bojana_na_tamari

VELIKI BRAT 2011

Kome u kući treba psihijatar, a kome psiholog?

Sinoćnja žurka je bila obeležena emocijama, neki su ih otvoreno pokazivali, dok su ostali malo suptilnije otkrivali svoje žudnje.

Nemeš je imao specijalni zadatak. Morao je da ubedi Emu i Draganu da mu daju njihovo vreme predviđeno za žurku, na šta one pristaju. Zbog uspešnosti zadatka svi ukućani sa otpada su prisustvovali žurci.  Kada su se otpadnici pojavili u luksuznoj kući, žurka je mogla da pocne. Dok su Nemeš i Marijana sa jedne strane i Nikola i Tamara sa druge, bili veoma bliski, posebno prvi par, ostali ukućani i nisu pokazali svoje najlepše lice. Lester je u nekoliko navrata bio opomenut zbog neadekvatnog ponašanja, što je verovatno posledica pića.

Nemeš i Marijana proveli su skoro celo vece zajedno. Razgovarali su o svom odnosu. Moglo se primetiti da Nemešu nedostaje boravak u kući.

Ukućani su se dobro zabavili, bili svi na okupu, ali u svakom slučaju, komšije iz luksuzne kuće danas očekuje nastavak nedeljnog zadatka. Videćemo kako će se mamurni snaći na sledećoj etapi VB Turneje.

Mamurluk i čistka

Veliki Brat je ovog jutra probudio ukućane pesmom koju su juče otpevali Nikola, Lester, Dražen i Radašin „Dođi na Morski greben“.

Iako svi u glas pevaju, ukućani imaju poteškoća da i ustanu iz kreveta. Svi deluju pospano i mamurno. Naravno, Lester prednjači i priznaje da je sinoć bilo veoma intenzivno i da mu je žao zbog svog ponašanja. Ostali ukućani mu prepričavaju šta je sve radio i opominju ga da se ubuduće veseli ali i da pazi šta radi. Većina je još uvek u krevetu. Očigledno mrzovoljan zbog neadekvatnog ponašanja, Lester je odlučio da počisti nered koji je ostavio za sobom. Marijana i Bojana mu pomažu.

Na otpadu ukućani takođe i dalje leže. Komentarišu sinoćnju žurku. Slažu se da su se lepo proveli ali i da im je Lester pokvario zabavu. Duško je posebno ljut jer je bio sav mokar i obojen likerom. Dok će ukućani sa otpada verovatno odmarati tokom dana, njihove komšije iz luksuza neće biti takve sreće jer ih očekuje dalek put pre nego što stignu na svoju sledeću destinaciju u okviru VB Turneje.

Kome treba psihijatar, a kome psiholog?

Ogovaranja u kući su postale svakodnevna aktivnost ukućana , da li zato što je ukućanima dosadno ili zato što je netrpeljivost medju njima zaista toliko kulminirala.

Tamara i Bojana pričaju sa kim bi od ukućana mogle da popiju kafu i van kuće. Bojana kaže da će Dragani dati šansu,  Marijana nije sigurna, a Tamara  kaže da su joj Nirmal i Horvat ok.  Marijana smatra da je Dragana prazna.  Pričaju i o Draženu i o njegovom ponašanju.  Tamara komentariše kako joj je Veliki Brat rekao da se ponaša tako kako se ponaša prema Draženu, i da ona uzvrati istom merom ako je on provocira.  Nikola i Lester ne opravdavaju njeno ponašanje prema Draženu. Bojana prica o Draženu i generalno iznosi svoje stavove o ljudskom ponašanju, reakcijama, prvenstveno svojim.  Tamara misli da Draženu treba psiholog i psihijatar. O  Tamari i Marijani Lester misli da  nisu interesantne. Slavica priča o Lesteru i svemu što se desilo.  Kaže za Lestera da je dobro dete ali da je mlad i lud.  Draženu je Radašin podrška za gluposti koje radi.  Nirmal je pitao Bojanu i rekla mu je da ga je Dragana ogovarala.  Horvat  je komentarisao kako  bi baš voleo da priča sa Marijanom, interesuje ga kako se desilo sve ovo sa Nemešom.

Povezana vest:  Premijera trećeg serijala "Značajna železnička putovanja po Evropi" na Viasat History

Ljubavne jadi

Nakon sređivanja kuće posle sinoćne žurke, ukućani su rešili da se malo odmore. Lester masira Džordža u spavaćoj sobi, a Bojana i Tamara leže i pričaju o sinoćnim dešavanjima.

Bojana savetuje Lestera da ne sme više da meša pića jer smatra da je sinoć preterao. Svi su komentarisala da bi bilo mnogo gore da se to desilo nekoj devojci,izgledalo bi mnogo ruznije. Nikola i Radašin piju kafu u kuhinju. Otpadnici sede u dvorištu i sumiraju utiske od sinoć. Samo je Nemeš sam, razmišlja o nekim svojim stvarima. Sinoć nakon povratka u otpad pričao je sa Emom o svom odnosu sa Marijanom. Ema priznaje Nemešu kako zna da mu je teško. On joj kaže da je i ranije ispadao negativac ali da ulog nikada nije bio ovoliki. Kaže joj da zna šta bi sada, zna šta bi kad izadje. Ema pominje sudbinu i smatra da je nekada suđeno, a nekada nije. Priča mu da je imala momka koji ju je cenio ovakvu kakva ona jeste, ali da se on u jednom trenutku mnogo promenio, počeo je da pije i da je vara. Ali posle toga morala je da krene dalje, priznaje da joj je bilo teško i da je čitava ta faza trajala dve godine. Nemeš smatra  da se mnogo neplaniranog desilo u kući. Savetuje ga da ne bude tužan, ali on joj objašnjava da nije, već da mora da misli o mnogo stvari.

olimpijadaBanja Luka pa Sarajevo

Ukućani su danas u okviru turneje došli u Banja Luku. Njihov četverac dobiće svoj kostim. To će biti kostim ćevapa.

Ali, pošto su banjalučki ćevapi spojeni, po četiri komada, i ukućani će stranicama ćevapa biti spojeni I tako će izgledati kao pravi veliki , lepi, sočni, banjalučki ćevap. Lester I Bojana su u kostimu, a ostali su tu kao pomagači. Obučeni kao ćevapi moraće da prođu poligon u obliku roštilja. Zatim da sa pultova uzmu svaki po glavicu luka I zagrizu je , tj. pojedu. Zatim da uzmu lepinju i da se svi zajedno provuku kroz velika usta.

Ukoliko neki deo ne pređu kako treba biće vraćeni na početak. Za izvršenje ovog zadatka ukućani imaju, svi zajedno, deset minuta. Ukoliko prođu ovu etapu biće bliži narednoj destinaciji za stodvadeset kilometara.  Sledeća destinacija je Sarajevo. Put do tamo je, stodevedeset kilometara. Ukoliko uspešno odrade zadatak u Banja Luci biće sedamdeset kilometara.

Povezana vest:  Premijera na kanalu Discovery Channel: Najčudnije na svetu

Vučko

Ukućani su stigli na svoju sledeću destinaciju – Sarajevo i to u doba Olimpijade i čuvenog „Vučka“.

Proleće je stiglo u kuću Velikog Brata, ali sećanje na zimske olimpijske igre, davne 1984. godine, dovelo je zimu i u ove krajeve. Vreme je za petu etapu. Petoro ukućana će dobiti kostime, skijaška odela. Zadatak je da sastave olimpijske prstenove. Svaki ukućanin će odabrati svoju boju. Kada sklope prstenove treba ih sve zajedno spojiti i na taj način napraviti veliki olimpijski znak koji treba da podignu visoko u vazduh.

Ukućani su odlučili da u ovom zadatku učestvuju Bojana, Tamara, Marijana, Nikola i Lester. Nisu imali puno poteškoća oko pronalaženja delova krugova i sastavili su ih za predviđeno vreme.

I ova etapa je uspešno završena ali ukućane čeka sledeća, etapa Sarajevo – Podgorica. Prvi na biciklima su Tamara i Nikola, dok ostali ukućani odmaraju i ručaju.

Domaćica na otpadu

Džordžva otrovna strela je pogodila Slavicu i ona mora da sprema ručak ukućanima sa otpada, i ne samo to već i da počisti sav nered.

Kao i juče, Slavica dolazi na otpad i pravi ukućanima proju u kojoj oni uživaju. Svi su za improvizovanim trpezarijskim stolom, gde uz ručak razgovaraju o ukućanima iz luksuzne kuće. Ovo je savršena prilika za otpadnike koji nisu imali mnogo prilika da upoznaju svoje susede, da iz prve ruke saznaju malo više o njima. Slavica kao pravi insajder govori po malo o svima, a Ema ne krije da joj je najdraži Lester.

Takode, razgovaraju i o ukućana koji su napustili kuću Velikog Brata. Pitaju se zbog čega su baš oni izbaceni.

U poseti komšijama

Na otpadu zbog lošeg vremena većina ukućana je u autobusu. Horvat, Nemeš i Nirmal su odlučili da dokolicu preseku posetom ukućanima iz luksuza.

Pre nego što su krenuli, Nirmal je posavetovao Nemeša da spusti loptu u njegovom odnosu sa Marijanom kako se ne bi razočarao.

Čim su otpadnici stigli, komšije su im pohrlile u susret, očigledno srećni zbog posete. Nemeš i Marijana su se odvojili i nastavili priču o njihovom odnosu. Marijana je ubeđena da je Duško ogovara ali Horvat, koji se najviše zbližio upravo sa Duškom, ju je razuverio.

Svi su i dalje pod utiskom Lesterovog neadekvatnog ponašanja na sinoćnjoj žurci. Nemeš primećuje da je Lesteru žao i da je promenio stav, da želi da pomogne svojim cimerima u svemu što im treba.

Kako bi razbio monotoniju koja vlada na otpadu, Veliki Brat je pustio ukućanima koji su tamo ostali da gledaju ukućane u dvorištu.

Ljubav je to

Nirmal i Horvat su se vratili u otpad, jer im je isteklo vreme boravka u kući, Nemeš je još ostao. Svo svoje vreme je proveo sa Marijanom, zagrljeni sedeći pored pušaonice, neobazirući se na hladnoću.

Povezana vest:  Šenon Doerti se bori sa rakom dojke

Više su ćutali i mazili se nego što su pričali. Nemeš joj je rekao, da ako on prvi izađe, da će je čekati, i da se nada da će tako biti ako ona prva izađe iz kuće.Komentarisali su kako bi voleli da su sad izvan kuće, zajedno, i zato je Nemeš rekao kako jedva čeka da izađe, što je Marijana potvrdila.

Nakon što se Veliki Brat oglasio, da je isteklo vreme, usledio je dug polubac za rastanak. Dok su se rastajali, Nemeš je prokomentarisao kako mu se ne da.

Odmor može biti naporan

Veliki Brat je poželeo dobrodošlicu ukućanima u Podgoricu. Pošto je Veliki Brat uviđajan i zna da su se umorili od puta, pa im je samim tim priredio mali predah.

Zato su dobili zadatak da apsolutno ništa ne rade, a to po nekad zna i da bude najteže. Na znak Velikog Brata, ukućani imaju nekoliko sekundi vremena da se nameste u odgovarajuću pozu u kojoj moraju biti pola sata. Imaće pauzu od 10 minuta da obave šta je potrebno, i onda nakon signala, opet da ne rade ništa, i da zauzmu novu pozu. Ukupno trajanje zadatka, bez pauze, je dva sata. Da bi prošli ovaj zadatak, ne smeju ništa pomerati, a jedino šta mogu da rade je da govore, pomeraju oči i usta. Tokom ovog zadatka, smeju napraviti ukupno dvanaest grešaka. Podeljeni su u dve grupe, jedan deo mora biti u dnevnoj sobi, a drugi u spavaćoj ili trpezariji. Ukoliko prođu zadatak, biće bliži sledećoj destinaciji za 70 km, a u koliko ne prođu, biće im dodato 50 km. Sledeća destinacija je Ohrid, do kog imaju 306 km.

Svim silama protiv uspavanosti

Ukućani baš i ne uživaju u novom zadatku. Odmor im teško pada. Dok leže nepomično pola sata bez prestanka, oni se bore s tim da ne zaspe.

Čim se Veliki Brat oglasio sa pauzom, svi su potrčali da jedu, jer kako kažu, brzo se ogladni od tolikog ležanja. Slavica se odmah dohvatila šporeta da dovrši ručak. Na drugoj pauzi svi su se odmarali od odmora. Na razne načine su se protezali i rastezali, i šetali su po kući. Nakon te pauze, Veliki Brat im je rekao da moraju ležati u parovim i da im se dotiče bar polovina tela. Ukućani su bili veoma snalažljivi, čak su i ležali jedno na drugom. Dok odmaraju, pokušavaju što više da pričaju i da se smeju, da ne bi zaspali. Za smeh je naravno zadužen Radašin, koji je zasmejavao ukućane svojim pevanjem. Najviše mu se smejala Slavica, koja je i najviše pričala, jer joj malo falilo da zaspe. Drugi ukućani su bili manje – više tihi, jer su spavali otvorenih očiju.