FSS_logo

DO 21

Poraz Orlića od petlova

Francuska – Srbija 1:0

 

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije poražena je od vršnjaka iz Francuske u prijateljskoj utakmici odigranoj u Ruanu – 0:1.

SRBIJA: Aleksić, Miljković, Savić (od 73. Milanović), Gudelj, Rodić, Ignjovski (od 60. Kojić), Medojević, Lazović, Đurićić (od 73. Katai), Marković (od 60. Mitošević), Šćepović.

Izabranici selektora Aleksandra Jankovića nisu pružili partiju za pamćenje, a jedini gol, koji je bio rezultat neangažovanosti kompletne defanzivne linije Srbije, postigao je Seve u 15. minutu. Domaći su u većem delu meča bili borbeniji u odnosu na naše nade, međutim, često su preterivali u duelima, pa je tako posle jednog starta naš najbolji igrač, Filip Đuričić, iznesen sa terena.

Povezana vest:  Mađo ostaje u Napoliju do 2015. godine

Srbija je u 12. minutu mogla da povede, kada je Lazovićev pas ka Đuričiću na peterac u poslednji čas presreo jedan defanzivac domaćih i loptu izbacio u aut.

Tri minuta kasnije usledila je kazna… Loptu je dugo po desnoj strani držao Kebel, pre nego što je centrirao ka šesnaestercu Srbije. Tamo je lopta dva puta dolazila u posed Sevea, igrača Bordoa, koji je tek posle razmene pasa sa saigračem, sa ivice kaznenog prostora, uputio odmeren udarac u gol Aleksića – i pogodio.

Povezana vest:  Kedira: Neće biti kraj sveta ako propustim SP

Srbija do kraja poluvremena nije imala šansu za gol, a nešto agilniji pristup početkom drugog poluvremena nije doneo rezultat. Savić je, naime, posle kornera bio najviši u skoku, ali je prebacio gol, a potom je i Đuričić, posle solo akcije, šutirao iz ne baš idealne pozicije, pa je bio izblokiran.

Aleksić je, na drugoj strani, imao jednu odličnu intervenciju kad je spasao naš tim ubedljivijeg poraza

Povezana vest:  Mario Gomes ne igra protiv Italije

Bio je ovo prvi poraz mlade selekcije pod vođstvom Aleksandra Jankovića, kome je meč protiv „trikolora“ poslužio da proveri igrače pred početak kvalifikacija za EP u septembru.