Da od „ovih novih generacija“ ipak ne bi trebalo tako lako odustati, pokazali su pobednici najnovije epizode kviza Potera. Jovan, Filip i Luka, svi mlađi od 30 godina, fenomenalnim znanjem i uz malo sreće uspeli su da od tragača odbrane milionsku sumu.

Jovan Milošević iz Bajine Bašte probio je led i prvi izašao pred tragača Milana Bukvića. Kako je sam rekao, zbog treme se nije usudio da proba da osvoji višu ponuđenu sumu, ali je sa tremom ipak uspeo da se izbori i zasluži svoje mesto u finalnoj poteri.

Povezana vest:  Na TLC kanalu počine nova serija “Ona je glavna”

Jedina dama u timu, Ankica Agić, iako je u prvoj rundi pokazala zavidno znanje u drugoj nije imala sreće, te nije uspela da odbrani osvojenu sumu.

Potom je usledio „okršaj“ bivših kolega sa Fakulteta političkih nauka. Naime, dvadesetpetogodišnji Filip Kovačević priželjkivao je kao tragača upravo Bukvića, sa kojim je zajedno slušao predavanja iz predmeta Politička istorija Jugoslavije. Filip je sa prisutnima, pa i publikom, podelio jednu zanimljivost iz studentskih dana rekavši kako je na vežbama iz pomenutog predmeta vreme za razgovor bilo podeljeno tako da je 80% vremena bilo za Milana, 10% za profesora i 10% za sve ostale. Bukvić je sa osmehom na licu potvrdio priču, dok se Jovan Memedović nadovezao rečima: „Filipe, hvala Vam za ovu informaciju. Sada tek shvatamo o čemu se tu radi. Sada smo kompletirali opšte mišljenje o njemu i njegovoj biografiji.“

Povezana vest:  6 noviteta na HBO Max striming platformi

Tragač, međutim, nije bio ništa blaži prema svom kolegi, ali nakon tesne borbe ipak nije uspeo da ga stigne, čime je zajednička kasa uvećana za pola miliona dinara!

Najmlađi takmičar, Luka Boroš (23) iz Beograda nastupao je poslednji, što mu je po svemu sudeći dalo i hrabrost i vetar u leđa da se svojim saigračima pridruži u finalnoj rundi odbranivši 600 000 dinara.

Povezana vest:  Festove premijere na RTS-u

Šesnaest koraka prednosti, koliko je ovaj mladi tim postavio kao izazov pred tragača, moglo je da dovede do oba moguća ishoda igre. Ipak, prva greška zbog brzopletosti, Bukvića je u potpunosti dekoncentrisala, te su takmičari uspeli da ga vrate čak 5 puta i spreče da se približi njihovom rezultatu. Nakon fenomenalne pobede trojice mladića, tragaču nije preostalo ništa drugo osim da im kaže: „Čestitam! Zaslužena pobeda.“

Foto:  Adrenalin produkcije