zur

VELIKI BRAT 2011

Nemeš spajanjem kreveta smanjio nagradu za 500 evra

Ukućani su sinoć imali dnevni zadatak koji je u sklopu nedeljnog zadatka. Morali su da što vernije predstave svoj odnos na izvajanoj figuri.

Svi parovi su pokazali izuzetnu kreativnost. Horvat i Duško, koji su veoma kompatibilan par, izvajali su skulpturu koja pokazuje njihove zajedničke osobine. Mikrofon predstavlja njihovu ljubav prema pevanju i takođe zajedničke odlaske u ispovedaonicu. Među njima postoji velika doza smeha i stoga je figura koju su oni izvajali krunisana jednim velikim osmehom. Ema i Nemeš su napravili jing – jang koji pokazuje dualitet njihovog odnosa koji se kreće od velikog neslaganja do uzajamnog poštovanja. Slavica i Radašin su napravili dva srca između kojih je sekira. Bojana, Marijana i Lester izvajali su labuda. Nikola i Tamara na svom odnosu zahvaljuju Velikom Bratu pa su stoga napravili logo, odnosno oko Velikog Brata. Soraja i Nirmal imaju dobar odnos zahvaljujući boravku na otpadu i stoga prave skulpturu autobusa i tobogana.

Nema sumnje da svi parovi počinju veoma lepo da se slažu i pokušavaju da premoste svoje razlike, ali je i sigurno da je odnos koji gaje Duško i Horvat vredan poštovanja.

Početak lepih veza

Otkako je počeo novi nedeljni zadatak, svi parovi su se polako sjedinili sa svojim polovinama.

Duško i Horvat ne kriju svoje uzajamno poštovanje. Nikola i Tamara su i ranije imali odnos koji je bio na granici prijateljskog i nečeg više, a sada imaju priliku da se još bolje upoznaju. Bojana, Marijana i Lester se takođe lepo slažu. Soraja i Nirmal pričaju da je otpad zaslužan za njihov dobar odnosu i da će ga uvek pamtiti. Slavica i Radašin gaje razlike ali uspevaju da istraju i da se ne posvađaju. Jedini par koji je delovao neskladno su Nemeš i Ema. Međutim, kako je vreme proticalo oni su se sve bolje slagali. U toku večeri moglo se primetiti da su definitivno premostili razlike i pružili jedno drugom novu šansu.

Nakon što su ukućani završili svoje figure, predstavili su ih Velikom Bratu. Duško i Horvat su najponosniji na svoju kreaciju.

Uspavljivanje ispod jorgana

Veliki Brat je probudio ukućane Draganinom autorskom pesmom „Primadona“. Ona je otrovnu strelu uputila ka Nirmalu koji će sedam dana morati da peva njenu pesmu tru puta dnevno i da istovremeno radi trbušnjake.

Nirmala nije pogodio zadatak koji će morati da obavlja, mada je priznao da njena pesma ne priliči njegovom intelektualnom nivou.

U toku noći Bojana i Marijanu su se prilično opustile uz koju čašu alkoholnih pića, i lepo se zabavljale. Nirmal je takođe ostao duže budan jer je Soraja sušila kosu.

Povezana vest:  NATIONAL GEOGRAPHIC PREDSTAVLJA DOKUMENTARNI FILM „PRE POPLAVE“O KLIMATSKIM PROMENAMA

Najupečatljiviji deo večeri dogodio se između Nemeša i Marijane. S obzirom da je Veliki Brat odvojio krevete, Nemeš je primakao njegov i Emin krevet odmah do Marijaninog. Čim su legli počeli su da razmenjuju nežnosti na očigled ukućana koji nisu zaspali. Definitivno se desilo mnogo više od običnog uspavljivanja.

Ovog jutra ukućani deluju odmorno i spremno za još jedan dan u kome će imati priliku da se bolje upoznaju sa svojim partnerima.

Primadona

Svi ukućani deluju odmorno i radosno zbog sunca i brže bolje odlaze u dvorište kako bi maksimalno iskoristili lepo vreme.

Od danas počinje zadatak koji je Dragana postavila Nirmalu. On mora da peva njenu pesmu „Primadona“. Veliki Brat mu je uredno dostavio tekst i njegov performans može da počne.

Kako bi što vernije dočarao srž pesme, Nirmal mora da oponaša Draganino igranje. On priznaje da ne zna da peva niti igra pa ne čudi što je njegovo izvođenje naišlo na smeh ostalih ukućana. S obzirom da mora tri puta dnevno da peva, smeha ove nedelje neće nedostajati.

Ukućani su otišli da doručkuju i dogovaraju se kako da na što bolji način iskoriste još jedan dan u kući Velikog Brata.

Raspričana družina

Svi ukućani sede u dvorištu, uživaju u lepom danu i pričaju. Horvat vodi glavnu reč i priča o svojim doživljajima sa raznih putovanja.

Spominje zanimljive ljude koje je upoznavao, i kako su ga u raznim zemljama drugačije nazivali, ali niko do sada ga nije zvao Hori, i zato mu je trebalo malo duže da se navikne na taj nadimak. Duško se nadovezuje na Horvatovu priču i pita se koji je grad najlepši. Sam odgovara na pitanje i konstatuje da svi gradovi moraju na svoj način biti lepi, ali ipak mora neki biti najlepši na svetu. Nakon toga, dotiču se teme filma. Horvat priča kako voli akcione, krimi filmove, ubacuje se Nemeš i priča o drami. Nakon toga pričaju svi o domaćim filmovima, ko koje zna, o domaćim glumcima, i prepričavaju pojedine scene i svi se smeju. Naravno, ubacuje se Ema i govori kako je ona arogantna i počinje da peva.

Lampice

Veliki Brat je dao novi zadatak ukućanima i imaće posla sa lampama. U kući se nalaze 43 lampre koje su upaljene.

Njihov zadatak je da ugase jednu po jednu u određenom vremenskom periodu za samo 3 minuta i 12 sekundi.

Iako zvuču lako, zadatak ima određena pravila kojih se ukućani moraju pridržavati. Bitno je da svaku lampu gase pojedinačno, jednu za drugom, ne odjednom; startna pozicija im je od vrata dvotišta odakle će se kretati tako što će svi parovi biti povezani u kolu, a parovi između sebe se čvrsto držati za ruke. Ako budu uspeli u ovom zadatku, u nedeljnom zadatku će im se od ukupnog broja grešaka „skinuti“ dve greške. Sad je vreme da se i ukućanima upale lampice.

Povezana vest:  Nova serija „Badijev porodični odmor" na TLC kanalu

Mamurluk

Danas tokom dana Marijani je ceo dan loše, muka joj je od sinoćnog pijanstva. Ispred kupatila Nemeš pita Marijanu da li joj je bolje, ona kaže da nije, i dalje joj je muka.

Gledaju se nežno, sa malo reči. Ona mu kaže „Tako smo blizu, a tako daleko“ , aludirajući na situaciju u kojoj su vezani za druge ukućane i ne mogu da budu spontani u svojoj „vezi“. Kasnije, u spavaćoj sobi Bojana pokazuje na Marijanu koja je prilegla i komentariše da je „mrtva“.

Nemeš vešto izbegava da kaže bilo šta konkretno o prošloj večeri. Ali, Veliki Brat mu kaže da je nagrada manja za 500 evra zato što je prekršio pravilo da nema pomeranja nameštaja u kući, a on je spojio krevete u spavaćoj sobi. Nemeš kaže ukućanima da su zbog njega izgubili 500 evra od nagrade, onda odlazi u sobu da vrati krevete na mesto. Slavica ga zadirkuje kako će mu sad oprostiti, ali da pazi šta radi drugi put. Dok su čekali početak zadatka Duško i Horvat se tuširaju zajedno vezani, pomažu jedan drugom, peru leđa, kosu i slično, blesave se i smeju se.

Večeras niko ne pije

Horvat i Duško su napolju. Duško kaže da će večeras malo piti. Horvat ne želi da bude vezan na žurci i ako to bude tako bilo, on ce otići da spava.

Kaže da ne želi da vuče pijanog Duška po kući. Njegov plan je da ide u bazen i na spavanje kasnije. Duško kaže da će i on sa njim. Dolaze Radiša i Slavica. Horvat se žali na zadatak i kaže da jedva čeka da se završi. Slavica mu kaže da on ima najmanje razloga da se žali. Dolaze Nirmal i Soraja. Soraja pita Duška gde su joj naočare i što joj nije vratio ako ih ne nosi. Duško joj odgovara da joj ih je vratio juče. Nirmal joj kaže da su ostale u dnevnoj sobi i da ne optužuje Duška jer nije kriv, već treba da pazi da ne ostavlja stvari za sobom. Soraja se ljuti i kaže da joj nije jasno što se on meša, a Nirmal joj kaže da je nepravedna. Ona mu odgovara da je primadona. Marijana sedi kod Nemeša i naslanja svoju glavu na njega. Žali se da joj je hladno i da se razboljeva.Komentariše sa Bojanom kako večeras neće da piju.

Povezana vest:  "Neobična otkrića" od 19. aprila u 20.05h na Viasat History kanalu

Sela je kod Nemeša, grle se i on je ljubi. Žali se da joj nije dobro i da se loše oseća.

Najbolja celina

Radašin i Slavica su u kuhinji, Slavka komentariše da su ukućani koji su bili u otpadu navikli da se izležavaju pošto nisu imali zadatke za razliku od njih koji su uvek bili u pokretu i aktivni.

Duško i Horvat se u spavaćoj sobi prepiru oko toga gde će Duško da stavi stvari, Duško ih stavlja na tuđe mesto.Horvat ga kritikuje zbog toga.U dnevnoj sobi Radašin priča o Soraji i njegovom utisku o njoj, kaže da ni sa kim od ukućana nije komunicirala prilikom susreta ukućana iz otpada i ukućana iz drugog dela kuće. Veliki Brat je ukućanima dao zadatak da izaberu najbolje parove. Svi su ponaosob glasali i kao najbolja celina su izabrani Marijana, Bojana i Lester, ali i Horvat i Duško. Veliki Brat im je rekao da celina moze biti samo jedna, tako da će im naknadno saopštiti specijalnu nagradu, ali na žurci moraju svi zajedno da budu kao celina. Horvat nije bio oduševljen, hteo je malo da se odvoji. Počele su pripreme za žurku.

Žurka

Žurka je počela. Ukućani i nisu baš preterano raspoloženi, što se i očekivalo.

Ceo dan su komentarisali kako im nije do žurke. Nisu nešto razigrani, svi sede u dnevnoj sobi i šale se. Pričaju o zadatku, zadirkuju se međusobno i svi se smeju.

Horvat tera Duška da ustane da bi on mogao da igra i Duško mu je udovoljio. Marijana i Nemeš sede zagrljeni i povremeno se poljube, bez ikakvog ustezanja. Ema stalno traži pesmu „Aroganta kraljica“, i čeka da joj puste pa da ustane da igra. Posle izvesnog vremena ukućani ipak ustaju da igraju,svi sem Marijane i Nemeša koji i dalje sede zagrljeni. Soraja se naljutila na Duška što joj je prišao da igra i udario je po zadnjici. To joj je baš zasmetalo, izdrala se na njega, ali Horvat je smirivao situaciju. Kanije mu je priznala da joj je žao što je tako reagovala, ali ga je upozorila da mu se to ne ponovi.