partizan_bled_slohkej_1

SLOHOKEJ LIGA, PLEJ OF

Partizan na korak do finala plej-ofa

 

Hokejaši Partizana savladali su večeras u Beogradu ekipu Maribora sa 7:1 (3:0, 1:1, 3:0) u prvoj utakmici polufinala plej-ofa Slohokej lige. Polufinalna serija igra se na dve dobijene utakmice, a revanš je u sredu u Mariboru. Eventualna „majstorica“ igraće se sledeće subote u Beogradu.

Crno-beli su odlično počeli utakmicu i već u prva dva minuta poveli su sa 2:0. Mrežu gostiju prvo je pogodio kapiten Partizana Marko Milovanović, a zatim i Patrik Ule. Strelac trećeg gola za konačan rezultat prve četvrtine ponovo je bio Milovanović.

Povezana vest:  Čestitka ministarke Marić za Stojića i Beđika, šampione Starog kontinenta u veslanju

Maribor je zaigrao nešto bolje u drugoj trećini, što je rezultiralo golom Boruta Ivanosa. U završnici ovog perioda Partizan je ponovo preuzeo inicijativu i povisio na 4:1 preko Anžea Terlikara. Beogradska ekipa je poslednju trećinu odigrala rutinski i pobedila golovima Kovačevića, Ulea i Nenada Rakovića.

-Ništa nije lako u polufinalu, iako smo ubedljivo pobedili. Možda smo malo pali posle dva brza gola, ali smo se dizali tokom meča. Znamo šta nas čeka u Mariboru, idemo tamo spremni. U revanšu će pobediti ekipa sa boljom koncentracijom i disciplinom – rekao je trener Partizana Pavel Kavčic novinarima posle utakmice.

Povezana vest:  101. Tur Flandrije uživo na Eurosportu

Napadač crno-belih Marko Kovačević rekao je da je ekipa do pobede došla teže nego što pokazuje rezultat.

-Ništa još nije gotovo. Maribor je veoma težzak rival, odlično igra kod kuće. Pokušaćemo da završimo seriju već u Mariboru kako bi odmorni docekali finale – zaključio je Kovačević.