dusko_horvat_nemes

VELIKI BRAT 2011

Svađe na sve strane!

Veliki Brat budi ukućane pesmom “Da li znaš, da li osećaš” Karoline Gočeve. Nirmal na otpadu budi Lestera i govori mu da mora da ustane inače će pesma da se ponavlja iznova i iznova. Lester ustaje i odlazi da se umije.

U jednom trenutku počinje da skače i peva uz pesmu. Bojana potpaljuje vatru. Nirmal joj pomaže, kako bi skuvali kafu i čaj za ostale ukućane. Duško je ustao među prvima i sređuje u kuhinji.

U luksuznom delu kuće Slavica i Ema su prve ustale. Ostali ukućani su se pokrili preko glave i ne ustaju, uprkos ponovnom puštanju muzike. Džordž se budi i kaže da je ustao još pre dva sata, da se istuširao i obrijao. Ostali ukućani mu govore da su ga čuli kad je lupao vratima. On priča kako se onada vratio u spavaću sobu i da mu je bilo hladno, pa se pokrio i opet zaspao.

Potencijalna nagrada

Veliki Brat je rešio malo da se poigra sa Nemešom I da ga kazni za sva demoliranja koja je počinio u kući. Ukućani imaju šansu da pridobiju nazad izgubljenih trideset i pet hiljada evra.

Da bi stanari dobili nazad novac, oni moraju da ga ubede da je sve to istina jer su oni bili u spoljnom svetu. Znajući koliki je novac u pitanju, svi su se potrudili maksimalno da ga ubede koliko je popularna njegova pesma napolju, do te mere da je Tamara rekla da je on sada u “rangu Lady Gage”. Nemeš je sav zbunjen.

Veliki Brat saopštava Nemešu da je u dogovoru sa njegovim  menadžerom promovisao njegovu pesmu u okviru humanitarne akcije. Kaže mu da je pogledana na internetu mnogo puta. Nominovan je za najbolji muzički projekat. Dodela nagrada je sutra. Veliki Brat mu kaže da ima velike šanse da dobije nagradu i zato je i odlučio da mu kaže. Nemeš od sreće počinje da plače. Veliki Brat će mu omogućiti da se obrati iz kuće i treba da se pripremi za govor. Kaže mu da njegov govor treba da traje dva minuta. Pušta mu pesmu. Stari ukućani su u sobi. Obraća im se Veliki Brat i upućuje u igru sa Nemešom. Nemeš im priča da postoji mogućnost da sutra dobije nagradu za pesmu. Milan ga hvali kako ima talenat za besedništvo. Bojana kaže da su se mnogo smejali danas, a to je obično znak da će sutra biti plakanja.

Kutlačom po burićima

Brendon na otpadu opet ima “performans” kako ga on zove. Udara kutlačama po metalnim burićima, praveći se da su bubnjevi.

Ukućani ga gledaju pomalo zgranuto, a neki imaju izraz lica koji ne oslikava da im prija to što čuju. Brendon ih pita kako im se čini njegovo sviranje. Kaže da je dobro sve izveo zato što je kombinovao više “udaraljki i više buradi”. Pošto Lestera boli glava, Brendon mu kaže da će da ga ispoštuje i da neće više da udara. Priča kako je njegova tačka bila dobra i vrlo muzikalna, jer je on jednostavno to, “čovek koji nastupa i živi za nastupe”. Kaže da je ovim ulepšao jutro i malo razdrmao ukućane.

Povezana vest:  Televizija NOVA.rs menja programsku šemu, bez Sulejmana Veličanstvenog do konačne odluke RRA!

Nemeš – intelektualac i šmeker

Na otpadu Veliki Brat ukućanima saopštava nedeljni zadatak, ali ga Soraja baš i ne razume, pa se tu našao Nirmal koji i njoj i ostalima objašnjava šta je čuo.

U kući Nemeš razgovara sa Milanom. Nemeš kaže da mu je nagrada potvrda u trenutku kada se izgubio u svemu i da mu je dalo snage. On želi da bude poznat u tome što radi. Milan mu kaže da je intelektualac, profesionalac i šmeker.

U otpadu Horvat priča da se juče osećao veoma loše jer morao da se vrati na otpad i da je prvi put do sada zažalio što je uopšte ušao u kuću. Kaže da je to bila žuta minuta i da je sada sve bolje i sa njim i sa ostalim ukućanima. Za njih kaže da su mnogo opušteniji i da je atmosfera bolja. Za Nikolu i Saru kaže da su se pomirili nakon jučerašnje svađe i da je to dobro jer ne može više da sluša ciku i viku. Za Duška komentariše da mu je rekao da mu se sviđa što je na otpadu, te je njemu i Sari najteže palo što su se vratili.

Opet svađa!

Brendon i Nikola se svađaju. Brendon ne želi da zaćuti iako mu je Nikola rekao da ako želi mir i normalnu atmosferu u kući mora to da učini.

Govori mu da kad stalno priča dosađuje ljudima, pogotovu zato što ne priča ništa posebno zanimljivo. Brendon kaže kako on uvek priča o zanimljivim stvarima i da je pametno sve što on kaže. Lester komentariše kako ne postoji tip osobe sa kojom ne može da se druži ili tip karaktera  koji ne može da podnese. Brendon se ubacuje u njegov i Nikolin razgovor i pita ih da li pričaju o njemu. Lester i Nikola ne reaguju na njegovo pitanje. Nikola kaže da mora da ode da vežba kako bi se smirio, pošto ga je Brendon mnogo iznervirao. Brendon dobacuje da će i on posle da vežba, i da će imati jedan specijalan trening. Govori im da se opuste pošto on odlazi da pije kafu i ostavlja ih na miru. Nikola mu kaže da ode već jednom i ostavi ih da na miru odmaraju i razgovaraju. Brendon se okreće i priča mu da sad neće da ode, pošto ga tera i da će namerno da mu dosađuje.

Da li će me muž sačekati?

Nemeš i Mila pričaju u dvorištu. Nemeš kaže da je plakao zato što ga kuća steže i fale mu njegovi, a ne zbog problema ovde.

Mila mu kaže da treba da ostane mangup do kraja svog boravka u kući Velikog Brata. Na otpadu ukućani razgovaraju. Zajedno sa Marijanom nagađaju da li će doći njen muž da je sačeka kad bude izašla iz kuće. Mišljenja su podeljena. Soraja kaže da treba da dođe i da treba da pričaju o svemu što se izdešavalo tokom njebog boravka u kući. Muškarci kažu da ne bi došli da su na njegovom mestu ida neće da je lažu, da je to jednostavno njihovo mišljenje.

Igračkom do osmeha

Ove nedelje Veliki Brat je pripremio zadatak koji će obradovati one koji najiskrenije umeju da se raduju, a to su deca!

Povezana vest:  Veterinari za neobične životinje od 17. januara na kanalu Viasat Nature

Ukućani su dobili materijal od kojeg treba da sklope igračke za decu, kao i dve slike kako igračke treba da izgledaju. Ukućani treba da puste mašti na volju, da pokažu svoju kreativnost i da što bolje naprave zanimljive igračke za decu. Veliki Brat im se unapred zahvalio na trudu koji se nada da će uložiti kako bi što bolje uradili zadatak. Kaže im da će se zadatak isplatiti i to onim najdragocenijim – osmesima onih koji će dobiti igračke, a koji iz različitih razloga ne mogu da ih imaju.

Beograd ili Zagreb?

Marijana i Nikola su ispred pušionice. Nikola pita Marijanu šta joj je značio poljubac sa Brendonom.

Marijana mu objašnjava kako se to jednostavno desilo i ne zna ni kako ni zašto. Nikola misli da to nije bilo u redu zbog Nemeša.

Marijana odlazi da puši, Nikola joj pravi društvo. Priča mu o svom sukobu sa Bojanom. Smatra da je Bojana glupo reagovala na kraju.

Nikola joj kaže da joj se mnogo toga desilo u toku boravka u kući Velikog Brat i da je najbitnije da je shvatila šta će učiniti dalje u svom životu.

Nikola je pita hoće li sa Nemešom živeti u Beogradu ili Zagrebu. Marijana se samo nasmejala i odgovorila: “Videćemo već”.

Kajem se što sam se družila sa Nirmalom

Kako je prostor na otpadu dosta limitiran, spisak aktivnosti za kojima su ukućani posegnuli nije bio veliki. Veći deo dana se svodi na ispijanje kafa i međusobno komentarisanje.

Horvat govori o tome da je Nirmal osoba koja bi sve uradila da bude voljena i da stigne do pobede. Antonija prepričava Soraji i Horvatu da je pitala Nirmalu zašto se deprimira, a Soraja kaže, “Naravno kada će biti nominovan”. Uglavnom se slažu oko toga da Nirmal čini sve da ne bude nominovan, ali im je jako čudno to naprasno zbližavanje Nirmala sa Horvatom posebno, pa i sa ostalim ukućanima o kojima, nije imao dobro mišljenje. “Činjenica je da taktizira i da je to toliko providno” zakljičuje Soraja. Njih troje to smatraju jadnim i da se nada da će pobediti. Nakon te konstatacije usledio je kolektivni smeh. Čak i Antonija, koja ga ne zna dobro, priča o tome kako Nirmal taktizira i kako za svakoga ima drugu priču. Naravno, ono glavno što ih nervira je to što ide u krug i ogovara ljude. Soraja još jednom ističe da se kaje što je napravila tako lošu procenu na početku, kada se družila sa njim.

Nirmal te ogovara iza leđa

Brendon sedi sa većinom ukućana i primećuju da ga ignorišu. Kaže im da su svi nebitni i kako mu je samo Soraja zanimljiva i jedino ona mu je prijatelj i on joj veruje.

Nirmal mu odgovara da onda treba da ide u bus da spava, a ne u radionici sa njima. Nikola kaže da neće da spava pored njega ako on misli da je nebitan. Brendon ustaje i ponavlja u više navrata “I’m queen” i šeta po otpadu. U jednom trenutku ostaje sam sa Sorajom. Brendon joj govori kako planira da ih nervira sve vreme jer ga ignorišu. Soraja ga podržava i kaže mu da treba tako da se ponaša jer svi podržavaju njegove ludosti od početka i da treba najviše da nervira Nirmala jer ga on ogovara iza leđa. Brendon se slaže sa njom.

Povezana vest:  NOVI DISCOVERY ISTRAŽIVAČKI PROJEKAT „ŽELELI STE DA ZNATE“ OTKRIVA ONO ŠTO SVI ŽELIMO DA ZNAMO „KOJI JE SMISAO ŽIVOTA?“

Nemešu se ostvaruje san

Nemeševoj sreći za sada nema kraja. Kada je ušao u studio i dok je čekao proglašenje pobednika na Nemeševom izrazu lica se mogla primetiti velika uzbuđenost.

Kada je čuo da je njegova pesma pobednička iako su u trci za tu nagradu bile velike muzičke zvezde, Nemeš je od sreće skočio, a mogla se nazreti i suza radosnica u njegovom oku. Nakon toga održao je kratak pobednički govor. Glas mu je podrhtavao, a kao i sve velike zvezde zahvalio se posebno svojoj porodici i prijateljima koji su verovali u njega i podržavali ga. Za njega ova nagrada predstavlja početak ostvarenja sna i jedva čeka da nastavi da stvara i da se bavi onim što najviše voli, a to je muzika. Ukućani su imali priliku da sve to isprate na plazmi u dnevnoj sobi. Kada se Nemeš pojavio svi su ga sa oduševljenjem dočekali i rekli mu koliko su ponosni na njega.

Ne radi mi se, mrzim drvo

Ukućani se bave dnevnim zadatkom, šmirglaju, seku, farbaju. U luksuznom delu kuće pevuše Nemeševu navodno pobedničku pesmu i sumiraju utiske vezane za to.

Na otpadu Soraja kaže Brendonu da ne može da uzme njenu kocku već da iseče sebi novu i da je išmirgla. Brendon objašnjava da se ježi šmirglanja, i da je zato hteo da uzme njenu. Kaže da je oduševljen radom u humanitarne svrhe, ali ne radi mu se. Nikola podvikne Brendonu “Ajde da praviš stvari, nije za nas već za decu”. Brendon mu na to odgovara da ne može da radi sa drvetom. Nikola mu kaže da kad se već predstavlja kao umetnik, neka sad i uradi nešto, ali Brendon ponavlja kako ne voli drvo i nema inspiraciju. Nikola mu objašnjava da ne mora da ima inspiraciju, jer smatra da su deca  dovoljni motiv. Brendon se brani tako što mu kaže da je obojio dve kocke, a Nikola mu na to ironično kaže “Pa ti si onda super”.

Brendonu krivo što je uvredio Marijanu

Lester, Horvat i Duško su u busu. Lester se žali da mu je teško da se suzdržava da ne nasrne na Brendona, a Horvat mu kaže da ga razume i da je njemu najteže.

Duško pak ne može da razume takve ljude i kaže da kod njega u selu takvih nema.

Nikola, Nirmal i Brendon su u radionici. Nirmal mu kaže da su svi ljuti na njega i da su ga zato ignorisali. Ispada da što je neko bolji prema njemu, on je gori. Nirmal navodi da mu je Marijana spremala hranu odvojeno sve vreme, a on je uvredio. Brendon objašnjava da mu je bilo krivo što je to rekao i da mu je žao što je uvredio tako. Smatra da je jedino Soraja stabilna i ne menja mišljenje. Nirmal mu na to kaže da je on nestabilan jer stalno menja mišljenje. Brendon im priznaje da su oni svi njemu ok.