borac_par_vs_bor

SLUČAJ BOBAN DMITROVIĆ

Saopštenje sekretarijata FK “Borac“

 

Povodom neargumentovanih opužbi i natpisa u sredstvima javnog informisanja koji bacaju ljagu na klub, hitan sastanak je održao sekretarijat fudbalskog kluba Borac, koji je izdao zvanično saopštenje za javnost.

“Fudbalski klub Borac se već nekoliko meseci unazad nalazi na udaru neargumentovanih i neosnovanih optužbi od strane bivšeg igrača i kapitena Bobana Dmitrovića. Juče i danas iznete neosnovane optužbe predstavljaju nastavak napada na klub, koji su počeli nakon raskida saradnje sa pomenutim igračem. Uz klub, napadi su posebno upereni na generalnog sponzora Milenka Kostića i sportskog direktora Slobodana Ilića.

Članovi sekretarijata kluba su danas iz sredstava javnog informisanja po prvi put upoznati da su gospoda Kostić i Ilić tražili od igrača Bobana Dmitrovića da ne pruži maksimum na utakmicama protiv Banata i OFK Beograda. Podsećamo da je Borac obe pomenute utakmice pobedio(Banat sa 2:0, OFK Beograd sa 2:1), pa otuda ne vidimo ništa sporno, a postavlja se pitanje zašto se Dmitrović nije oglasio kada su ove utakmice bile aktuelne. Uzgred pomenute utakmice su odigrane na takav način da se svi u klubu ponose kako igrom tako i epilogom. Pitamo Bobana Dmitrovića zašto rukovodstvo kluba nije obavestio pred utakmicu sa Čukaričkim, da mu je kako tvrdi, generalni sekretar zajednice Miodrag Janković poručio “da ne zapinje“.

Povezana vest:  UEFA pozdravila borbu Grčke proiv nameštanja utakmica

Prvi put smo danas iz sredstava javnog informisanja saznali da su igrači(ili možda samo Dmitrović) dobili premiju od Partizana, nakon remija sa Crvenom zvezdom. Zahtevamo da javno kaže koje isplatio premiju, jer sve novčane transakcije na relaciji klub-igrači se realizuju preko blagajne kluba, uz plaćanje poreza. Fudbalski klub Partizan bi takođe trebao da se oglasi o pomenutoj insinuaciji Bobana Dmitrovića.

Povezana vest:  Lotar Mateus na meču Partizan – Helsinki

Rukovodstvo kluba tvrdi da kada su u pitanju pomenute utakmice nije kontaktirao ni sa jednim klubom. Podsećamo vas da su u pitanju klubovi Banat, OFK Beograd, Čukarički i Partizan.

Generalni sponzor kluba Milenko Kostić i sportski direktor Slobodan Ilić su danas po prvi put, takođe preko sredstava javnog informisanja saznali da su “umešani“ u pomenute događaje i da su lomili telefone i najavljuju prijave protiv Dmitrovića, zbog kleveta i neistina iznetih u javnosti. O tužbi fudbalskog kluba Borac će raspravljati Upravni odbor na prvoj sledećoj sednici.

Istupi igrača koji je na terenu mnogo dao za fudbalski klub Borac su verovatno posledica odluke Arbitražne komisije. Podsećamo da pismena i zvanična odluka još uvek nije stigla na adresu kluba, i da se Borac kao i do sada neće ni na koji način mešati u rad zvaničnih organa fudbalskog saveza Srbije i zajednice superligaša.

Povezana vest:  "Bild": Klop napušta Dortmund

Svi ovi napadi u poslednja dva dana se dešavaju u jeku prvenstva, kada Borac posle šest odigranih prolećnih utakmica krupnim koracima grabi ka sredini tabele. Atmosfera i saradnja svih struktura je na vrhunskom nivou, i klub neće dozvoliti nikome da je poremeti. Mi se i dalje bavimo samo fudbalom i sve misli su nam uperene ka gostovanju na Karaburmi gde želimo da nastavimo sa dobrim igrama i rezultatima.

Sekretarijat kluba izražava veliko žaljenje što u permanentnim napadima na jedan od najstarijih klubova u Srbiji prednjači lider u sportskoj štampi “Sportski žurnal“, list sa kojim je klub do pre četiri meseca imao izvanrednu saradnju. Verujemo da ćemo u narednom periodu sa uredništvom cenjenog sportskog dnevnika, sesti za sto i pronaći uzroke ataka na fudbalski klub Borac, koji podsećamo ove godine slavi 85 godina postojanja“.