Warner Bros. Discovery (WBD) Sports Europe danas je, na putu ka najvećem sportskom događaju godine, najavio nove sadržaje koji će voditi sportisti, kao i ekskluzivne dokumentarne filmove kojima će obradovati obožavatelje olimpijskih igara i slaviti one koji se pripremaju za pobede na olimpijskim terenima Pariza.

Jedan od istaknutih sadržaja je „Chasing Glory„, nova serija od sedam epizoda koja prati šest svetski poznatih sportista u njihovoj trci ka zlatnim medaljama u godini pred Pariz 2024. Ova serija pruža uvid u živote ove raznovrsne grupe sportista, uključujući svetske rekordere, planetarne zvezde, mlade talente gladne uspeha i kulturne ikone. „Chasing Glory“ donosi dublji uvid u raznolikost sportske scene Olimpijskih igara. Prva epizoda će biti emitovana 24. januara od 22 časa na kanalu Eurosport 1.

Povezana vest:  Evropa odozgo: Božićni specijal sutra na kanalu NATIONAL GEOGRAPHIC

Među sportistima koje ovaj serijal prati je i Karsten Vorholm iz Norveške, rekorder na 400 metara sa preponama i trenutni olimpijski šampion. Takođe, tu je i Janja Garnbret iz Slovenije, trenutna olimpijska šampionka u penjanju i prva u istoriji ove zemlje. Meno Van Gorp, holandska brejk legenda i trostruki šampion BC One, koja se sprema za svoje prvo učešće na Olimpijskim igrama u ovom sportu. U serijalu se pojavljuju i Dina Ašer-Smit, poznata kao najbrža žena koja je ikada predstavljala Veliku Britaniju, kao i Peter Sagan, slovačka biciklistička senzacija i trostruki svetski šampion. Pored njih, tu je i Vahina Fijero, mlada tahićanska surferka i bivša svetska juniorska šampionka.

Povezana vest:  Preminuo koautor Simpsonovih, Sem Sajmon

Skot Jang, viši potpredsednik Grupe za sadržaj, proizvodnju i poslovne operacije WBD Sports Evrope, ističe da svaki od sportista u ovoj seriji donosi svoju jedinstvenu priču i perspektivu. Serijal ima za cilj da proslavi ove inspirativne sportiste koji se pripremaju za Pariz i približi ih gledaocima.

„Ova godina obećava da će biti jedna od najuzbudljivijih sportskih godina ikada, s letnjim Olimpijskim igrama u Parizu kao vrhuncem događaja. Naš pristup je usmeren na pripovedanje priča o ovim igrama kroz autentičan narativ sportista, a ove priče ćemo deliti s najširom publikom širom Evrope kroz raznovrsne programe tokom cele godine, koristeći kratke i duge formate“ navodi Jang.

Pored toga, gledaoci će biti u mogućnosti da prate Zimske Olimpijske igre mladih Gangvon 2024 od 19. januara do 1. februara. Od prekretnice „One Year to Go“, WBD je objavio raznolik olimpijski sadržaj na svojim kanalima i platformama kako bi podigao svest gledalaca. To uključuje originalni dokumentarni film „Paris, La Vie Sportive“, u kojem je narator čuveni Tijeri Anri, a koji istražuje istorijsku vezu Pariza sa sportom od perioda kada je bio domaćin Olimpijskih igara 1924. godine.

Povezana vest:  PRVI GLAS SRBIJE, Super četvorka: Davor, Igor, Nevena i Aleksandra u borbi za ulazak u top 3

Warner Bros. Discovery je glavno mesto za praćenje Olimpijskih igara u Evropi, uključujući HBO Max striming platformu. Tokom svih 19 dana takmičenja Eurosport kanali će obezbediti opsežan prenos uživo.

Foto: Warner Bros. Discovery Sports Europe