uefa-euro-2012-logo

KVALIFIKACIJE ZA EP

Duel Severne Irske i Slovenije bez pobednika

 

Fudbalske reprezentacije Severne Irske i Slovenije igrale su večeras u Belfastu nerešeno 0:0 u utakmici Grupe C kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, u kojoj se takmiči i Srbija.

Slovenija je bila opasniji rival po gol gostiju, ali njeni igrači nisu uspeli da savladaju golmana Lija Kampa koji je zaustavio šest udaraca u okvir svog gola.

Povezana vest:  Dejan Lekić doneo bod Osasuni u Hihonu

Najviše golova u kvalifikacionim mečevima večeras postignuto je u Amsterdamu, gde je Holandija pobedila Mađarsku sa 5:3. Gosti su u jednom trenutku imali prednost od 2:1, a do 78. minuta bilo je nerešeno 3:3, ali je fudbaler Liverpula Dirk Kojt sa dva gola u finišu utakmice doneo šesti trijumf Holandiji u isto toliko utakmica Grupe E.

Povezana vest:  Abidal: Zaslužio sam još jednu sezonu u Barseloni

Do teške pobede došla je i Španija, koja je bila bolja kao gost od Litvanije sa 3:1.

Svetski prvak je vodio od 18. minuta golom Ćavija Ernandeza, ali je Marius Stankevičius izjednačio u 57. Novo vođstvo gostima omogućio je Tadas Kijanskas autogolom u 70. minutu, a pobedu je potvrdio Mata u 84.

Španija posle pet utakmica u Grupi I ima maksimalan broj bodova, dok je druga Češka koja je ranije danas pobedila Lihtenštajn sa 2:0. Oni imaju devet bodova i meč više od Škotske i Litvanije koji su sakupili po četiri boda. Poslednji je Lihtenštajn bez boda.

Povezana vest:  Morinjo kažnjen i upozoren zbog nedoličnog ponašanja