Nadja Higl se uselila u nov stan

 

nadja higl cSvetska prvakinja u plivanju Na]a Higl danas se uselila u dvosobni stan u pančevačkom naselju Kotež II koji je dobila od lokalnih vlasti. Uz prisustvo brojinih novinara i predstavnika gradske i pokrajinske vlasti, Nađa Higl je istakla da to što sada ima svoj krov nad glavom najviše duguje svom bratu i roditeljima koji su, kako je rekla, bili uz nju kada je htela da odustane.

Povezana vest:  Stjepanović bez finala

-Želim da u ovom stanu bude prijatna atmosfera. U njemu ću ugostiti svoje najbliže, prijatelje i rodbinu – rekla je Higlova.

Dodala je da još nema uslove za treniranje kao što imaju inostrani plivači, ali da očekuje da će se i to promeniti. Gradonačelnica Pančeva Vesna Martinović je istakla da je dodela stana nešto najmanje što je grad za Nađu Higl mogao da učini.

Povezana vest:  VESLANJE, Juniori u četvrtak putuju na EP

-Vreme je da oni koji su uspešni i oni koji su mnogo uložili budu nagrađeni od društva. Ne treba da se stidimo kada imamo najbolje, već da takve nagradimo – istakla je gradonačelnica Martinović.

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić je najavio da će se u narednim mesecima i godinama raditi na tome da Pančevo postane centar za vodene sportove.

Povezana vest:  VESLANJE, Poruka iz četverca pred odlazak na SP: Idemo na odličje u Riju

-Svaka država mora da vodi računa o onim pojedincima koji su se proslavili, a Nađa Higl je proslavila Srbiju i zbog toga mi tu obavezu ispunjavamo – rekao je Pajtić.

Nađa Higl je stan od 58 kvadrata dobila kao nagradu za osvajanje zlatne medalje u disciplini 200 metara prsno na Svetskom prvenstvu u Rimu.