Bogdan Bukara, reprezentativac Srbije

KAJAK

Počinje seniorski EŠ na divljim vodama u Kraljevu

EVROPSKA ELITA NA IBRU

Kraljevo će u narednih pet dana biti domaćin seniorskog Evropskog prvenstva u kajaku i kanuu na divljim vodama. Učešće na kontinentalnom šampionatu divljovodaša čiji je po prvi put organizator KSS, potvrdilo je preko 130 takmičara iz 16 zemalja. Program EŠ-a počinje danas kada se održava zvanični trening na stazi Buk Grmčić, a od 20. časova je svečano otvaranje šamionata na centralnom gradskom Trgu u Kraljevu. Osmo Evropsko prvenstvo u kajaku na divljim vodama, u prisustvu predstavnika Evropske kajakaške federacije, Kajakaškog saveza Srbije i lokalne samouprave, otvoriće ministarka omladine i sporta u Vladi Republike Snežana Samardžić-Marković.

Povezana vest:  PLIVANJE, EP MAĐARSKA, Nađa Higl i Bogdanović stale u kvalifikacijama na 100 m prsno

Boje naše reprezentacije braniće 13 reprezenativaca, četiri dame i devet muškaraca. U disciplini kajak jednosed (k-1) nastupaće Sreten Biljić, Aleksandar Savić (NK Beograd), Radisav Mićović, Bogdan Stojanović (Drina, B.Bašta) i Dušan Vukomanović (Kula, Stalać). Za disciplinu kanu jednosed (C-1) prijavljeni su  Bogdan Bukara, Filip Bukara, Stevan Milićević i Goran Jovanović (Ibar, Kraljevo). U konkurenciji dama Srbiju će predstavljati u k-1 Olja Lazarević (Medicinar), Zorica Ilić, Ivana Ilić (Drina) i Milica Vukomanović (Kula) dok će u c-1 nastupati Olja Lazarević.

Povezana vest:  KAJAKN, K-1, SP ZA STUDENTE, Tomićević univerzitetski prvak sveta, Antoniji Nađ bronza

– Sastav reprezentacije određen je nakon tri izborne kontrole.Najviše očekujemo od timskih nastupa, a naša prednost je dobro poznavanje staze-reči su selektora Milana Mandića.

Program takmičenja na Ibru počinje sutra pojedinačnim trakma u klasiku.Dan kasnije, u četvrtak planirani su ekipni nastupi u istoj disciplini.Petak je dan pauze, a u subotu veslaće se pojedinačna trka u sprintu da bi u nedelju poslednjeg takmičarskog dana EŠ-a u Kraljevu na programu bila ekipna trka u sprintu. Zatvaranje šampionata  predviđeno je za nedelju u 20. časova u centru Kraljeva.

Povezana vest:  PLIVANJE, Bronte Kembel osvojila zlato i na 50 metara slobodno