pink

SBB ne pregovara o kupovini TV Pink

 

Kompanija SBB (Serbia Broadband – Srpske kablovske mreže) trenutno ne pregovara o kupovini srpske privatne televizije Pink, kazali su danas agenciji Beta u toj telekomunikacionoj kompaniji.

-Prošle godine smo pregovarali o kupovini TV Pink, ali dogovor nije postignut. Ako bude ponovo pokrenuta priča o kupovini Pinka, obavestićemo medije i javnost – kazali su u SBB-u.

Povezana vest:  "Mladi vukodlak" - regionalna premijera pete sezone na AXN-u od 1. juna

U SBB-u su naglasili da im je TV Pink strateški partner.  Kompanija SBB (www.sbb.rs) je najveći kablovski dustributer i, prema kompanijskim procenama, u Srbiji zauzima oko 46 odsto tržišta pej TV-a (pay TV – zajedno kablovska i satelit), a do kraja godine bi trebalo da počne da pruža i usluge fiksne telefonije.

Nastala je integrisanjem kablovskih distributera u celoj Srbiji tokom 2002. i 2003. godine.  Beogradski dnevnik Pres objavio je danas da je prodaja TV Pink u finalnoj fazi i pozivajući se na dobro obaveštene izvore, kao budućeg vlasnika privatne televizije sa nacionalnom frekvenicijom naveo kompaniju SBB. Trenutno je vlasnik Pinka Željko Mitrović.

Povezana vest:  Serija” Pod vatrom” na Discovery kanalu

Prema navodima Presa, dogovorena je i prodaja TV Avale, u kojoj Mitrović ima manjinski udeo, a kao novi vlasnik navodi se firma iz inostranstva.

U Srbiji nacionalne frekvencije za emitovanje programa imaju državna televizija RTS i privatne televizije Pink, Avala, B92, Prva i Hepi.