je kraljevstvo u teškoj finansijskoj situaciji i da vladari nemaju nijedan zlatnik u kasi. Dejan je rekao da je to i očekivao, medjutim kraljica je uzviknula da se samo šalila i da će im dati zaslužene zlatnike. Svako od njih dvoje je dobio po 45 zlatnika. Vanesa je prokomentarisala kako uopšte nije zadovoljna jer vladari nisu darežljivi. Zatim su svi sa dvora otišli na ručak u seosku kuću. Posle ručka, kraljica se obratila seljanima i rekla da je posle isplate sluškinji i nadzorinku ostalo još 30 zlatnika koje će dati Djusu, koji će podeliti kome on smatra da treba jer je on častio sve seljane ručkom već drugi dan.

Povezana vest:  Premijera ekskluzivnog serijala o životu Lindzi Von u nedelju na Eurosportu

Denis i Bebi su u hodniku vršili razmenu. Denis je prodao Bebi cigarete za 4 zlatnika. Bebi mu je dala 2, pa bi mu dodala još 2 posle.

Ognjen je došao na Dvor uz zvuke fanfara. Pošto je objasnio pravila nominacija, kralj je rekao ime jedne ženske takmičarke, dok je kraljica odabrala muškarca koga želi da nominuje. Fiko je rekao da je, u dogovoru sa Draganom odlučio da to bude lepa, ali se on ipak ne može složiti sa time. Dragana je odjednom rekla kako se ona ne slaže da Lepa bude nominovana, uz obrazloženje da se nije razumela sa kraljem. Na kraj je Dragana odlučila da nominovani budu Urška i Danijel, dok su nominovani od strane publike, kao seljani sa najmanje glasova, bili Jelena i Peca. Medjutim, do sutra će nominovani morati da budu medjusobno vezani lancima. Medjusobno su vezani Urška i Jelena, kao i Danijel i Peca.