HBO Original serija „Тhe Last of Us“ imaće premijeru 16. januara na HBO Max striming platformi, a prva epizoda biće prikazana istog dana i na HBO kanalu.

Prva sezona serije imaće devet epizoda i odvija se 20 godina nakon uništenja moderne civilizacije. Džoel, jedan od preživelih, unajmljen je da prokrijumčari Eli, devojčicu od 14 godina, iz surove zone karantina. Ono što započne kao manji zadatak pretvara se u brutalno, srceparajuće putovanje, dok prelaze SAD zaviseći jedno od drugog da prežive.

Povezana vest:  Serija „Šetnja sa lavom“ od danas je dostupna na HBO Max striming platformi

U glavnim ulogama su Pedro Paskal kao Džoel, Bela Ramzi kao Eli, Gabrijel Luna kao Tomi, Ana Torv kao Tes, Niko Parker kao Sara, Mari Bartlet kao Frenk, Nik Oferman kao Bil, Storm Rid kao Rajli, Merl Dendridž kao Marlin, Džefri Pirs kao Peri, Lamar Džonson kao Henri, Kivon Vudard kao Sem, Grejam Grin kao Marlon, Elejn Majls kao Florens, Ešli Džonson i Troj Bejker.

Povezana vest:  NBA TV – Novi kanal na Supernovi

Serija „The Last of Us“ zasnovana je na istoimenoj hvaljenoj video igri koju je Naughty Dog razvio ekskluzivno za PlayStation® platforme, a scenario i izvršnu produkciju potpisuju Kreg Mejzin i Nil Drakman. Serija je koprodukcija sa Sony Pictures Television, a među izvršnim producentima su i Kerolajn Štraus, Evan Vels, Asad Kizilbaš, Karter Svan i Rouz Lam. PlayStation Productions, Word Games, The Mighty Mint i Naughty Dog potpisuju produkciju.

Povezana vest:  Bil Klinton odbio ulogu u seriji "30 Rock"