26_januar (2)

DVOR 2011

Nova pravila u Piletovoj prodavnici

Đus i Jovan su ponovo spavali u dnevnoj sobi, dok su ostali seljani spavali u spavaćoj sobi u svojim krevetima. Pošto su se probudili, Izvorinka i Đus su se, uz kafu, dogovorili da je Đus isfenira u toku dana.

Na Dvoru su, uz kaficu, ćaskali Bebi i Cukić. Dejan je rekao da je očekivao da će izaći već posle prve nedelje i da je  počeo da razmišlja o deci i o tome koliko će oni porasti dok je on na Dvoru.  Zatim su pričali o tome kako je Maja otela Firčiju vrećicu sa zlatnicima. Bebi je prokomentarisala kako je dobro to što joj Firči tada nije svukao periku. Zatim je ispričala Dejanu kako je uzela zlatnike od Lepe, ali je priznala da se zaletela i da je Lepoj ostavila dovoljno.

Oglasile su se fanfare, kao poziv svim seljanima na Dvor radi podele dnevnih zadataka. U pismu Saveta, koje je pročitao kralj, se od više od 10 seljana tražilo da naprave po jednu bistu sa likom kralja ili kraljice.

Povezana vest:  Tradicionalna novogodišnja filmska emisija - GODINA NA FILMU 2012

Đus se požalio Dejanu kako je kuća za seljane prljava, iako mnogo žena živi tamo. Zbog toga je Đus rešio da napravi lažno pismo Krunskog saveta u  kome će narediti svim ženama da srede kuću.

Na Dvoru su komentarisali trenutni budžet kraljevstva. Dejan C. je zaključio da imaju još 313 zlatnika i da bi trebalo da plate seljanima za zadatak. Ukoliko ga ne izvrše, kazna je 200 zlatnika, tako da je Lepa predložila da se u prodavnici kupi samo najosnovnije. Danijel je rekao da su najosnovniji hleb i cigarete. Lepa je negodovala zbog cigareta.

Pile je otvorio prodavnicu i saopštio nova pravila kupovine za seljane. Od sada će u prodavnicu ulaziti samo jedan po jedan. Dodao je i da će prodavnica biti zatvorena narednih nekoliko dana.

Prvi je ušao Stojan, koji je pazario cigarete, tost i pileća prsa. Drugi kupac je bila Dragana, zatim Firči, pa Đus.  Na Piletov komentar da ima mnogo dukata, Đus mu je rekao da je pokrenuo frizerski salon na Dvoru i da je jako zadovoljan zaradom.

Povezana vest:  Lista izostavljenih serija i glumaca iz trke za Emija

Pošto se prodavnica zatvorila, u redu ispred su ostale Mika i Urška koje nisu uspele da dođu na red za kupovinu zbog novih pravila. Mika nije dozvoilia Piletu da zaključa prodavnicu već je ušla unutra i uzela banane. Pošto je Pile odbio da naplati robu, jer je već zatvorio prodavnicu, ona je dukate stavila na sto i otišla. Urška je „kupila“ namirnice na isti način.

Kasnije su vladari u svojoj sobi razmišljali o tome koga će nominovati. Danijel je rekao da će on potvrditi ono što ona odluči. Lepa je htela da nominuje Vanesu, jer je i ona nominovala Lepu, ali je voli i draga joj je. Danijel je rekao da, ako već tako razmišljaju, mogu da nominuju Dejana M. jer je i on nominovao Lepu. Ona je rekla da ga neće nominovati jer je u vrlo dobrim odnosima sa njim. Za plaćanje zadatka su odlučili da naprave univerzalnu cenu, 7 dukata svima, jer se to uklapa u trenutni budžet.

Fiko je već završio svoju bistu Lepe. Nemanja je prokomentarisao kako je to ozbiljan rad iako ga bista više podseća na Uršku, nego na Lepu.

Povezana vest:  Premijera 3. sezone serije "Ubiti Iv" danas na HBO GO-u

U pismu Krunskog saveta se, od izazivača, zahtevalo da uhvati dva jagnjeta, koja se nalaze u dvorištu ispred Dvora. Ko ih prvi bude uhvati, dobija nagradu. Vanesa i Firči su bili najbrži.

Došlo je vreme da vladari plate nadzornika i sluškinju. Cukić im je čestitao to što su prošli bez kazne. Danijel je prokomentarisao da je zadovoljan vladavinom i da misli da su dobro prošli. Lepa je rekla da nije zadovoljna sluškinjom i da bi trebalo da Dejanu daju više zlatnika. Ipak, Danijel je ostao pri stavu da podele na ravne časti. Kralj i kraljica su dali sluškinji i nadzorniku po 50 zlatnika. Lepa je podelila i višak zlatnika, tako da su na kraju Dejan i Bebi dobili 64, odnosno 63 zlatnika.

Ognjen je došao na Dvor kako bi vladari i publika izabrali nominovane. Kralj je nominovao Maju, kraljica Denisa, jer je odsekao vrećicu Maji, zbog čega su vladari platili kaznu. Publika je izabrala Fika i Tamaru.