sastavljanje_liste

VELIKI BRAT 2011

Šta se dešavalo pre Eminog izlaska

Sukob između Soraje i Nirmala zahvatio je velike razmere. Nekada dobri prijatelji sa otpada, sada veliki protivnici. U međusoban sukob upleten je i Lester, za kog je Nirmal, prema Sorajinim rečima, rekao da treba da napusti kuću Velikog Brata.

Ukućani su se opet posvađali. Pri pokušaju da se obrati Soraji, Nirmal je od Soraje dobio zabranu da joj se obraća. On nije ostao dužan pa je na njenu zapovest, dodao opasku da ona za njega ne postoji. Nikola je pokušao da smiri situaciju i savetovao Nirmala, da oboje pokušaju da izgrade odnos koji su imali na početku. Nirmala pogađa novonastala situacija i samim tim ne može da pređe preko Sorajinog ponašanja.

Kada je u pitanju priča o Lesterovom izbacivanju, Nikola ne može da osudi ni jedno ni drugo. Zbog ne prisustvovanja trenutku kada je Nirmal to izgovorio, zbunjen je, pa samim tim ne zna kome da veruje. Ono što je sigurno da će Nikola u svakom slučaju, biti uz Lestera i podržaće njegovu odluku kakva god ona bude. Mada, ga je savetovao da je najbolje sve da „proguta“ i donese odluku kada izađe iz kuće.

Marijana ide negde?

U kući Velikog Brata dešavaju se svakojake promene, kako ponašanja tako i osećanja. Marijana je shvatila da je njen život izvan kuće i počela neprestano razmišljati o tome.

Nemeš i Marijana su razmenjivali nežnosti, i dugu tišinu je prekinula Marijanina izjava da se oseća loše i da joj na um padaju svakojake ideje. Nemeš je znao šta joj je u glavi i zamolio je da ne uradi nešto o čemu dobro ne razmisli.

Marijana oseća da joj nedostaje sloboda i da reaguje u trenutku onako kako ne bi želela. Izjavila je da su nestali razlozi zbog kojih bi ostala u kući, i  svakoga dana mišljenje joj se menja. Ljuta je na sebe i na sve oko sebe. Ušla je kao jedna osoba, sa jednim stavovima i ciljem, a sada se sve promenilo. Nakon svoje izjave, sela je pored kofera i počela da pakuje stvari, Nemeš je sedeo pored nje, i bez prestanka je posmatrao.

Povezana vest:  Stižu nove epizode serije “Venčanica iz snova: Ujedinjeno Kraljevstvo”

Šoping lista

Veliki Brat je ukućane probudio cvrkutom ptica. Napolju je prilično loše vreme, pa se ptičice mogu čuti samo u kući Velikog Brata.

Nedelja jutro prilično mirno prolazi. Ukućani su se uglavnom povukli u dnevnu sobu, osim ljubitelja duvana, koji jedan po jedan odlaze u dvorište, kako bi se posvetili svom poroku.

Vreme za šoping listu je došlo. Marijna i Bojana vode glavnu reč, ostali im pomažu. Svi su veoma tihi i trude se da što pre završe sastavljanje liste.

Sa druge strane, Brendon i Nemeš razgovaraju u dvorištu. Pričaju o raznim situacijama iz života, kao i dešavanjima iz kuće.

Razgovaraju i o pravilima Velikog Brata, konstatuju da Nemeš pokušava na sve načine da se obuzda, ali mu u većini slučajeva to ne uspeva.

Šta će biti sa nama?

Odnosi između ukućana se neprestano menjaju. Do juče najbolji prijatelji, danas postaju neprijatelji i obrnuto.

Nirmal je izjavio da Horvatu ruku neće pružiti nakon izlaska iz kuće. Mada, ni sa Sorajom ne očekujemo pomirenje. Jer se odnos bivših ukućana sa otpada, svakodnevno pogoršava.

Mislili smo da se, ni Brendon i Nemeš nikada neće družiti, ali smo se prevarili. Dogodilo se to, da su oboica shvatili da ih zanimaju iste stvari. Ova dva ukućanina pronašla su zajednički jezik. Nakon razgovora koji su vodili u dvorištu, Brendon se poverio Veliko Bratu da se odlično slaže sa Nemešem, jer su i jedan i drugi, umetničke duše. Smatra da imaju iste poglede na svet, i dodaje da mu Nemeš dosta odgovara. Nakon razgovora sa Brendonom, Nemeš je razgovarao sa Marijanom. Ovoga puta nisu im bile potrebne reči, pogledi su bili dovoljni. Dugo su se gledali pravo u oči, i povremeno se smeškali. Nemeš je zatim, postavio pitanje, koje je prekinulo romantičnu tišinu: „Šta će biti sa nama?“. Marijana je našla „šifru“ koja je bila njemu poznata, nakon čega je ušla u prostoriju za pušenje, a on dugo ostao da sedi zamišljen, gledajući u jednu tačku.

Povezana vest:  Čuveni akcioni filmovi svakog petka uveče tokom septembra na AMC kanalu

Gluvi telefoni

Nakon gluvih telefona između Lestera, Soraje i Nirmala, Lester je konačno izneo svoje mišljenje. Nirmalova izjava, da bi zbog nedoličnog ponašanja Lester mogao napustiti kuću, napravila je pravu pometnju, koja je izazvala bezbroj sukoba između Soraje i Nirmala.

Na Sorajinu stranu stao je i Horvat, koji tvrdi isto što i ona. Nirmal je pokušao Lesteru da objasni šta se zaista desilo.

Lester je u prvi mah i poverovao, ali je na kraju dobro razmislio i doneo odluku. Misli da Soraja i Horvat ne bi imali razlog  da ga lažu.

On ipak više veruje njima, ali sa Nirmalom će i dalje ostati prijatelj. Sve što se desilo ostaviće iza sebe i o tome će razmišljati kada napusti kuću.

Naše umetničko delo

Nedelja u kući Velikog Brata prolazi jako mirno. Kiša je uspela da malo primiri ukućane, pa današnji dan prolazi bez sukoba.

Pojedini ukućani se već polako pakuju, drugi po običaju uživaju u slobodi svog vremena, a neki dobijaju nalete inspiracije kreativnosti.

Današnju ulogu umetnika poneli su Horvat i Brendon, koji su na staklu spavaće sobe iscrtavali određene animacije, ali su ubrzo svoje umetničko delo morali da obrišu.

Povezana vest:  Patrik Dempsi napustio "Uvod u anatomiju"

Da je ovo filmsko platno…

Ostalo je još malo vremena do izlaska iz kuće jednog od ukućana. Stanari kuće se već polako spremaju za veliko veče. Brendon komentariše da se ne oseća prevelika nervoza iako je izbacivanje. Najveća nervoza se primećuje na licima ukućana, pri odabiru odeće za večeras. Brendon se poverio Velikom Bratu kako bi bile podeljene uloge, da je cela ova priča zapravo neki film ili predstava. On iznosi mišljenje da nije siguran da bi mogao da odredi uloge svim ukućanima, ali da Nemeš i Marijana imaju lepu ulogu zaljubljenog para. Nikoli i Lesteru bi pripala uloga cimera,  Soraji dive, ali jedno je sigurno, da svaki ukućanin po njegovom mišljenju već ima jednu ulogu-a to je uloga dobrice.

Aplauzom do farbe

Brendon je Velikom Bratu izrazio potrebu za farbom za kosu. Da bi dobio farbu , morao je da zaradi aplauz od ukućana.

On je izveo odličan performans, kojim je privukao pažnju svih ukućana i izmamio odličan aplauz, i samim tim ispunio uslov koji se od njega tražio.

Njegova tačka je imala značenje ubistva iz jednog filma. Radnja se dešava u starom Njujorku.

Nominovani i Antonija i Vladimir

Petak veče-došlo je do neslaganja izmedju Antonije i Vladimira. On joj je uputio određene komentare, koji bi se mogli okarakterisati kao vid seksualnog uznemiravanja.

Antoniji Vladimirovi komentari nisu prijali, pa mu je uzvratila ne birajući reči.

To je prouzrokovalao da njih dvoje  budu direktno nominovani od starane Velikog Brata, jer po pravilima kuće, nije dozvoljen ni jedan vid fizičkog, kao ni jakog verbalnog uznemiravanja.