U Centru za kulturu Smederevo održana srpska premijera prve dve epizode treće sezone serije Klan.
Projekciji je prisustvovao i kreator i reditelj serije Slobodan Skerlić, kao i deo glumačke ekipe – Milena Božić, Ljubinka Klarić, Sava Stojanović Vladimir Kovačević.
Pre početka projekcije, publici se obratio Jugoslav Pantelić, umetnički direktor Dunav Film Festa, koji je zahvalio ekipi serije i produkcijskoj kući Firefly na prilici da na Festivalu budu prikazane prve dve epizode nove sezone Klana.

Povezana vest:  NAJNOVIJE EPIZODE SOUTH PARKA STIŽU NA MTV OVE NEDELJE!

On je zatim pozvao kreatora serije Slobodana Skerlića da kaže nešto više o putu snimanja serije i izazovima produkcije, kao i da najavi televizijsko prikazivanje treće sezone.

„Ja imam privilegiju da radim posao koji jako volim i u kome uživam. Realno me čini umornim jer je to 3-4 godine pisanja, proizvodnje i post-produkcije, ali se tome i radujem“, rekao je Skerlić.

Povezana vest:  Dodeljene nagrade Emi

Nakon Skerlića, publici se ispred glumačke ekipe obratio Vladimir Kovačević koji je zahvalio na dobrodošlici, kao i odazivu publike uprkos lošoj vremenskoj prognozi i iskazao nadu da će publika uživati i u ovoj sezoni Klana.

Nakon Sarajevo Film Festivala, prve dve epizode treće sezone serije Klan i u Srbiji su premijerno prikazane festivalskoj publici na Dunav Film Festu, a televizijska premijera očekuje se na RTS-u sledeće godine, dok će već na jesen na istoj televiziji biti emitovana druga sezona popularne serije.

Povezana vest:  Premijera HBO serije "Novi papa" 10. januara na HBO GO-u

Foto: Nenad Živanović