Holivudski glumci Erik Roberts i Vilijam Boldvin doputovali su u Beograd kako bi učestvovali u snimanju druge sezone serije „Južni vetar: Na ivici“, a danas su razgovarali sa novinarima u središtu kuće Archangel Digital i Film District koja je uz RTS i Telekom Srbija producent celog projekta.

Roberts je naglasio da nikada pre nije bio u Srbiji i da do sada nije imao prilike da upozna karakteristike ljudi koji žive u Beogradu i naše običaje.

„Moj boravak u Srbije se do sada sveo na put od hotela u kojem sam smešten do seta na kojem se serija snima“ kaže Roberts i naglašava da je na snimanju serije sreo odlične glumce.

„Srbija ima izuzetne glumce. Drago mi je da delim set sa njima“ kazao je Roberts i dodao da nikada pre nije video neki film produciran u Srbiji.

Povezana vest:  Žena nova zvezda kultne britanske serije Doktor Hu

„Na snimanje ove serije sam stigao na osnovu scenarija. Lik koji oživljavam u Srbiji je do pola sjajan čovek , a od pola težak karakter sa koji ne želite da upoznate. On nije zao čovek ali čini gadne stvari zbog posla kojim se bavi. Veoma je inteligentan, pametan, stačunat“ kazao je Roberts.

Kako kaže rad sa različitim rediteljima ne može da upoređuje.

„To je kao kada upoređujete izlaske sa lepim ženama. Moji prijatelji su glumci. Alek Boldvin je moj dobar prijatelj i drago mi je što sa njegovim bratom Bilijem delim set u Beogradu. Znamo se 30 godina. Obožavam Bilija“ kazao je Roberts i dodao da je uvek uznemiren kada je prvi dan na setu.

Povezana vest:  Zaljubljeno, filmsko veče koje odgovara i anti-romanticima

„Tako je i ovde u Beogradu…Imao sam malu tremu prvog dana“.

Vilijam Bili Boldvin kaže da je u Beograd stigao preko njegovog prijatelja holivudskog producenta Andreje Iervolina koji je u Novom Sadu otvorio Studio za animaciju.

„Radili smo 5 ili 6 filmova u poslednjih nekoliko godina. On je moj prijatelj. Nikada nisam radio u ovom kraju sveta, ali u Beogradu živi moj dobar prijatelj Nenad Lalović. Siguran sam da radimo odličnu seriju. Drago mi je što sam uspeo da posetim Balkan koji je Južni vetar potpuno zapalio“ kazao je Boldvin i dodao da će se vratiti u Beograd početkom oktobra.

Povezana vest:  Serija “Girls” posveta hitu "Seks i grad"

„Posetiću Svetski šampionat u rvanju koji će se odigravati ovde u Beogradu. Tada ću se vratiti i snimanju serije…Lik koji oživljavam u seriji je izuzetno mračan što nisam imao prilike da radim u dosadašnjoj karijeri. Zajedno sa Erikom se izuzetno zabavljam sa snimanju“ kaže Boldvin i otkriva da je po dolasku u Njujork u potrazi za karijerom upoznao divnu devojku koje tek tri nedelje bila u tom gradu.

„Bila je to Džulija Roberts koja se iz Džordžije doselila u Njujork“ kazao je Boldvin i dodao da je sa Džulijom i Erikom postao dobar prijatelj tokom osamdesetih godina prošlog veka i da to prijateljstvo traje do danas.

Foto: Antonio Ahel/ATA Images