Hexagon Kup, novi turnir u padelu koji će se održati u februaru 2024. godine, objavio je novo partnerstvo koje obezbeđuje emitovanje mečeva na Eurosportu i platformi discovery+ širom Evrope i Azije. Ovaj ugovor je od velikog značaja i omogućiće da turnir isprati 160 miliona ljudi u 64 zemlje širom Evrope i Azije.

Veliko nam je zadovoljstvo što smo ostvarili partnerstvo sa Warner Bros. Discovery povodom emitovanja Hexagon Kupa,” izjavio je Sajmon Frir, predsednik Hexagon Kupa. „Ova saradnja predstavlja značajnu prekretnicu za takmičenje, ali i padel u celini. Obimni domet Warner Bros. Discovery i posvećenost isporuci visokokvalitetnog sportskog sadržaja pruža fantastičnu priliku i iskusnim i novopečenim fanovima da se bave sportom koji vole.“

Ljubitelji padela mogu da prate kvalifikacije i odloženi prenos muškog i ženskog finala na Eurosportu 1.

Povezana vest:  Mesec velikih premijera na kanalu FOX Life

Trojan Pejlot, viši potpredsednik akvizicija i sindikata sportskih prava za Warner Bros. Discovery Evropu, izjavio je: Ostvarili smo veoma visoke rezultate kada je reč o rastu gledanosti sporta i dolaženju do nove publike tako što našim gledaocima pružamo najraznovrsnije i lokalizovane vrhunske sportske sadržaje uživo, bilo gde. Zadovoljstvo nam je da dodatno proširimo emitovanje za fanove širom Evrope i Azije dodavanjem jednog od najbrže rastućih sportova na svetu u naš portfolio.”

Povezana vest:  Nova serija „Dr. Di: Veterinar sa Aljaske" na Animal Planet kanalu

Padel je najbrže ratući sport u svetu, a kreće se ka tome da postane budući olimpijski sport.
Stvoren pod motom „Za fanove. Za igrače. Za igru“, Hexagon Kup broji šest timova, a svaki tim čine muški i ženski igrači, ali i parovi mladih nada koji se takmiče za impresivnu nagradu od milion evra, formirajući zanimljivo timsko takmičenje i jedinstveno iskustvo za fanove.

Povezana vest:  Premijera na kanalu Discovery Channel: Automobilom kroz divljinu i Ed Staford: Na pustom ostrvu

Za svoj prvi događaj, Hexagon Kup će preuzeti istorijsku arenu u Madridu od 31. januara do 4. februara. Tokom samog turnira, šest timova će biti podeljeno u dve kvalifikacione grupe i takmičiće se u nizu uzbudljivih međusobnih susreta. Samo dve najbolje ekipe iz svake grupe plasiraće se u finale, gde će biti krunisan prvi šampion Hexagon kupa.