pilicizavest

VELIKI BRAT 2011

Ukućani vezani na sve načine

Od samog početka zadatka u kome su ukućani podeljeni u parove, pojedinci i nisu želeli da pruže priliku svom paru kako bi ga bolje upoznao.

Međutim, to se polako menja. Ne samo da Dušku najviše prija Horvatovo društvo, priznaje i da mu je Bojana najdraža ukućanka. Duško u šali kaže da bi voleo da se zamene i da on dobije Bojanu kao svog para. Nemeš i Ema za sad odlično funkcionišu. Nemeš je izjavio da je Ema bila jedina koja je mogla da ga iznervira ali se smirila od kad su vezani. Veliki Brat je znao da između njih može da se rodi prijateljstvo. Marijana, izgleda da je postavila Nemeševu ljubav na test. Predložila je Tamari da iskoristi sve svoje ženske trikove pri zavođenju muškaraca, ali Nemeš nije obratio pažnju. Nemeš samo gleda u jednom pravcu siguran u ono što je izabrao, čak se u toku sinoćne žurke poverio svojoj izabranici da ne voli što njegova sreća donosi drugom nesreću. Marijana se plaši da će po izlasku iz kuće naići na neslaganje svog oca sa svojim izborom.

Kamasutra

Veliki Brat je ukućanima postavio pitanje – Koja knjiga u mladosti služi kao priručnik, a u starosti kao podsetnik? Ukućani nisu znali koja knjiga u pitanju ali ih je Veliki Brat prosvetlio. U pitanju je KAMASUTRA!

Kamasutra nije samo knjiga o vodjenju ljubavi, ona govori o jedinstvu tela i duhovnoj harmoniji koju možete da ostvarite sa partnerom… i to je ono što treba da postigneu i ovim zadatkom! Veliki Brat će im davati pojmove, nazive Kamasutra poza, a oni će pustiti mašti na volju i pogađati kako bi ta poza trebalo da izgleda! Pogađaće tako što ćete tu pozu predstaviti podeljeni u parovima nedeljnog zadatka. Trio će odlučiti koje dvoje će pogađati poze, dok će treći davati savete.

Slavica nije baš voljna da učestvuje u ovom izazovu zbog svojih godina, ali će se potruditi da prevaziđe svoju prepreku. Za uspešnost ovog zadatka Ukućani će morati da imaju sedam pogodaka! Ukoliko budu uspešni, od nedeljnog zadatka biće vam «skinute» dve greške!

Duško ljut na Soraju

Sinoć su ukućani imali žurku na kojoj su se svi prilično opustili. Soraja je sebi dala najviše oduška i dobro se zabavila. Vidno raspoložena nije dozvolila da joj veče bilo ko pokvari.

Soraja i Tamara prilično pripite jurile su Nirmala da ga okupaju mlekom. On bežeći dolazi do Duškovog i Horvatovog kreveta i nemarno polivajući Nirmala pokvasile su Duškov krevet. On je se jako naljutio i sve vreme je gunđao, kako to nije igra jer mleko ne služi za prosipanje. Nirmal mu se pravdao, dok su ga devojke ljubile. Dušku ni Sorajini poljubci nisu popravili raspoloženje. Bio je jako povređen, dok je njegov vezani prijatelj Horvat bio sasvim ravnodušan. Marijani se nije dopao Tamarin i Sorajin način zabave, jer po njenom mišljenju treba da postoji granica između igre i preterivanja.

Povezana vest:  OD PONEDELJKA POČINJE „FEAR THE WALKING DEAD"

Ima neka tajna veza

Iako smo mislili da će ukućani bez problema obaviti nedeljni zadatak nismo bili u pravu. Izgleda da im vezivanje jako teško pada.

Neki ukućani su se u nekoliko navrata odvezali. Nemeš i Marijana su protiv pravila Velikog Brata sinoć spavali zajedno. Ema nije napušila krevet, čak šta više svo troje su spavali ispod istog poktivača.

Lester je zbog upale uva oslobođen vezivanja ali to ne znači da Bojana i Marijana takođe imaju povlastice. Nemeš koristi nedeljni zadatak za svoju novu pesmu. Inspirisan ovim zadatkom smislio je svoju verziju pesme „Ima neka tajna veza“. Svi su se slatko nasmejali Nemeševoj interpretaciji strofe: „Nedeljni zadatak je tako glup, kada … il se kupam, tu je Ema svaki put“.

Nikolina romantična nagrada

Nikola kao pobednik Koloseuma ima pravo na još jednu romatičnu luksuznu večeru. On ovoga puta nije bio maštovit i još uvek ne zna ko od ukućana će mu se pridružiti.

Nikola se dvoumi između Lestera i Horvata, apelujući da je u pitanju apsolutno drugarska večera. Mogućnost da večeras zablista u svojoj toaleti ima i Ema jer ona jedina u kući nije imala ugođaj.

Za prošlu romantičnu večeru društvo mu je pravila Tamara, ali ne i ovoga puta. Izgleda da je pokušaj Velikog Brata da zbliži Tamaru i Nikolu neuspešan jer ova dva ukućanina su se upravo udaljila.

Dvadeset četvoročasovna povezanost učinila je da njih dvoje upoznaju i tamnije strane karaktera.

Spasioci ljubavi

U Vrtu Ljubavi koje je u dvorištu nalazi se sto pilića i dvadeset pet kaveza sa po dva pregradka. Svako pile na svojoj nozi ima zapisano ime osobe iz nekog poznatog para iz oblasti umetnosti, istorije, politike, šou biznisa i sporta.

Parovi ne mogu više da izdrže da budu razdvojeni. Veliki Brat ih poziva da brzo reagujete i da oni kao parovi pronađu i ponovo spoje sve parove. Moraju da identifikuju svako pile tako što će pročitati ime na njegovoj nozi a zatim mu pronaći odgovarajući par. Jedan par, jedan kavez. Imaju trideset pet minuta da spoje što više parova. Zadatak će biti uspešan ukoliko uspeju da ispravno spojite najmanje trideset pet parova i svaki par stave u poseban kavez. Pre izvršavanja zadatka ukućani su se dogovarali oko strategije koju će primeniti u spajanju parova.Kao nagradu za uspešno izvršen zadatak Veliki Brat će ih nagraditi oduzimanjem tri greške od ukupnog broja grešaka u ovonedeljnom zadatku. Ako ne budu uspešni dobiće jednu grešku u nedeljnom zadatku. Ukućani su krenuli u akciju.

Šuška se šuška

Nedeljni zadatak u kom su ukućani vezani jedni za druge i dalje je u toku. Pored dnevnih zadataka koje dobijaju od Velikog Brata, imaju vremena da međusobno popričaju o kući i ukućanima.

Bojana i njen par Marijana su pričale o Soraji i Dragani. Bojana je izjavila da Dragana nije osoba sa kojom bi mogla da se druži, ali da ne može da sudi na osnovu njenog kratkog boravka u kući, jer sa njom nije ni kafu popila. Marijana tvrdi da je Soraja dobra i pametna devojka. Lester kao treći član ove „veze“ ima osećaj da otpad ipak postoji i da tamo ima života.

Povezana vest:  FARMA 2010, Farmeri komentarisali vezu Nemanje i Milice

Slavica se raduje predstojećem prazniku, sa Duškom, Horvatom i Radašinom priča o pripremama i farbanju uskršnjih jaja. Nikola i Tamara su imali jezički nesporazum oko reči „kačkavalj“. Nikola nikada nije čuo da se tako kaže za ovu vrstu sira.

Stariji je čovek

Bojana je komentarisala da je jutro posle žurke super, ali je svima bilo teže da se probude, jer noć pre nisu spavali. Ovonedeljni zadatak joj je baš teško pao, želela je da ima svoj mir, iako se slaže sa Lesterom i Marijanom nekad želi da bude sama.

Smatra da drugi parovi dobro funkcionišu, a najviše su je iznenadili Slavica i Radašin, jer su pre imali nesuglasice. Slavici inače ne zamera zbog onoga što je pričala na otpadu i misli da je to preuveličano. Ona sama se zbližila sa mlađim ukućanima, a nije joj svejedno što se Slavica više zbližila sa onima na otpadu, krivo joj je, ali i drago jer  je Slavka  našla srodne duše. Bez obzira što su kažnjeni zbog Nemeševog pomeranja nameštaja, misli da su svi oni i dalje korektna grupa. Nemešu i Marijani niko ne zamera, jer prihvatili su da se oni vole u ovom trenutku. Sorajin komentar na sinoćnu žurku je da je bilo dobro i da misli da se lepo provela,“ Koliko se sećam“, kroz smeh je rekla  Soraja. Njen odnos sa drugim ukućankama je korektan, malo više su sinoć komunicirali, družili se. Njena povezanost sa Nirmalom dobro prolazi, ne može bas 24 sata da ga sluša, ima malo ozbiljnije priče o politici i da nisu vezani, ustala bi i otišla na neko drugo mesto, dok ne završi sa tim. Zatim je pričala o svom sukobu sa Duškom, tj. da ju je Dule udario po zadnjici i da su bili napolju, njena reakcija bi bila deset puta gora. Rekla mu je i pre da joj to smeta, ali bez obzira, bilo joj je žao posle, jer joj je drag i stariji je čovek. Ali ipak su i to rešili.

Omiljene poze

Ukućani su dobili novi dnevni zadatak od Velikog Brata. Do sutra treba da saznaju što više o svojim parterima, ali da to budu neka intimnija pitanja.

Svi su se okupili u dvorištu i međusobno se ispitivali. Ema je najviše postavljala pitanja, uglavnom u sexu. Tamaru je pitala koje je najzanimljivije mesto gde je imala odnose, a Tamara je odgovorila da je to vodeni krevet. Zatim je pitala sve ukućane koja im je omiljena poza. Neki su odgovorili, neki ne. Tamara je zadirkivala Nemeša govoreći kako je sigurna da on voli grub sex i da dominira. On se samo nasmejao i rekao da pre svega mora da poštuje tu devojku da bi uopšte bio sa njom. Ema je Nemeša pitala sa koliko je devojaka spavao na šta on nije hteo da joj odgovori. Rekao joj je da su joj glupa pitanja, i da ga pita nešto normalnije. Bojana je prokomentarisala kako pitanja ne moraju da budu samo o sexu, već neke uopštene stvari iz života. Nemeš smatra da će ih Veliki Brat pitati neka pitanja o kojima su oni ranije pričali ili se poveravali jedni drugima. Pitao je Emu kako joj se zovu braća, a ona njega koju su mu životni ciljevi na šta su svi počeli da se smeju.

Povezana vest:  Serija "Vavilon Berlin" - PREMIJERNO od četvrtka 18. oktobra na kanalu Epic Drama

Romantična večera

Nikola saopštava Emi da je izabrao nju za romantičnu večeru. Ema kaže da je srećna i da joj je Nikola nešto već nagovestio tokom ručka ali da ona nije shvatila.

Za Nikolu kaže da je dobra osoba, dušica. Veliki Brat pita Emu kada je poslednji put bila na romantičnoj večeri,a ona mu kaže da je bila pre dve godine sa bivšim dečkom. Duško i Horvat su u dnevnoj sobi, Duško zove Slavicu i Radašina da kuliraju sa njima. Komentarišu da je lepo od Nikole što je pozvao Emu na romantičnu večeru.

Duško kaže da bi on vodio Bojanu jer je visoka, da mu ulepša sto. Horvat kaže da mu je ona sada hit.

Nemeš će da nosi svoj krst

Bojana započinje priču o Marijani sa Nemešom i kaže mu da je to posebna priča. Nemeš kaže da je to bez predomišljaja. Bojana mu iskreno kaže da smatra da je sebičan i pita ga da li zna koliku će ona žrtvu da ponese kada izađe iz kuće.

Bojana ga pita da li će žrtvovati sve zbog čega je došao u kuću zbog Marijane, a Nemeš kaže da je on u kući dobio teret koji nije očekivao. Kaže da je mnogo žena imao pre ulaska u kuću, da ih je ostavio sedam pre nego što će ući ali da već dugo nije imao to što ima sada sa njom. Pita ga da li je svestan koliki teret Marijana nosi, kaže da je svestan i da preuzima polovinu na sebe. Bojanu zanima kako će njegovi roditelji reagovati ako reši da je oženi, kaže da ne može da stavlja svoju sreću po strani i da mu nije bitno šta će neko da kaže. Bojana mu kaže da može mnogo zla da nanese zbog svoje sreće i kaže mu da bi najbolja stvar bila da se ova priča završi kako treba i da njih dvoje opstanu i da se nikada ne kaje zbog toga. Kaže mu da će nositi krst ovoga ali misli da će u ovoj priči ako nešto krene po zlu da će ga jesti ceo život. Nemeš smatra da se ovo sada što se dešava između njega i Marijane dešava svakodnevno napolju i da je jedina razlika što su oni eksponirani. Ukućani su u spavaćoj sobi, Marijana i Nemeš leže zagrljeni i svi se polako spremaju za spavanje.