Tamara_Marijana_Nemes_29_03

VELIKI BRAT 2011

Ko se kako snašao u staračkom domu

U toku noći ukućani su nastavili sa zadatkom Starački dom. Kako bi se stariji ukućani osećali što bolje, Nemeš je organizovao animaciju za njih.Nemeš je čak izmerio Marijani pritisak i oštrim okom doktora zaključio da je veoma napeta i da mora da se opusti. Posle toga Marijana odlazi da spremi Nikolu za kupanje a Tamara mu pomaže oko samog kupanja.
Veliki Brat je u jednom trenutku pozvao doktora Nemeša i jednu sestru u ispovedaonicu gde ih je obavestio da je vreme za terapiju klijenata. Doktor mora da na osnovu dijagnoza odredi tačnu količinu lekova.
I ukućani u otpadu su bili veoma zaposleni. Dobili su turu prljavog donjeg veša naših baka i deka, što ih je veoma iznenadilo. S obzirom da nemaju veš mašinu moraju taj veš da otkuvavaju kako bi bio sterilan.
Svi ukućani su ozbiljno shvatili nedeljni zadatak i ne pada im teško čak ni pranje donjeg veša.

Da li bi prala naše gaće?

Veliki Brat je probudio ukućane pesmom Tap 011 „Gaće“. Ukućani brzo ustaju jer vreme je za jutarnju vizitu.Doktor Nemeš brižno obilazi svoje pacijente i za svakog ima reč, dve podrške. Sestre pomažu bakama i dekama oko oblačenja i jutarnje higijene. Nemeš i Ema se dogovaraju oko planova za današnji dan.
Ukućani na otpadu takođe ustaju i odmah se oblače u svoje kostime. Polemiši o količini veša koji će danas iskuvavati i namirnica koje moraju pripremiti nindži Radiši, a devojke komentarišu kako im ipak najteže pada to što ne smeju da se šminkaju.

Koga je pogodila Milanova otrovna strela?

Milan se nakon izbacivanja obratio ukućanima da bi im rekao čijom nominacijom je iznenađen a čijom ne.

Milanova otrovna strela je ta da će ukućanin koji primi njegovu strelu morati da pere donji veš narednih sedam dana svima. Milan je otrovnu strelicu poslao Draženu i njemu prebacio teret da svima pere donji veš. Deda Dražen je na tabli pošto mu je govor otežan, napisao da neće imati gaće narednih sedam dana. Vidno je bio iznerviran što je strela pogodila baš njega.

Ko se kako snašao u staračkom domu

Ukućani su se poprilično dobro snašli u svojim novim ulogama, svi su se složili da se deda Džordž najviše “primio” na svoju ulogu kao i direktorka Ema kojoj se baš dopala uloga “šefa”, pa konstantno kontroliše rad staračkog doma i naređuje svom osoblju.

Na sestri Marijani je jako vidljivo nezadovoljstvo pa je u više navrata komentarisala kako će poludeti. Deke Lestera i Nikolu njihova uloga baš zabavlja, naročito pažnja koju im sestre posvećuju. I na otpadu su reakcije različite. Ukućani ne znaju šta ih je snašlo, što se naročito videlo kada im je stigao prljavi veš na pranje. Dragana i Soraja su se čak i posvađale oko mešanja prljavog veša. Duško kaže da bi voleo da bude deda uz baku Milu,  što komentariše pred Sorajom ubeđen da je ona ljubomorna.

Povezana vest:  Nova epizoda serije “Okruženi ćerkama” na TLC kanalu

Ah te emocije!

Doktor Nemeš koji je sestri Marijani već savetovao da se opusti  jer joj je pritisak  visok, rešio je da joj u tom opuštanju pomogne pa je prvo u dvorištu šetao sa njom i razgovarao a zatim je i izmasirao svoju saradnicu. Iako se trudi da bude profesionalan u pomoći svojoj medicinskoj sestri nije teško primetiti da naklonost nije čisto poslovna, a na sestrinom licu se vidi da je briga doktora čini nasmejanom i da joj baš prija. Sa druge strane, spremačica Tamara nije tako vesela jer deka Nikola odmara dok ona po ceo dan čisti,  pa ne mogu da uživaju toliko u njihovom druženju kao što su navikli.

Doktor Nemeš nas je opet zbunio

Taman kada smo pomislili da se doktor Nemeš konačno odlučio za sestru Marijanu on nas je opet zbunio. Posle masiranja sestre Marijane prešao je u ordinaciju i pozvao sestru Bojanu da se i ona opusti uz jednu masažu u njegovoj ordinaciji. Videlo se da i na sestru Bojanu masaža deluje čak je i prokomentarisala da doktor ima nežne ruke. Oduševljenje se jasno videlo na njenom licu. Kako li će se ovaj ljubavni trougao rešiti ostaje nam da vidimo kao i to za koju sestru će se naš doktor odlučiti .

I deda Lester bi masažu

Negovateljice se trude da ugode bolesnicima, i da ih animiraju pa sestra Slavica priča deda Draženu priču u dvorištu a zatim i Lesteru i Nikoli u staračkom domu .

Deda Lester se požalio sestri Slavici da ga ne pazi dovoljno , da ga ne mazi i ne masira kao ostale deke. Sestra Slavica mu je obećala da će mu posvetiti više pažnje. U otpadu je danas primirje  posle svadje Dragane i Soraje pa ceo dan ćaskaju u dvorištu i zajedno spremaju ručak dok Duško koristi svaku priliku da “bocne” Soraju.

Zadovoljni starci

Načelnik doma je od  staraca u staračkom domu želeo da čuje njihove utiske o nezi koja im je omogućena od strane osoblja doma. Starci su načelniku rekli da su oni zadovoljni i pohvalili su zaposlene u staračkom domu. Kuvar Radašin je spremao ručak za bolesnike, a sestre Slavica i  Marijana i spremačica Tamara su mu asistirale. Na otpadu su ukućani za vreme ručka razgovarali a zatim je Dragana pomagala Horvatu oko raspremanja kuhinje dok su Duško i njegova Soraja nastavili ćaskanje za stolom što se Dušku baš dopalo sudeći po njegovom izrazu lica.

Povezana vest:  Premijera HBO serije "Novi papa" 10. januara na HBO GO-u

dusko_29.03Začarani krug

Na nekad harmoničnom otpadu dolazi do sve većih varnica. Soraja i Dragana, nisu baš srodne duše i često ulaze u manje konflikte.

Nirmalu je novonastala situacija previše naporna. Dragana, izgleda da ne može da se dogovori sa ostalima oko ručka ili pranja sudova. Ukućanima se ne sviđa trenutno njeno ponašanje. Horvat je pokušao da odgonetne nesporazum oko ručka između Dragane i Duška, mada je i on imao spor sa Duškom o količinama namernica koje su naručili.

Začarani krug nesporazuma se nastavlja. Koja god razmirica se odigra na otpadu glavni akter je Duško. On čak ulazi u raspravu sa „njegovom“ Sorajom. Soraja je konstatovala da se Duško mnogo šali od kad je na otpadu u odnosu na kuću gde je bio povučen. Zapitala se ko je uopšte Duško i koje je njegovo pravo lice.

Na trenutak ponovo u mladosti

Ukućani su počeli da ruše tabue. Sestri Bojani jako smeta deda Džordžova nemarnost i njegovo ispuštanje gasova za stolom. Direktorka Ema je takođe priznala da i ona ponekad ispušta gasove kada su svi prisutni. Iako je to prirodna potreba ukućani se ipak nasmeju. Možemo videti da se starački dom pretvorio u obdanište. U spavaćoj sobi svi sem sestre Slavice i kuvara Radiše su se bacali jedni na druge. Starija lica i doktori su se do suza zabavljali. Deda Džordž je prvi počeo da golica baka Milu i tu je sve počelo. Vriska, smeh i buka odjekivala je prostorijom. Deda Nikoli se svideo ovaj vid zabave pa je iskoristio Spremačicino pozitivno raspoloženje, pokušavajući da legne preko nje. Spremačica Tamara se nije bunila i vraćala mu je istom merom. Načelnik staračkog doma će večeras prirediti žurku za klijente i osoblje. Stara lica su presrećna jer će se na trenutak vratiti u mladost.

Zagrljaj kao lek

Nepokretni deda Džordž sestrama pravi probleme. Sestra Marijana se pobunila i započela raspravu sa deda Džordžom koji joj dosta otežava ovonedeljni zadatak. Marijana neće tolerisati takvo ponašanje i ispred sobe za pušenje požalila se doktoru Nemešu. Ona više nije mogla da trpi bezobzirnost Džoržovu i zbog toga je histerično reagovala. Niko drugi sem doktora ne može bolje pomoći, tako da je Nemeš iskoristivši svoju ulogu znao na koji način da pomogne. Nije mu bilo teško nego da Marijanu zagrli iako je Bojana bila veoma blizu njih.

Povezana vest:  DVOR 2011, Đus dvostruki pobednik na Dvoru

Mala od skandala

reme je za promene. Ko bi rekao da i Bojana zna da plane. Zbog atmosfere koja vlada u kući Bojana je odlučila da će uskoro početi da pravi skandale.

Ne prija joj ponašanje ukućana koji se „vuku“ kroz kuću. Izjasnila se da dosada utiče na nju i da je ne bi čudilo ako bi iz nje isplivalo i ono najgore. Misli da će doći trenutak kada će svi upoznati i lošu Bojanu. Devedeset dana do kraja je za nju predugo, te će ona da „pogura“ situaciju.

Smatra da svi treba da budu otvoreni i da za sedamnaest dana nije uspela da sve ukućane odgonetne.

Prljavi ples

Ukućani su se potrudili da večeras budu elegantni. Šminka, haljinice, kravate, košulja, štikle i vreme je za početak VB žurke.

Ukućani mešaju pića i nazdravljaju . Žurci se najviše obradovala Ema koja je svojim kukovima pratila ritam prve pesme koja se čula kroz kuću. Ni jedna zabava nije prošla bez pesme za ples, pa tako ni u kući Velikog Brata. Nemeš je poziv za ples uputio Bojani, koja je večeras divno izgledala u svojoj maloj crvenoj haljini. Da li se zbog toga Nemeš odlučio da zapleše sa Bojanom pitanje je, ali ono što sigurno znamo da su bili zaista pristrasni. Nikola je kao pravi džentlmen pozvao Marijanu, mada naravno ni Tamari nije ostao dužan. Lester  je definitivno rođen za „prljavi“ ples. Bez blama se uvijao oko Eme,  kasnije i oko Mile. I otpad „đuska“ Soraja i Dragana uživaju, mada ni muški deo nije ravnodušan.

Blizu, bliže, najbliže

Bojana je definitivno održala svoju reč da će početi sa skandalima. Pod dejstvom alkohola, pogođena pesmom skočila je u bazen.

Da ludilo bude još veće pridružile su joj se Tamara, Mila, Lester kao i Radašin, koji nije mogao da propusti ovakav trenutak. Prskali su se, smejali, vrištali, zatim i zaplesali pod vodom. Veliki Brat definitivno pravi najbolje žurke. Dok je Bojana sa Lesterom pod vodom inprovizovala ples, Marijana i Nemeš su pribijeni jedno uz drugo, uzivali uz baladu. Pokušao je da je poljubi, ali Marijana nije dozvolila. Međutim, nedugo posle toga zapevala je: „Samo jednom ugasi kamere“. Šta je ovim htela da kaže samo ona zna, a mi možemo da naslutimo. U ispovedaonici se desavaju najčudnije stvari. Nemeša i Marijanu je Veliki Brat kaznio, ali oni su sami sebe častili.