Prvog dana Festivala epske fantastike, 2. septembra u 17.00 u Dorćol Platzu,  biće održano predavanje „PRIMENA STAROSLOVENSKIH MOTIVA U SERIJI THE OUTPOST“ na kome će govoriti Ivana Vasić, poznata kostimografkinja sa bogatim iskustvom u filmskoj i televizijskoj industriji.

Ivana Vasić je umetnica čija kreativnost i stručnost oblikuju vizuelni identitet mnogih ostvarenja. Sa dubokim interesovanjem za istoriju i folklor, Ivana Vasić je uspela da spoji svoju strast sa svojim radom. Njeni kostimi nisu samo odevni predmeti, već i priče o prošlim vremenima i kulturama koje donose dublje značenje savremenim pričama.

Povezana vest:  Opra Vinfri i Lens Armstrong: Ekskluzivno na TLC kanalu


Na ovom predavanju, Ivana Vasić će voditi publiku kroz proces kreiranja kostima u seriji „The Outpost“ (Predstraža). Istorijski i mitološki motivi često se odražavaju u njenom radu, dodajući dubinu i autentičnost likovima i svetu serije. Kroz analizu njenih dizajnerskih odluka, biće predstavljeno kako su staroslovenski motivi transformisani i prilagođeni fantasy kontekstu, doprinoseći celokupnom estetskom doživljaju.

Ovo je retka prilika da se čuje direktan uvid u kreativni proces jedne tako talentovane kostimografkinje.

Povezana vest:  VIP Veliki Brat: Pobednik je Švaba!

Serija PREDSTRAŽA / THE OUTPOST može se pogledati radnim danima u 17.00 na kanalu SCI FI za sve koji su propustili ovo ostvarenje. Ova popularna američka serija kompletno je snimana i montirana u Srbiji  od 2. do 4. sezone, pri čemu je korišćen kompleksan studijski set i brojne lokacije, među kojima su: Kalemegdan, Smederevska tvrđava, Petnička pećina kod Valjeva, klisura reke Vratne u istočnoj Srbiji. U ovoj avanturističkoj fantaziji glavnu ulogu tumači Džesika Grin kao Talon, jedina preživela iz rase poznate pod nazivom Crna krv (Blekblads).  Brojni filmski radnici iz Srbije učestvovali su u stvaranju  serije PREDSTRAŽA.

Foto: NBCUniversal International / SYFY / Aleksandar Letić

Povezana vest:  Još suroviji "Život u prirodi" od 2. maja na kanalu "Lov i ribolov"