maja_i_bojanic

DVOR 2011

Tokom noći verbalno se ratovalo

 

Fanfare su ovoga jutra probudile seljane. Maja i Firči su se, čim su ustali, počeli da se raspravljaju o tome da li su se oglasile fanfare ili ne. Firči je vikao na Maju, a Dejan M. je imitirao zvuke kokoške. Fiči mu se ubrzo pridružio i prokomentarisao da bi trebalo da joj baci kukuruz. Maja je rekla da je u pravu i da bi Dejan trebalo da “pozoba” kukuruz, jer će se posle možda stišati.

U pismu Saveta kralj i kraljica su dobili zadatak da isplate nadzornika i sluškinju sa odgovarajućim brojem dukata i da daju obrazloženje zašto su im dali baš toliko dukata.

Vanesa i Nemanja u se raspravljali. Vanesa je zamerila Nemanji jer je, kako je rekla, postao sebičan i da misli samo na sebe iako živi u zajednici. Prebacila mu je i to što je prethodne noći požurivao Ninu da izadje iz kupatila da bi napunio kazan vode.

Pošto su odlučili koliko dukata da daju nadzorniku i sluškinji, vladari su obrazložili svoju odluku. Djus je rekao da je dao po 25, 26 dukata jer su oni sluškinja i nadzornik a on i Nina vladari. Jedinu zamerku na Vanesin rad je imao jer je Vanesa angažovala nekoliko žena da peru sudove i plaćala ih za to iz Riznice. Nemanji je zamerio to što je mnogo spavao.

Povezana vest:   Luna Đogani ovog utorka u emisiji “Ami G Show” otkriva zašto je u ljubavi luda!

Vanesa se požalila da je Nemanja ignoriše zbog sinoćne svadje. Rekla mu je da nije trebalo da joj lupa na vrata jer ženama u kupatilu treba više vremena nego muškarcima. Nemanja se branio rekavši da nije hteo da udje u kupatilu, već samo da natoči vodu. Vanesa je zaključila da je najbolje da Nemanja i ona više ne razgovaraju jer ne mogu da nadju zajednički jezik. Nemanja se složio, a Djus je proglasio sastanak završenim.

Lana se požalila Urški kako nema više cigareta. Zatim je nastavila kako su svi na Dvoru za dijagnozu. Urška je pitala da li se neko ponovo posvadjao. Lana joj je prepričala kako su se Nina i Nemanja posvadjali. Prokomentarisala je kako je Nina fina i uredna devojka, dok je Nemanja malo bahat. On, iako je vredan i dobro kuva, nije preterano uredan jer kada izadje iz kuhinjie, kuhinja izgleda kao da je cunami prošao. Lana mu je to takodje zamerila i dodala da je htela da ga „ubije“ par puta zbog toga.

firci_i_novinarkaDjus je probudio sve spavače da spreme Dvor. Prvo je prodrmao Draganu koja se bunila jer je ona uvek prva na svakom zadatku. Našalila se sa njim da nije trebalo da se kupa u djakuziju jer je od toga skroz poludeo. On joj je odgovorio da je u njegovom djakuziju mogla da se kupa bilo koja žena koja je htela.

Povezana vest:  FARMA 2010, Dan prošao radno

U pismu Krunskog Saveta je traženo od svakoga da ustane i navede ime jedne ženske i jedne muške osobe za koju misli da je najveća ulizica kralju i kraljici. Vanesa je prva ustala i rekla kako bi izdvojila Lanu i Stojana. Denis je izabrao Stojana i Uršku, Firči nije hteo da imenuje nikoga, ali je predložio Dejana M. i Jocu.

Dejan M. i Joca su ogovarali Stojana. Jovan je rekao kako je Stojan navaljivao i stalno pričao kako će stalno da pravi skandale, a kada je video da mu to ne ide u prilog, smirio se. Jovan je zaključio da čovek treba da bude ono što jeste. Sinoć je pričao sa njim i Stojan mu je rekao da je učinio veliku grešku, a Jovan mu je odgovorio da nije greška biti ono što jesi.

U pismu je rečeno seljanima da pripreme krevete i organizuju doček novim dvoranima, a da zatim pokušaju da pogode ko bi to mogao biti.

Ognjen je posetio Dvor kako bi dvoje nominovanih napustilo takmičenje. Glasovi publike su odlučili da to budu Izvorinka Milošević i Dejan Cukić. Oni su se pozdravili sa svima i napustili Dvor. Medjutim, tu nie bio kraj iznenadjenjima. Na Dvor su, kao dvoje novih takmičara, ušli Boki 13 i Miloš Bojanić što je mnoge seljane iznenadilo. Za kraljicu je izabrana Maja, dok je Maja za kralja izabrala Miloša Bojanića. Njih dvoje su odmah po zauzimanju prestola rešili da unesu promene u funkcionisanju kraljevstva.

Povezana vest:  AMC otkriva prve detalje osme, poslednje sezone serije Fear The Walking Dead

Miloš je zapretio kaznom svakome ko ga ne bude oslovljavao sa „Vaše Visočanstvo“. Ove nedelje je skočio i porez koji seljani plaćaju kralju i kraljici. Porez je iznosio 90%, što znači da je seljanima ostalo samo po 10 zlatnika.
Maja je izrazila nadu da otvori tamnicu na Dvoru gde će zatvoriti svakoga ko ukrade zlatnike nekome i bude uhvaćen u tome. Po njenom planu, zatvorenik bi imao samo hleb i vodu i nosio bi bukagiju nedelju dana.

Ubrzo pošto su se, posle rasprave, seljani povukli u svoju kuću Boki je predložio da posete kralja i kraljicu. Boki je komentarisao ispred grupe seljana da  su se svi podelili u neke klanove i da su kao neki miševi, gmizavci. Boki se nabacivao Djusu koji je prihvatio igru.

Boki je zatim otišao do trona gde je pokušao da sedne u krilo kralju, a zatim i kraljici. Pošto je kraljica ustala sa trona, Boki je seo na tron.

Firči, Boki 13, Lepa, Cemo, Maja, Bebi Dol i još po neki svađali su se tokom noći, ratovalo se verbalno (baš oštro) i to između ponoži i 3,00 ujutru (noćž između nedelje i ponedeljka). Ostaje da se vidi kako će proći ponedeljak.