djus_i_boki_13

DVOR 2011

Đus i Boki 13 veliki

 

Dvorane su i ovog jutra probudile fanfare. Kralj Djus je i ovog jutra pročitao pismo Krunskog Saveta sa dnevnim zaduženjima. Zadatak seljana je bio da naprave postolje za roštilj, da ponovo zasade veštačko rastinje koje je Djus počupao, da očiste ženski i muški WC i da dvoje seljana napišu po pesmu za kralja i kraljicu.

Djus je pitao ko je od seljana raspoložen za rad, osim Miloša i Maje koji se podrazumevaju. Boki je rekao Urški da svoj zadatak čišćenje WC-a prethodnog dana nije uradila kako treba, tako da je neće angažovati ni na jednom poslu.

Djus je ispričao Joci, Vendi i Urški kako je Boki u toku noći porobudio Lepu da bi mu donela čašu vode, jer, kako je rekao, Djusu nije bilo dobro. Djus je dodao da se Boki sve vreme smejao ispod pokrivača.

Djus je obavestio sve seljane da od sutrašnjeg dana počinju časovi fiskulture. Maja nije oduševljena tom idejom.

Maja i Miloš su ćaskali u spavaćoj sobi. Maja je bila sigurna da će Miloš biti pozvan da pravi temelj jer, kako je Miloš rekao, niko sem njega to ne zna da radi. Pričali su o poeziji. Maja je htela da napiše još jednu pesmu, ai je Miloš ubedio da samo dopuni već postojeću. Bokija su u pesmi nazvali „kraljicom baba serom“.

Povezana vest:  Premijera serijala „Vikinzi" na kanalu Viasat History

Bebi je na tremu ogovarala Miloša i Maju. Ona je rekla da joj se njih dvoje gade jer su se dodirivali i mazili.

Maja je rekla Milošu da nije njega, pričala bi samo sa Urškom i Danijelom, jer su svi seljani licemeri. Za Djusa je rekla da se folira i da joj se njegovo ponašanje uopšte ne svidja.

Djus je ćaskao sa Dejanom o Maji i Milošu. Oni su zaključili da Maja i Miloš zapravo citiraju iste rečenice i da je sve to njihova taktika. Djus je prokomentarisao kako su mu rekli da kraljica previše utiče na njega, a Maja mu je čak predložila da bi trebalo da se ponaša kao Miloš. Djus joj je odgovorio da mu ne pada napamet da bude fin prema Milošu.

Povezana vest:  FARMA 3. SEZONA, Zvezde Gradna, Jovana Pajić i Katarina Živković ovonedeljni duelisti

Maja, Miloš i Bebi su se u spavaćoj sobi raspravljale oko peškira. Maja i Bebi su se svadjale o peškiru koji je Bebi dala Maji na Farmi.

U pismu Krunskog saveta se tražilo od seljana da iznesu svoje mišljenje o kralju i kraljici, kažu da li su zadovoljni ili ne vladarima. A vladari bi trebalo da prokomentarišu ponašanje seljana prema kralju i kraljici.

Dragana je rekla da je prezadovoljna izborom i da je konačno postignuta harmonija na Dvoru. Dejan je takodje zadovoljan izborom, i zahvaljuje se kralju i kraljici na izboru za nadzornika.

Miloš je rekao da nije zadovoljan i da je njihovim izborom za vladare počela anarhija. Zamerio je kralju daj e nedosledan, neozbiljan i da je pod uticajem alkohola. Djus mu je odgovorio da ima pravo i da pije ako želi, jer je on kralj.

Pošto su svi zadaci uspešno uradjeni, došlo je vreme za čitanje poezije. Maja je pročitala svoju pesmu u kojoj je vredjala Bokija i nazivala ga pogrdnim imenima. Boki se zahvalio na pesmi i rekao kako je opisala koliko je zlobna. Vendi je rekla da joj se pesma nikako ne svidja i da takvu pesmu mogu da napišu samo „moralni degenerici“.

Povezana vest:  FARMA 3. SEZONA, Eva nezadovoljna

Miloš je napisao pesmu „Joj Srbijo“ u kojoj je vredjao kralja i kraljicu. Bebi je rekla da je pesma patetična i da je sve što je pričao rekao i u pesmi. Dragana je rekla da je takav način izražavanja nedopustiv za 21. vek. Dejan je rekao Maji i Milošu da će se obračunati na sudu. Skrenuo je pažnju Maji da mu se ne obraća u ženskom rodu, pošto ga je tako pomenula u pesmi.

Lana je, pre čitanja svoje pesme, prokomentarisala da ju je sramota što je prisustvovala čitanju pesama Miloša i Maje. Zatim je pročitala svoju pesmu u kojoj je pohvalila kralja i kraljicu, za šta je dobila aplauz seljana.

Večeras je seljane zabavljao Adil, a zatim tamburaški orkestar. Djus je na kraju žurke pretresao svakog seljanina jer je sumnjao da mu je neko ukrao ključ od riznice.