Urska_5

DVOR 2011

Nastavlja se kažnjavanje seljana za spavanje

 

U pismu je Krunski Savet dao naredjenje seljanima da moraju vratiti svo drveće u prvobitno stanje, odnosno, kako je bilo pre zadatka „Potraga za blagom“. Jednog muškarca su morali da odaberu za održavanje higijene toaleta, a nekoliko seljana za čišćenje svog escajga na Dvoru.

Po dolasku iz prodavnice, Danijel, koji je pokušao da od Pileta ukrade namirnice, je prokomentarisao da je razočaran Piletovim ponašanjem. Pile mu je rekao da će ga tužiti Kurnskom Savetu ukoliko ponovo pokuša da ukrade nešto.

Mika i Danijel su negodovali u spavaćoj sobi zbog zabrane spavanja. Danijel je predložio da se spavanje u toku dana naplaćuje, na primer, 5 dukata na sat.

Pošto dvorani i seljani nisu znali kakva je kazna za spavanje na Dvoru, Stojan je predložio da on zaspi pa da vidi koja je kazna. Ukoliko bude novčana, dogovorili su se da podele taj trošak.

Joca i Dejan su se dogovorili da Nemanji daju zadatak sa drvećem (10 zlatnika), Lani
pranje sudova (10 zlatnika), Mika i Nina su dobile zadatak čišćenja escajga i svećnjaka (po 5), Djus i Stojan pišu pesmu (po 7), a Lepa i Danijel peru toalete (takodje po
7).

Povezana vest:  MTV SERIJA 16 AND PREGNANT DOPRINELA SMANJENJU BROJA TINEJDŽERSKIH TRUDNOĆA

Stiglo je pismo Krunskog saveta u kome je skrenuta pažnja o zabrani spavanja na Dvoru koju su pojedini takmičari prekršili. Kazna za taj prekršaj je 100 zlatnika. Ubrzo zatim, kralj i kraljica su dobili još jedno pismo u kome je rečeno da je spavanje kraljice dalo loš primer seljanima i da zato kraljevstvo mora da plati kaznu od 200 zlatnika. Po plaćanju kazni, ostalo im je 400 zlatnika u Riznici.

U sobi za nadzornika i sluškinju su ćaskali Dejan i Dragana. Dejan je zaključio da je Nemanja provokator. On je rekao kako je Nemanja došao na Dvor i tražio piće od njega, a zatim je poslao i Miku po čokoladu. Dragana i on su se složili da ih seljani namerno provociraju. Dejan je rekao kako su se svi „vukli“ po kući a zatim su, odjednom, postali veseli i spremni za zezanje. Dejan je zaključio da je to zato što su platili dve kazne iz kraljevske riznice za samo sat vremena.

Povezana vest:  NAJNOVIJE EPIZODE SOUTH PARKA STIŽU NA MTV OVE NEDELJE!

U balskoj dvorani su Bebi i Dragana održali kurs o čistoći. Dragana je pozvala Ninu da joj asistira. Dala joj je džak za djubre, a zatim je uzela tanjir i demonstrirala kako se prosipaju ostaci iz tanjira u džak. Potom je pozvala Bebi kako bi i ona demonstrirala isto.

U pismu Krunskog Saveta je zatraženo od kralja i kraljice da izaberu dvorsku ludu. Kralj i kraljica su saopštili da će Lana da bude dvorska luda. Lani nije bilo drago zbog toga, ali je Bebi obrazložila odluku time da su je odabrali zato što je vole. Dodala je da ih Lana uvek uveseljava, da je duhovita i da lepo peva i diriguje.

Posle zajedničke večere, na kojoj je na meniju bila samo supa, iako su postavljena po dva tanjira. Kada su je ostali pitali zašto ima dva tanjira a samo je poslužila supu, ona je rekla da se predomislila u poslednjem trenutku.

Bebi je rekla da joj je neprijatno jer je Dragana napravila samo čorbu za večeru, iako su se ranije dogovorile da napravi bar još puding. Dejan je rekao da mogu da im naprave puding kasnije i da isprave nepravdu. Dragana je odbila da napravi puding jer, kako je rekla, ne želi da udovoljava Bebinim hirovima. Bebi se izvinila svim seljanima što je večera bila tako siromašna.

Povezana vest:  Završeno snimanje spotova 12 bendova za odjavnu špicu serije „Složna braća - The Nekst Đeneration“

Na Dvor su se vratili Ćemo, Urška, Vanesa i Deni, pa je, na oduševljenje seljana i dvorana, žurka mogla da počne. Posle zagrevanja na Dvoru uz Zvezde Granda, svi su prešli u kuću za seljane gde ih je dočekala Zorica Marković. Stari dvorani su imali tajne zadatke. Ćemo je trebalo da ubedi ostale da je favorit za pobedu i da će sigurno i pobediti, Urškin zadatak je da ubedi sve žene na Dvoru da jedno veče provedu u djakuziju zajedno, Denisov zadatak je da svako veče premešta hranu iz jednog frižidera u drugi, dok je Vanesin zadatak da ubedi seljane i dvorane da u kraljevstvu postoje još tri kovčega zakopanog blaga.