Moj rodjak sa sela 5

Nema više serije „Moj rođak sa sela“

Scenarista Radoslav Pavlović najavio je da neće biti nastavka serije „Moj rođak sa sela“, čiju je poslednju epizodu drugog ciklusa Radio-televizije Srbije (RTS) prikazala za vikend.

-Serija je dosta toga pomerila. Serija govori o Srbiji, o lepotama Srbije, unutrašnjoj lepoti. Mislim da je zaokružena cela priča. Ako smo neku lepotu postigli, ne treba da je više širimo i da je kvarimo – rekao je Pavlović RTS-u.

Povezana vest:  WARNER BROS. DISCOVERY ODAJE POČAST KRALJU FUDBALA PRIKAZIVANJEM DOKUMENTARCA “PELE: ŽIVEO KRALJ”

Moj rođak sa sela je krenuo kao serija o članovima porodice Malešević i njihovom rođaku, vojnom obaveštajcu Vraniću, zaslužnom što je „provalio“ NATO šifre i odložio bombardovanje Srbije za godinu dana, koji je se razočaran iznenada vratio na selo.

Dragan Jovanović, Dubravka Mijatović, Vojin Ćetković, Tanasije Uzunović i drugi igrali su seriji, čiji je ukupno 28 jednočasovnih epizoda emitovano u prvom ciklusu 2008-9. godine, i potom u drugom ciklusu od jesenas.

Povezana vest:  Nova turska serija ZABRANJENA LJUBAV, od ponedeljka 19.11. svakog dana od 20 časova na TV PINK

Pavlović je rekao da radi na novom scenariju „Kralj Aleksandar Prvi Karađorđević“, koji će se baviti ličnošću vladara prve Jugoslavije i kontroverznim događajima kao što su „Solunski proces“ i ubistvo kralja u Marseju.

-To je jedan od najvećih državnika koga su Srbi ikad imali. Složena ličnost, komplikovan epoha, čovek izuzetne hrabrosti, koji je išao korak ispred svih, korak dalje, korak više. Treba naći balans I ispričati priču o čoveku o kome naš narod ne zna gotovo ništa – rekao je Pavlović.

Povezana vest:  NOVA SERIJA NA MTV KANALU - PLAIN JANE INTERNATIONAL