blago...

DVOR 2011

Deni uspešno ispremeštao hranu po frižiderima, potraga za blagom se nastavlja

Denis se prvi probudio kako bi izvršio svoj zadatak premeštanja hrane iz jednog u drugi frižider. Pošto je izmešao hranu, vratio se na spavanje.

Joca je okupio sve seljane kako bi pročitao pismo Krunskog Saveta. U pismu su seljanima dodeljeni dnevni zadaci. Od seljana se očekivalo da naprave večeru i da ugost kralja i kraljicu u svojoj kući. Potrebno je istresti sve tepihe iz kraljevske sobe i sobe za nadzornika i sluškinju, kao i da dvoje seljana nacrtaju portrete nekog od učesnika. Jedan seljanin je trebalo da napravi ram za te crteže, a ostali bi radili na generalnom sređivanju kuće.

Nemanja je otkrio da hrana u njegovom frižideru nije njegova. Posumnjao je da ih je neko pokrao što je podelio sa ostalima. Nije mogao da poveruje kako se to desilo iako je on do jutra bio budan. Danijel je zaključio da je to uradio Krunski Savet, ali je onda počeo da sumnja da je možda upravo on sam to učinio u snu. Đus je rekao kako je to mogao da uradi bilo ko od ukućana. Danijel i Nemanja su pronašli svoju hranu u tuđim frižiderima. Lepa im se pridružila u potrazi za hranom. Prokomentarisala je da je vrlo ljuta zbog krađe hrane, tako da će svu hranu od sada držati u krevetu.

Povezana vest:  FARMA 2010, Sajko uspešna na pijaci

blago0Vanesa je predložila Denisu da potraži lopatu od seljana i da počne sa kopanjem dvorišta u potrazi za blagom kako bi uspeo da navede i ostale seljane da traže blago. Ona je rekla seljanima da su dve kese sa dukatima već pronađene, a da se traže još tri. Zbog finansijske krize koja vlada na Dvoru, vladari su odlučili da će seljani za zadatke dobiti, do sada, najmanje iznose. Za portrete po 3 dukata, čišćenje WC-a 2 dukata, dok će za pranje sudova i čišćenje kuhinje dobiti samo po 4 dukata. Posle pregovora, plate su uglavnom ostale iste.

Kraljica Bebi je došla sa Dvora kako bi upozorila Miku da ne spava. Mika je ležala na klupi ispred WC-a i čekala da dođe na red. Bebi joj je zapretila da će je nominovati ukoliko bude nastavila da spava u toku dana. Dodala je i da ne želi da je štiti od nje same, ali da će morati to da učini ukoliko nastavi sa takvim ponašanjem.

Povezana vest:  VELIKI BRAT 2011, Novi nedeljni zadatak - MJUZIKL!

Mika ju je upitala zašto joj preti kada može da je nominuje i bez takvih pretnji. Bebi joj je rekla da obrati pažnju na svoj mozak i rečnik. Lepa se uključila u raspravu kako bi smirila Bebi i Miku, međutim, one su nastavile raspravu.

Lana je u kući za seljane smišljala program predstave kojom će zabaviti kralja i kraljicu te večeri. Lepa je rekla kako ona ne zna da peva zabavnu muziku, pa ne može ni da peva tu vrstu muzike.

Ćemo i Joca su raspravljali o tome zašto Ćemo potencira priču kako je on prvi. Nemanja je podržao Jocu i upitao Ćemu isto pitanje. Ćemo je rekao da to priča jer je prvi, a i jer su svi promenili ponašanje prema njemu od kada je se vratio na Dvor.

Povezana vest:  E! premijerno predstavlja novu seriju “Famously Single”

Dragana i Joca su časkali u Dvoru. Dragana je otišla do prozora da pogleda šta se dešava napolju. U tom trenutku je neko grudvom pogodio prozor. Dragana je otvorila prozor i vikala kako taj što je gađao nije normalan. Pošto je shvatila da Miki u svemu pomaže i Vanesa ona je izašla napolje i gađala Vanesu. Promašila ju je, ali je Vanesa uzvratila „vatru“. Dejan i Ćemo su odlučili da bi Draganu trebalo kazniti jer je razbila Dejanovu šolju. Denis im je pomogao, pa su svi zajedno odvukli Draganu na sneg gde su se grudvali. Dragana je obećala da će Ćemu i Vanesu politi vodom dok budu spavali.

Uspešno su izvršili sve zadatke pa ih je Krunski Savet ih obavestio pismom o tome. Po čitanju pisma, organizovali su sastanak na kome je kralj zahtevao od seljana da kažu zašto četvoro ukućana koji su se vratili nisu prihvaćeni. Komentari su bili uglavnom na Ćemov račun, tačnije na to što je potencirao činjenicu da će sigurno pobediti.