otpad_81_dan

VELIKI BRAT 2011

Marijana rekla za Nemeša da nema osećanja i planove

Veliki Brat budi ukućane obradom Nemešove pesme “Znam taj smešak”. Pošto niko još uvek ne želi da ustane, Veliki brat ponavlja pemu iznova.

Tamara pevuši uz pesmu. Kaže kako će sad sigurno Veliki Brat da pozove nekoga u ispovedaonicu. Nemeš se budi, otvara oči i glumi glas Velikog Brata. Mila i Tamara mu se smeju. Komentarišu kako će sigurno gledaoci reći da su njih dve i Ema “budale” zato što spavaju zajedno, a ima toliko kreveta u kući, a one se stisle u jedan.

Ukućani na otpadu još uvek spavaju.  Veliki Brat im već po treći put pušta pesmu. Polako se bude.  Horvat se budi i pevuši. Bojana ustaje prva. Zatim Nirmal i Marijana koji odlaze napolje gde sedaju i razgovaraju. Duško kao i svako juto pali vatru u šporetu kako bi se skuvali čaj i kafa za ukućane. Nirmal mu pomaže, dok Marijani pada glava jer joj se još uvek spava kako kaže.

Rehabilitacija

Nemeš priča da je u procesu rehabilitacije, kao u “Sivom domu”. Obećao je da će biti dobar i sad je fin jer tako hoće.

Bojana kaže da je čudna nedelja. Bojana komentariše kakva je to informacija da će Nemeš biti voditelj i kaže da je to ironija.. Nemeš priča da je smešno što je Vladimir pričao da se Nemeš smirio kad je došao. Komentariše samo da nije imao energije i da je hteo da izađe. Nemeš priča Milanu da je juče bila prilika da se obrati, da će njegovi da ga gledaju, da će da kaže neke stvari. Milan kaže da je to bilo istorijsko. Nemeš duboko uzdiše i kaže da je sad sve dobro.

Brendon me poštuje

Duško priča kako njemu baš prija boravak na otpadu. Kaže kako se možda drugima ne sviđa, jer ipak nema sve kao u luksuznoj kući.

Priča da mora i šporet da se potpaljuje i uslovi su lošiji.

Veliki Brat ga pita šta bi Radojka, njegova žena radila kad bi mu produžili boravak u kući.

Duško odgovara da bi Radojka najverovatnije došla da moli Velikog Brata da ga puste. Veliki Brat ga pita šta misli o Brendonu. Duško priča da je Brendon fin premu njemu. Kaže kako pre neki dan kad mu je Lester rekao da se pomeri on nije hteo, a kako to njemu Brendon nikad ne bi uradio. Komentariše da je Brendon jednom i rekao kako ga poštuje zbog godina. Duško konstatuje da vidi kako ga drugi ne vole, ali da on nema šta da mu zameri.

Povezana vest:  Novi HBO Europe dokumentarni filmovi "Njene majke" i "Tiho nasleđe"

Nirmal na čelu kolone

Brendon i Soraja crtaju izdvojeni od drugih. Brendon kaže da su upali u priče o taktici.

Priča da je Nirmal predvodnik na čelu te kolone, i samo priča ko će da pobedi.

Pita Soraju da li sad shvata što je u kući pominjao Lignjosava iz crtanog filma “Sunđer Bob”, ona kaže da nije tad shvatila.

U kući pričaju kako se nisu promenili, isti su kao i napolju.

Radiša čačka nožem zube. Horvat, i Antonija crtaju po Nikoli.

Dolazi Brendon komentariše da su anđeoska krila super, a najviše mu se sviđaju roze crteži, ovi se smeju. Nikola se ogleda sa crtežima po telu.

Raspevano prepodne

Ukućani prepodne provode uz pesmu i smeh. Svi pevaju pesmu “Sve bi seke ljubile mornare” i “Princezu”. Veliki Brat razgovara sa Marijanom.

Kaže joj da mu je drago što su ukućani tako veseli i razdragani jutros. Traži joj da mu peva. Marijana se smeje i kaže kako sad ne može da se seti ni jedne pesme. Ipak posle dužeg ubeđivanja Marijana je ispunila zahtev Velikog Brata i peva u trajanju od jednog minuta kako joj je tražio Veliki Brat. Bojana je sledeća koja mora da peva. Kaže kako nju kad peva uvek to rastuži, zato što obično peva tužne pesme. Veliki Brat joj traži da peva refren neke Brenine pesme, ali Bojana kaže kako joj je stao mozak i trenutno ne može da se seti kako ide. Dušku je Veliki brat tražio isto što i ostalim ukućanima. Duško bez malo ubeđivanja počinje da pevuši pemu Zdravka Čolića “Jedna zima sa Kristinom”. Nirmal razgovara sa Velikim Bratom. Uradio je isto što i ostali, pevao Velikom Bratu. Nirmal ga pita da li je to zatišje pred buru, čim oni tako pevaju i veseli su. Veliki Brat mu kaže da nije, nego je neraspoložen, pa mu je palo na pamet da će mu pesma popraviti raspoloženje.

Depilacija

U luksuznoj kući Nemeša ulepšavaju Mila i Tamara. Prave mu frizuru. Posle toga mu depiliraju grudi i smeju se. U isto vreme to sve se prikazuje na otpadu.

Nirmal kaže da je to namešteno jer kako to da uvek njih dve njega sređuju. Bojana kaže da Nemeš ne mora to da dopušta, jer ako nešto ne želiš onda to ni ne trpiš. Nirmal komentariše da je Marijana pametna pa je otišla da to ne gleda, i da sigurno nije prijatno. Nikola je u pušionici, a Marijana je pored i pricaju o Nemešu kojeg su depilirale Mila i Tamara. Ona priča da ne želi i da joj ne treba da joj se ostali smeju kad su to videli. Nikola kaže da je to bila šala, a Marijana da to nije šala i da joj je dosta.

Povezana vest:  PROLEĆE NA HBO-u

Nirmal favorit?

U dvorištu su Marijana, Nirmal i Lester. Marijana kaže Nirmalu da ne brine jer je već prošao bez posledica prethodna izbacivanja. On kaže da je još ubeđeniji da će da osvoji, jer od njega prave šampiona.

Marijana kaže da se ne boji konkurencije njih koji su nominovani, a Nirmal kaže da se ne plaši nikoga. Marijana pita Nirmala što je zamišljen kad sve zna, a Nirmal priča da je očekivao i da je malo ipak uticalo na njega. On pretpostavlja od koga je dobio i to deli sa Nikolom, Marijanom i Brendonom. Nirmal kaže da je mogao da kalkuliše, da nekome više, ali on nema dušu i srce za to. Horvat priča da je nominacija najviše pogodila Nirmala jer se on promeni kad je nominovan. Nirmal priča da je razmislio i da zna ko ga je nominovao i da prave favorita od njega. Kaže da svi taktiziraju i da su svi namazani i nema prijateljstva i ne veruje u ljubljenje i grljenje. Po njemu istina je laž i da možda nisu prave nominacije i misli da je Veliki Brat možda to tako namestio u nedelji istine. Ako je tako Nirmal kaže da će da vidi šta će biti, i da će da raskrinkaju plan pre, ali opet ništa nije slučajno.

Moje srce je kod deteta

Nirmal je jedan deo svog slobodnog vremena proveo pričajući sa Bojanom o ukućanima koji su ga nominovali. On je izneo mišljenje da ga ljudi koji ga nominuju zapravo na taj način pretvaraju u favorita.

Bojana je komentarisala priče o Nemešu. Njeno mišljenje je da njega ne zanima ko šta misli o njemu, već samo šta Marijana misli, i da on zna od prošlih nominacija na čemu je. Nikola kaže da će i on čuti komentare koji će ga povrediti i da je to normalno. Marijana komentariše da joj nominacija ne pada teško i da je bila spremna na izlazak, ali i da je spremna na ostanak. Govori da ne želi više da joj Veliki Brat prikazuje luksuznu kuću, kako ne bi gledala Nemeša. Ona konstatuje da on nema osećanja i planove, kao i da je ona sama i da je njeno srce kod njenog deteta. Priča da se ne isplati boriti se za nešto i njen konačan odgovor jeste i biće NE.

Povezana vest:  Pomirenje Pinka i Granda

Sve teže do dobrog sna

Izgleda da ukućani u poslednjih par dana loše spavaju. Ovog puta, nedostatak mirnog sna je imao Nirmal.

On se danas žalio Nikoli i Lesteru, kako zbog Brendona nije mogao da spava. Kaže da je u toku noći slučajno zakačio Brendonovu nogu, a da je njegova reakcija bila jako burna. Posle lošeg iskustva, Nirmal je rešio da više ne spava blizu Brendona.

Ova priča je samo podgrejala već poznate priče o Brendonovom ponašanju. Nikola konstatuje kako on pravi đubre, ostavlja sudove za sobom i da se ponaša kao da živi sam. On misli da bi Brendon trebao da uradi puno toga, kako bi se popravio utisak o njemu. Brendonov komentar na njihove zamerke što zauzima previše prostora u krevetu,  je bio da on jednostavno voli da spava sam. A na činjenicu da je neuredan, odgovara, da će početi da sređuje onog trenutka kada to budu radili i ostali stanari otpada.

Mogao bih biti slikar!

Ovonedeljni zadatak se pokazao kao pun pogodak. Ukućani stvarno daju svoj maksimum. Kreativnosti nikad dosta.

Danas su ukućani slikali na šper ploči. Brendon je i ovog puta želeo da podeli sa svima svoje umetničko delo. Nije zaobišao ni da prokomentariše tuđe slike, a potom je iskazao sopstvene afinitete ka slikanju i konstatovao da bi mogao time da se bavi. Najzainteresovaniji za realizaciju ovog dela zadatka su ipak bili Horvat i Soraja. Bojana i Nirmal su se takođe trudili da daju svoj doprinos, dok je ovog dana svoj minimum dala Marijana, koja je više šetala od jedne do druge ekipe, nego što je zapravo slikala. Današnje slikanje je motivisalo Soraju da nam pokaže i malo glumačkih sposobnosti. Ona je imitirala Nirmala, kako pokazuje svoj crtež, a nakon malo glume, na red je došlo i upoređivanje njihovih slika, koje su na prvi pogled vrlo slične.

Bojkota nema- provod u toku

U prvi mah ukućane nije oduševila ideja o večerašnjoj žurci.

Mnogo pića, ni malo alkohola, razdvojenost od drugih ukućana, stanare otpada je dovela do toga da bojkotuju žurku. Bojana je konstatovala da ni zvučnici ne rade baš najbolje, pa i ne vidi da će se ova žurka proslaviti. Međutim ukućani obično jedno predvide, a sasvim drugačije postupe. Na prve taktove pesme, Marijana i Soraja su započele provod. Kasnije im se pridružuju  Lester, Horvat, Nikola i Antonija.

Pošto ukućani nisu u mogućnosti da biraju muziku, već su prepušteni dobrom ukusu Velikog Brata, vrlo je moguće da će bar neku pesmu presedeti, ali jedno je sigurno- bojkota nema!