Ema_izbacivanje

VELIKI BRAT 2011

Emina otrovna strelica pogodila Nirmala

U dnevnoj sobi su Bojana, Horvat, Vladimir, Duško i Soraja. Vladimir kaže da će se promeniti i da neće više da priča nikome i ne želi da se otvara više.

Bojana kaže da ima svoje vidjenje zbog spoljnjeg sveta, ali da se neki ljudi zbliže u tračevima. Bojana kaže da imaju svi strah od izlaska i strah od ljudi. Vladimir joj odgovara da ona prva podržava i piće i lomnjavu po kući. On osim verbalnog konflikta nista neće razbiti, a Bojana mu odgovara da je njegov prekršaj veći. Bojana mu kaže da mu pola veruje, a pola ne veruje kao i da ne veruje da zeli svima da pomogne. Marijana i Nemeš su u spavacoj sobi. Marijana prica da ju je njena porodica preklinjala da ne odlazi u Velikog Brata jer će tako izgubiti porodicu, što kaže  da se  i dogodilo. Marijana mu kaže da bi bilo bolje da ga je upoznala ranije, ali da bi onda on bio balavac. Nakon toga se pitaju zasto se Bojana i Vlada raspravljaju jer smatraju da oni ne kažu ništa konkretno i ne dodju ni do kakvog zaključka.

Emina otrovna strelica

Ukućane se okupljaju u dnevnoj sobi ne bi li saslušali Emino poslednje obraćanje ukućanima u vidu otrovne strelice. Ema na početku govori o određenim ukućanima pojedinačno.

Među njima se nalaze Duško, Bojana, Soraja, Nikola i Lester. Nikome nije zamerila na datim glasovima, osim što je blago neutralan stav imala prema Radiši. Ema svoju otrovnu strelicu usmerava ka Nirmalu, koji ima zadatak da narednih nekoliko dana opslužuje Soraju, da joj donosi doručak, ručak i večeru i da joj se obraća sa Vi. Nirmal i Soraja loše podnose ovu otrovnu strelu pošto oboje nastoje da izbegavaju jedno drugo. Pošto se saopštavanje otrovne strele završilo Duško i Horvat stupaju u konflikt. Nemeš i Marijana razgovaraju u dvorištu o aktuelnim događanjima. Bojana poziva Horvata da pričaju o Emi. Nirmal odlazi u ispovedaonicu gde govori o otrovnoj strelici. Posle toga, u ispovedaonicu dolazi Soraja, koja takođe govori o otrovnoj streli, o tome kako želi da izbegne Nirmala, kao i da joj je jako žao što je Ema ispala. Ističe da je Ema dokazala koliki i kakav je čovek time što im ništa nije zamerila.

Povezana vest:  Emisijama koje podižu svest kanal Discovery obeležava Svetski dan okeana

Brendon kameleon

U dnevnoj sobi su Brendon, Lester, Nirmal i Vladimir. U spavaćoj sobi su svi ostali ukućani.

Brendon kaze Nirmalu da se nada da će se družiti van kuće i da će zajedno da idu na fitnes. Priča mu kako je drugačiji kada je s Nikolom. Lester mu kaze da ga on zeza zato što mu je interesantan. U dnevnoj sobi Lester kaže Brendonu da je kameleon i da stalno menja stavove. Vlada i Nirmal pričaju o Eminoj otrovnoj strelici. Nirmal kaze kako mu nije logično da je on pogodjen otrovnom strelicom. Vlada kaže da će ovo biti najzaniljivija otrovna strelica do sad jer su i Nirmal i Soraja podjednako ponosne osobe.

Radiša petnaestogodišnjak

Duško i Horvat počinju da se svađaju pošto je Horvata iznerviralo to što se Duško smejao Emi. Duško govori da se nije smejao Emi već njenoj rečeničnoj konstrukciji. Soraja se uključuje u svađu, a potom Horvat, vidno iznerviran govori Dušku umukne.

Marijana i Nemeš pričaju o licemerju u kući, odnosima među ukućanima a potom Marijana kreće da priča o Radiši. Govori da ima 50 godina, a da i dalje ne sme nikome ništa da kaže, već samo iz prikrajka dobacuje kao da ima 15 godina. Nemeš kaže da je tužno to što je Ema morala da nastrada da bi oni nešto shvatili. Horvat priča da je otrovna strelica adekvatna i da mu je drago što ju je Ema namenila Nirmalu. Dalje priča o Nirmalu i navodi kako on taktizira i uvek se privaljuje grupicama ukućana među kojima ima više izgleda da dobro prođe, pošto konstantno gleda ko je favorit. Govori i da je jedno vreme bio dobar sa Emom, sve dok nije shvatio da ona nije favorit, nakon čega se prešaltao na druge ljude. Nirmal govori da ne zna kako će ispuniti ovaj nedeljni zadatak jer nastoji da izbegava Soraju koliko god je to moguće.

Povezana vest:  Megan Malali odustala od brodvejske predstave

Raspevani ukućani

Veliki Brat je ukućanima dao tekstove pesama koje će u petak izvesti u svom nedeljnom zadatku – mjuzikl. Svi ukućani uvežbavaju pevanje pesama. Nemeš pomaže Brendonu oko pevanja i daje mu uputstva kako će bolje da zvuči.

Dolazi Vladimir i obajvljuje da je dobio pesmu Sergeja Ćetkovica i da tu pesmu voli. Soraja se žali da je samo ona dobila ružnu pesmu, koju niko ne razume, koja je tužna i depresivna. Kaže da neće pevati tu pesmu. Marijana je dobila Severininu pesmu “Tridesete”. Nemeš je pita da mu otpeva. Marijana odbija. Kaže da ne voli da peva i igra pred drugima. Bojana je dobila pesmu “Grad” Lepe Brene. U dvorištu je sa Sorajom i priča kako jako voli tu pesmu i kako je uvek naručuje kad izađe. Soraji nije jasno zasto je dobila tu pesmu. Na kastingu je napisala da sluša sve i eto joj sad sve. Nikola dobija pesmu “Ostala si uvek ista”. Peva i pleše sa Sorajom. Nirmal je dobio pesmu “Ružica si bila”. Peva sa Nikolom peva pored bazena dok se Radiša kupa. Bojana i Marijana komentarišu pesme koje su dobile u dnevnoj sobi. Brendon odlazi u dvorište gde peva zajedno sa Horvatom pesmu koju mu je dodelio Veliki Brat.

Pevanje pre ručka

Marijana i Soraja prave ručak u kuhinji. Ostali ukućani još uvek vežbaju pevanje pesama za ovonedeljni zadatk Većina njih je u dvorištu.  Vladimir komentariše kako je mnogo pozitivnija atmosfera u kući otkako su dobili zadatak mjuzikl. Kaže da su sad svi raspevani i nema se vremena za rasprave.  Uživajući u lepom vremenu ukućani u dvorištu odmaraju pre ručka pevajući zajedno zadate pesme. Marijana kaže da se njoj ne dopada njena pesma, i da bi više volela da je dobila neku bržu i dinamičniju. Bojana kaže kako ne zna da peva dobro i da želi da neko peva zajedno sa njom i kako bi joj to pomoglo da izvrši što bolje zadatak. Horvat obaveštava ostale ukućane kad je ručak.

Povezana vest:  DOČEK NOVE 2011, U Novu godinu uz Ivan Ivanovića na Prvoj

Nagrada za ukućane

Veliki Brat ispunjava svoje obećanje. Nakon dobro obavljenog zadatka kad su ukućani pravili lutkarske predstave, Veliki Brat je odlučio da ih nagradi za trud i dobro obavljen zadatak, kako je i obećao. Njegova nagrada je žurka. Ukućani su oduševljeno reagovali na objavu Velikog Brata.  Nemeš govori kako Veliki Brat treba da im večeras pošalje što više kvalitetnog pića kako bi se što bolje proveli i proslavili uspešno odigrane lutkarske predstave.  Nemeš, Duško i Antonija su u spavaćoj sobi. Pričaju o tome da li će žurka biti večeras pre ili posle njihovog izvođenja zadatih pesama za zadatk mjuzikl.

Ja bih nešto drugo da pevam

Kuća Velikog Brata je u duhu nota i stihova. Osim što je Veliki Brat svima podelio pesme koje će pevati, ukućani su odlučni u tome da ispune i ovaj zadatak.

Dok većina uživa u svojim kompozicijama, Soraju i Brendona Veliki Brat i nije baš oduševio. Brendona je dobio „Im beautiful“ od Kristine Agilere, koja mu se baš i ne dopada. On pukušava da otpeva i ako jedva razume šta peva. Pošto nepravilno izgovara reči, Horvat mu prevodi i pesma mu postaje jasnija. Brendona to ne sprečava, da stoji u dvorištu i peva pred svima. Za razliku od njega Marijana nije želela da otpeva „Tridesete“,ni za Nemeševe uši. Ipak se odlučila da razmenjuju poljubce na kiši koja je upravo počela da pada. Soraja i dalje razgovara sa Bojanom, o pesmi koju je dobila. Ni malo nije oduševljena, jer kompozicija koju treba da izvodi za nju je tužna i depresivna.