novak_djokovic_forhend_vimbldon

Novaku Đokoviću zvanje (Causa Honoris) 10.dan u Fudokan karateu

 

Na sastanku direktorijuma Svetske Fudokan karate federacije održanom u Veroni 14. jula 2011, a na osnovu pismenog predloga Fudokan karate federacije Srbije, jednoglasno je doneta odluka o dodeljivanju počasnog zvanja (Causa Honoris) 10. DAN u Fudokan karateu Novaku Đoković, svetskom reketu broj jedan i najboljem teniseru Srbije.

Povezana vest:  VIMBLDON, Nadal nije imao vremena za kraljicu Elizabetu II

Predstavnici Svetske Fudokan federacije predvođeni Izvršnim predsednikom Ilijom Jorgom obrazložili su ovakvu odluku.

Donošenje ovakve odluke zasnovano je na svim osobinama Novaka Đokovića koje su obuhvaćene Bušido kodeksom, a on ih na najlepši način prezentuje:

GI – ispravna odluka o svemu što čini,

JU – hrabrost nadahnuta junaštvom,

DJIN – osećanje univerzalne ljubavi, milosrđa prema ljudima, saosećajnost, skromnost.

Povezana vest:  Počela prodaja ulaznica za prvo kolo Dejvis kupa u Nišu

Odlika pravih majstora umetnosti borenja je jedinstvo RI-WASA-TAI, kao i RI-NO SHUGYO, WASA NO SHUGYO, u kome um, tehnika i telo deluju istovremeno i potpuno usklađeno, što je više nego očigledno u svemu što čini Novak Đoković.

Jedinstveno je mišljenje da je dodeljivanje 10.DANA u potpunosti ispravno, što nam pričinjava zadovoljstvo i radost. Lično izražavam posebno zadovoljstvo što je baš meni pripala čast da objavim donošenje odluke, jer u ovoj godini moj brat dr Vladimir Jorga i ja slavimo jubilej – 50 godina aktivnog bavljenja ovom drevnom veštinom.

Povezana vest:  Đoković u finalu Šangaja, Conga savladan sa 2:0

Pojas sa imenom Novaka Đokovića biće mu dodeljen prvom prilikom kada se to bude moglo organizovati u skladu sa njegovim rasporedom aktivnosti.