NikolaMilojevic8

Najbolji junior Srbije, Nikola Milojević sanja pariski tron

Najbolji srpski junior, 15 – godišnji Nikola Milojević koji na ITF listi u konkurenciji do 18 godina zauzima 21. poziciju spreman je za osvajanje samog vrha svetske rang liste najboljih juniora sveta. Najbolji i najperspektivniji mladi teniser Srbije Milojević je na ATP turniru u Beogradu – Serbia Openu odigrao i prvi profi meč u karijeri, pokazavši da je reč o velikom talentu i igraču koji već ovog leta može napraviti „bum“ i na profi sceni,  a imaće priliku na seriji fjučers turnira koji će se tokom celog leta organizovati širom naše zemlje u organizaciji TSS.  Milojević je odlučio, da pre nego krene isključivo u profi vode, da dosegne i visine juniorskog tenisa, za šta je nesumnjivo i više nego kvalifikovan. Ove nedelje Nikola učestvuje na juniorskom turniru prve kategorije u Italiji – Santa Kročeu u kome je na startu takmičenja savladao Italijana Antonija Marcarelija 6:3, 6:2.

Povezana vest:  Đoković zadovoljan pobedom u prvom kolu

-Naredne tri nedelje su mi jako važne, za njih sam se dugo spremao. Trenutno igram Santa Kroče, jedan od tri najveća turnira na šljaci za juniore u sezoni. Cilj je kao i uvek trijumf, spreman sam, pun sam samopouzdanja i ostaje da sve to pretočim na terenu. Meč koji sam odigrao u kvalifikacijama na Serbia Openu, moj prvi profi meč, doneo mi je jedno novo iskustvo i značiće mi kako sada na juniorskim turnirima, tako i kada krene fjučers serijal takmičenja u Srbiji. Posle Santa Kročea igram Bonfiljo, a zatim sledi Rolan Garos. Prvi put ću igrati na pariskoj šljaci i jedva čekam taj dan. Tenis je moj život, moja ljubav i posvećen sam mu maksimalno. Ostaje da i budući rezultati pokažu ovu moju tvrdnju, kao što to je to i do sada bio slučaj – kaže mladi Milojević, zlatni dečko našeg juinorskog tenisa, koji u bogatoj kolekciji trofeja ima i evropsko zlato u konkurenciji do 14 godina.

Povezana vest:  SERBIA OPEN 2010, Američko finale u Beogradu od 16 časova

Milojević je uvek išao korak ispred, sa nepunih 14 godina odigrao je ITF turnir u konkurenciji do 18. Često izlazi na megdan znatno starijim igračima od sebe i ne retko pobeđuje. Iako profesija koju je izabrao za životni poziv ne ostavlja puno prostora i vremena za druge aktivnosti, Nikola ne odustaje ni od kvalitetnog školovanja. Učenik je FMP sportske gimanzije – Koledž Beograd.

Povezana vest:  VIMBLDON 2011, Voznijacki bez problema do trećeg kola

-Bez obzira na odluku da se posvetim tenisu, moje stučno usavršavanje, odnosno školovanje ni jednog trenutka neće biti zapostavljeno. Matematika je moja druga ljubav. Sportska gimnazija FMP – Koledž Beograd koju trenutno pohađam ispunjava sve ono što u ovom trenutku želim – zaključio je Nikola Milojević.