Treća sezona satirične komične serije „Velika“ (The Great III.) imaće premijeru 13. maja na HBO Max striming platformi, kada u ponudu dolazi cela sezona.

Toni Maknamara, scenarista nominovan za Oskara, donosi antiistorijsku vožnju Rusijom 18. veka koja krši sva žanrovska pravila. Serija „Velika“ je satirična, komična drama o usponu Katarine Velike od autsajderke do carice s najdužom vladavinom u istoriji Rusije.

Treća sezona serije „Velika“ prati Katarinu (El Fening) i Petra (Nikolas Holt) kako pokušavaju da učine svoj brak funkcionalnim nakon nekih naizgled nepremostivih problema. Katarina je pokušala da ubije Petra, a zatvorila je i sve njegove prijatelje. Povrh svega, Petar je na tankom ledu u svojoj ulozi „prvog muža“ tako da se posvetio očinstvu, lovu i kulinarskim poduhvatima.  Ali ovo nije  dovoljno da se oseća dobro, dok mu vizije njegovog pokojnog oca (kojeg igra Džejson Ajzaks) pune glavu vlastitim neuspesima. Katarina Velika počinje da stvara ime i izvan granica i inspirisana posetom američkog ambasadora, organizuje okupljanje  na kojem seljaci, plemići i trgovci mogu da daju svoj doprinos razvoju nove Rusije. Ona otkriva da čak i najbolji politički lideri ponekad moraju da naprave kompromise kako bi napredovali.

Povezana vest:  GEORDIE SHORE AVANTURA SE NASTAVLJA!!!

Kreator, scenarista i izvršni producent je Toni Maknamara. Među izvršnim producentima još su i Mekgovan, Mark Vajnmejker, El Fening, Nikolas Holt, Britani Kan Vord iz Echo Lake-a, Dag Mankof, Endrju Spolding, Ron Vest i Džoš Keselman.

Foto: Warner Bros. Discovery