Nova HBO serija „Irma Vep“ (Irma Vep), sa oskarovkom Alisijom Vikander u glavnoj ulozi, imaće premijeru 7. juna na HBO Max striming platformi, a istog dana će prva epizoda biti emitovana i na HBO kanalu u 20.00h.

Mira je američka filmska zvezda koja, razočarana zbog karijere i nedavnog raskida, odlazi u Francusku da glumi „Irmu Vep“ u rimejku francuskog klasika nemog filma „Les Vampires“. Smeštena u pozadinu jezivog krimi-trilera, Mira se bori dok razlike između nje i lika koji glumi ne počnu da blede, a likovi da se stapaju. „Irma Vep” otkriva nam neizvesno tlo na granici fikcije i stvarnosti, veštog imitiranja i autentičnosti, umetnosti i života.

Povezana vest:  Rodžer Mur u televizijskoj seriji

Autor, scenarista i reditelj serije je Olivije Asajas, a zasnovana je na njegovom istoimenom filmu iz 1996. godine. Uz Alisiju Vikander, u seriji glume Vensan Makanj, Žan Balibar, Devon Ros, Lars Ajdinger, Vensan Lakost, Nora Hamzavi, Adria Arjona, Keri Braunstin, Tom Staridž, Bajron Bauers, Fala Čen, Hipolit Žirardo, Aleks Deska i Antoan Rejnarc. Izvršni producenti su Olivije Asajas, Alisija Vikander, Silvi Bartet, Danijel Delum, Ravi Nandan, Hali Sekof, Kevin Turen, Stjuart Manašil, Sem Levinson i Ešli Levinson.

Povezana vest:  Serija "Cvat lipe na Balkanu" od večeras na RTS-u