Najveća imena iz sveta tenisa vraćaju se u Melburn Park na prvi grend slem u 2024. godini, čime započinje značajna sportska godina za Warner Bros. Discovery Sports Europe.

Od 14. do 28. januara, ljubitelji tenisa imaće priliku da prate 260 sati televizijskog prenosa uživo na Eurosportovim kanalima sa 17 terena. Publika će uživati u vrhunskom iskustvu Australian Opena, dok Novak Đoković bude igrao za 11. titulu, a Iga Švontjek i Arina Sabalenka nastave svoje rivalstvo za svetskim brojem jedan.

Skot Jang, Potpredsednik, zadužen za sadržaj, proizvodnju i poslovne operacije, WBD Sports Europe, izjavio je: “Prvi put smo održali Australian Open pod brendom Eurosport 1995. godine i ovogodišnji turnir obećava da će biti jedan od najboljih do sada, prepun inspirativnih priča i susreta koje navijači mogu da prate na našim kanalima i platformama. Nijedan drugi emiter ne nudi kompletan prikaz teniskog ekosistema koji povezuje ljubitelje tenisa sa sportom koji vole jednako kao mi.”

Povezana vest:  SURVIVOR VIP, Zmiki pala na ispitu iz matematike i ostala bez nagrade, Bojan našla tajni imunitet, a Marko uči pleme „Ritam oko“

“Da bi narativ bio kao nikada ranije, sastavili smo jednu od najimpresivnijih grupa teniskih legendi i superzvezda. Posebno smo uzbuđeni što ove godine možemo da poželimo dobrodošlicu Niku Kirjosu u naš tim za komentatora na engleskom jeziku i svakako znamo da će navijači imati koristi od njegovih jedinstvenih perspektiva i bliskosti sa trenutnim brojem šampiona i takmičara koji ove godine izlaze na teren.”

NIK KIRJOS DEBITUJE KAO DEO TIMA EUROSPORT KOMENTATORA

Po prvi put, australijska superzvezda Nik Kirjos pridružiće se Eurosport komentatorskom timu svetske klase u Melburnu. Čuveni, zagonetni pobednik Australian Opena 2022.godine u dublu pružiće navijačima jedinstvene komentare.

Eurosport tim za prenos sa lica mesta činiće sedmostruki grend slem šampion Džon Mekinro, koji će se pridružiti bivšoj sedmoj teniserki sveta Barbari Šet i osvajačici srebrne olimpijske medalje Lori Robson kako bi navijačima približio akciju iz Melburn parka.

Povezana vest:  Premijera na kanalu TLC: NAJLOŠIJE URAĐENE TETOVAŽE: AMERIKA

Gledaoci Eurosport kanala imaće prliku da prate nesvakidašnju analizu mečeva iz čuvenog nagrađivanog studija “Cube” u Londonu koji vodi nova voditeljka Rejčel Stringer. Njoj će se pridružiti sedmostruki grend slem šampion Mats Vilander i bivši četvrti svetski teniser Tim Henman. Mnogi bivši igrači – uključujući Borisa Bekera, Aleksa Koreču i Žastin Enan – takođe će doprineti međunarodnom pokrivanju na Eurosport kanalima tokom dvonedeljnog turnira.

EKSKLUZIVNI SADRŽAJ SA I VAN TERENA

Na putu do Melburna, WBD će predstaviti novi i ekskluzivni sadržaj kao zagrevanje za glavni događaj. Ovo uključuje i Magazin: Novak bez maske – dokumentarac koji prikazuje najsloženijeg pobednika u istoriji Australian Opena, kao i detljan pregled Australian Opena 2024. godine koji će obuhvatati intervjue sa ekspertima i prisećanje nekih od ključnih momenata iz 2023.

Povezana vest:  Početak proleća u znaku kvalitetnih filmova

WARNER BROS. DISCOVERY GRADI TURNIR KOJI OBARA REKORDE

U 2023, WBD prenos Australian Opena širom Evrope rezultovao je u rekordnom porastu publike na njihovim striming platformama. Publika je porasla za skoro trećinu u Evropi na discovery+ i Eurosport aplikaciji i udvostručila se na ključnim tržištima kao što su Francuska, Nemačka, Holandija, Španija i Ujedinjeno Kraljvstvo.

Slično, linerarna glednost Eurosport 1 kanala u Evropi ostala je konzistentna sa turnirom 2022. godine, što je bio prethodni rekord gledanosti za Eurosport prenos Australian Opena.

Australian Open započinje uspešnu sportsku godinu 2024. na WBD platformama u Evropi koje uključuju i direktan prenos Olimpijskih igara u Parizu 2024, svaku biciklističku Grand Tour rutu i ekskluzivno praćenje drugog grend slema godine sa Roland-Garosa u maju.

Foto: Getty Images – Warner Bros. Discovery