Mia zlatom sija! Zlatna kometa srpskog tenisa, 16 – godišnja Mia Ristić upisala je njen profi prvenac na najlepši mogući način, trijumfom na turniru u Vrnjačkoj Banji nagradnog fonda 25000 dolara.

Višestruka šampionka Srbije, aktuelna šampionka Evrope u konkurenciji do 16 pojedinačno i vicešampionka ekipno, leto 2022. provodi radno i na pobedničkom talasu, konstantno podižući lestvicu uspeha. Nakon briljantnih partija u nacionalnom dresu na šampionatima Starog kontinenta Ristićeva se uputila na profesionalni turnir u srce Šumadije gde je još jednom dokazala da je stovrena za velika dela.

Povezana vest:  Rodik u senci svoje supruge

Profesionalni turnir Vrnjačka Open 2022. dobila je kraljicu u liku i delu mlade i velike zvezde srpskog tenisa u usponu Mie Ristić koja je do trijumfa stigla nanizavši pet fantastičnih pobeda u kojima su pale i prvi i drugi nosioci ovog takmičenja. Najpre je Mia u polufinalu izbacila prvu kosturašicu turnira 285. igračicu sveta Sadu Nahiman iz Burundija 7:6(3), 7:5. Pre toga eliminisala je i Holanđanku Stivens, Italijanku Kolmegnu, u prvom kolu pregazila je i osmog nosioca Ukrajinku Strakhovu, dok je u samom finalu napravila veleobrt pobedom nad Rumunkom Kristinu Dinom protiv koje je gubila treći set 2:5, ali je na kraju iskovala pobedu rezultatom 0:6, 7:5, 7:5 i time stigla do prve profesionalne titule u karijeri.

Povezana vest:  Endi Mari propustio sahranu dede da bi igrao za reprezentaciju

Mia je nakon medalja koje je osvojila za Srbiju na Evropskim prvenstvima pre samo dve nedelje istakla da je njen cilj osvajanje svetskog trona na WTA sceni i obaranje rekorda po broju osvojenih gren slem trofeja, da je to njen san i cilj i da sa tim mislima leže, ustaje i provodi dane. Rezultatima koje neprestano niže potvrđuje svoju viziju.

Povezana vest:  Osaka ponovo svetski broj jedan, ogroman skok Danilovićeve

“Profi titula u Vrnjačkoj Banji nagradnog fonda 25000 dolara sa mojih 16 godina i tri meseca je dobar znak da sam na dobrom putu da postanem najbolja na svetu. Sada čekam “vajld kard” za naredni turnir u Vrnjačkoj Banji nagradnog fonda 60000 dolara gde takođe želim da prikažem moj najbolji tenis i vratim se kući u moj Bor sa šampionskim peharom, kao što ću učiniti i sada” – zaključila je Ristićeva nakon trijumfa u prestonici lekovitih izvora Srbije.

Foto: TSS