sviii

VELIKI BRAT 2011

Novinari posetili ukućane

Veliki Brat je smislio novi zadatak. Ukućani treba da snime video razglednice koje će ih predstavljati na takmičenju u nedelju.

Soraja i Brendon snimaju deo napolju, na maskama. Pričaju o različitosti i kako je svako jedinstven. Nemeš ih snima. Brendon namerno iritira Soraju, ona besni kako ne mogu da se dogovore. Brendon namerno greši tekst, izgovara njen deo i okreće masku. Soraja kaže da će da izludi od njega, baca znak stop, hoće da se snima sama. Govori mu sažaljivo da za njega nema pomoći. Nemeš ih nekako smiruje i uspeva da snimi. Brendon i Soraja zatim snimaju klip za pesmu ”Aspirin”. On je kao snima u krevetu, ona ga poziva, uskaču pod pokrivač. Sledeća scena je da se Soraja budi, uzima cipele i odlazi. Nastavljaju sa prepiranjem. Nemeš kaže da kao da snimaju niskobudžetni pornić. Soraja ga je prostrelila strogim pogledom.

Ti nisi bižuterija!

Horvat, Duško, Marijana i Antonija posmatraju kako Brendon namerno nervira Soraju tokom snimanja video razglednica za nedeljno takmičenje.

Komentarišu kako će preći granicu Sorajinog strpljenja ako uskoro ne prestane da je iritira. Nemeš zatim snima Duška i Horvata. Njih dvojica su osmislili video u kom Hori sedi za šankom i treba da pobaca sve plastične čaše, a Dule da ga pita zar ne veruje više u ljubav. Duško ne uspeva da zapamti sve rečenice I pokrete koje treba da izvede. Horvat podiže glas na Duleta, I počinje da viče što ne može da zapamti dve rečenice. Ipak uz uloženi trud uspevaju sve da snime. Sledeće je snimanje Marijane i Antonije za pesmu “Bižuterija” Jelene Rozge. One su u bade mantilima sa peškirima na glavama. Antonija kaže: “Ti nisi bižuterija!”. Obe skaču i bacaju sa sebe bade mantile i ostaju u crnim haljinama. Antonija, dok skače govori da joj je sve ovo glupo i pada sa jednog kreveta na drugi. Zajedno se smeju.

Raspevani trening

Ukućani imaju još jedan jutarnji trening sa dr Fellgood-om. Ukućani pevaju dok trče u krug po dvorištu.

Ovog jutra Veliki Brat ukućanima pušta pesme koje treba da izvedu u nedelju dok vežbaju. Uz pesmu i vežbanje ukućani su se razbudili i prodrmali s obzirom da su bili uspavani zbog kišovitog vremena kako kažu. Dr Fellgood govori Marijani da bude malo žustrija i da uloži više truda u zagrevanje. Kaže joj da ona ne voli ni da peva ni da igra, I šta ona onda pa voli.

Nakon kritike Marijana se smeje i pokazuje više truda i volje prilikom vežbanja. Ukućani se dele u grupe i Dr Feelgood im pokazuje kako treba da izvode vežbe i u koliko serija da ih urade. Pita ih koje pesme su dobili da izvedu i govori Dušku i Lesteru da mu otpevaju svoje numere.

Brendon je nedokazan!

Soraja i Brendon tumače tekst pesme “Aspirin”. Brendon se glupira, pozira, leže preko Soraje, ona ga baca na pod. Lester, Nikola i Nirmal su u vežbaonici sa plesačicama.

Povezana vest:  Kraj serije Zvezdana kapija: Univerzum

Sandra ih tera da budu muškarci, reperi. Soraja kaže da se nervira zbog plesačica, šta ih gledaju. Treba da su u školi i da rade domaći. Marijana i Antonija vežbaju koreografiju. Soraja je u dnevnoj sobi. Priča o Brendonu. Kaže da neće da je on blamira, neće da joj se smeju ljudi zbog njega. Antonija kaže da ga pošalje kod Velikog Brata da mu objasni kako da se ponaša. Soraja konstatuje da njemu ne vredi govoriti, da je tvrdoglav i nedokazan. Antonija kaže Brendonu da Soraja misli da će on zakazati na nastupu. Brendon kaže da kad izađu, kad vide njihovu hemiju, sve će biti savršeno, jer timski je rad u pitanju, a i on je rođen za scenu! Antonija kaže da kad vidi publiku ima da se izgubi I da će da ima veliku tremu. Brendon joj govori da će da gleda u nju.

Žrebom do redosleda nastupa

Dan održavanja “Balkan song contesta 2” se bliži! Uzbuđenje raste, takmičenje je sve bliže I ukućani nemaju još puno vremena za pripremu svojih nastupa. Vredno vežbaju svaki dan i ulažu veliki trud I nadaju se da će im se u nedelju ta požrtvovanost i isplatiti. Pošto svaki ozbiljan, organizovani, profesionalni festival, kakav će biti  i ovaj, ima dve stvari – konferenciju za novinare i žreb koji će odrediti redosled nastupa, tako će se i u kući večeras oba događaja održati. Veliki Brat je ukućanima rekao da se spreme i izgledaju besprekorno jer ih novinari željno iščekuju i da će večeras saznati ono što se pitaju danima, kojim redoledom će nastupati na takmičenju.

Tajni zadatak zbog farbe za kosu

Soraja je tražila Velikom Bratu farbu za kosu kako bi se ulepšala za večerašnju konferenciju za novinare.

Međutim pošto farbe nije bilo na spisku za kupovinu, Veliki Brat je pripremio tajni zadatak za Soraju ako želi da dobije farbu. Soraja treba da u narednih sat vremena ubedi Brendona da joj pomogne oko koreografije, I da ga nagovori kako joj je pomoć potrebna, a on je profesionalni igrač I ona veruje u njegove sposobnosti. Soraja kaže da nije u redu da laže čoveka I smeje se. Komentariše kako joj onda farba ni ne treba. Nastavlja da se smeje, ali na kraju ipak pristaje na tajni zadatak.

Svađa nikad dosta

Soraja i Nikola u sobi, Soraja jede čokoladu. Nikola joj rekao da je glupača što mu nije ostavila parče.

Soraja se naljutila, kaže da tako priča sa svojom sestrom, a ne sa njom.

Nikola joj govori da mu ne dira sestru. On kaže da joj je pričao i gore stvari, pa se nije ljutila. Soraja komentariše da je sad trezan, a drugo je kad pijan priča gluposti.

Povezana vest:  Fantastična serija "Tajne kosmosa" sa Morganom Frimenom na Discovery kanalu

Nastavljaju da se svađaju. Ni jedno neće da prekine raspravu. Soraja kaže da je nečija sestra I da njen brat možda gleda ovo,a to nije lepo. Nikola je pita kako razgovara sa Duškom i Horvatom, komentariše da je bezobrazna prema njima I da sad ne glumi neku finu kad se stalno svađa sa njima.

Brenonova žuta minuta! Nebitna si !

U toku dana Brendon je imao velikih oscilacija u svom ponašanju. U jednom trenutku bio je emotivno nastrojem, dok je u drugom trenu postao veoma konfliktna ličnost.

Brendon se danas poverio Soraji da jedva čeka da izađu napolje kako bi joj ispričao neke stvari, ne navodeći o čemu se zapravo radi. Dodao je i to da je siguran, da ga ona najbolje razume, ponekad i reči su im suvišne. Ne dugo posle ove njegove izjave, stvari su krenule u drugom smeru.

Brendon i Soraja su posetili prostoriju za vežbanje, gde ih je čekala instruktorka Sandra Mišić, sa svojom plesnom grupom. Brendonu se nije svideo način na koji ih je Sandra sačekala što se i usudio da joj kaže. Najpre mu nije bilo jasno, zašto se ne osmehne kada oni uđu, a ni to zbog čeka stane u gard. Održao joj je čak, lekciju o lepom ponašanju, a zatim je zamolio i da mu se prestavi. Nakon male rasprave izgovorio je i već dobro poznatu uzrečicu „Nebitna si“.

Stvari se nisu otele kontroli, pa je obostrano izvinjenje  bilo dovoljno da započnu čas bez ikakvih problema.

On je svoj postupak okarakterisao kao „sukob umetničkih energija“ i bez obzira što se nisu razumeli shvatio je da je u jednu ruku i pogrešio.

Soraja je ostala zatečena takvim njegovim stavom, čekala je početak časa ne progovarajući ni reč. Po završetku, prepričala je ostalim ukućanima šta se dogodilo, a zatim počela da komentariše njegove promene ponašanja.

Ona smatra da se previše zaneo i da namerno pravi scene bez potrebe.  Dodala je i to da Brendon bude skroz normalan dok razgovara sa njom, a pri dolasku treće osobe pretvori se u lošu personu. Ono što je definitivno donela kao zaključak je taj, da je pod dejstvom alkohola Brendon super osoba, pa je odlučila da ga svakog minuta opija.

„Koliko ja tebe obožavam ti mene nikad nećeš toliko“

Nakon rasprave sa Brendonom Sandri nije ponestalo energije da nastavi sa održavanjem časova. Nakon Brendona i Soraje na red su došle Marijana i Antonia, Nemeš i Bojana, Horvat i Duško i na kraju Nikola, Nirmal i Lester.

Sandra nije imala mnogo kritika na Bojaninu i Nemeševu izvodbu. Bojani nedostaje opuštenost, pa je samim tim dosta ukočena. Sandra je podstakla da se uživi u tačku kako bi to sve izgledalo lepo. Bojani je verovatno dosta neprijatno jer je plesna koreografija jako provokativna. Pored elemenata tanga,koji su nezaobilazni tu je i pripojenost grudi o grudi. Nakon završetka njihovog časa, Marijana je odmah potrčala ka Nemešu, sa kojim se uputila ka spavaćoj sobi. Nju je ovoga puta zanimalo kako im je prošla proba, jer je svesna da plesna tačka ne izgleda ni malo naivno.Ni malo naivnu plesnu koreografiju imaju i jedini trio za ovaj nastup, Nikola, Nirmal i Lester.

Povezana vest:  Ed Vestvik, zavodnik iz “Tračare” i Džesika Šor ponovo zajedno

Nakon Bojane i Nemeša, Horvat i Duško su bili sledeći. Duško je svu pažnju usmerio ka koreografkinji, dok je sve ostalo bilo manje važno. Za razliku od Brendona, on je Sandru pohvalio da je danas dobre volje, ali isto tako uputio i kritiku da nije zaslužio da ga ne hvali, dok on nju obasipa najlepšim komentarima. Ona je bila vidno oduševljena Duškovim humorom, čak mu je rekla i da ga obožava. On nije ostao suzdržan pa je uzjavio : „Koliko ja tebe obožavam ti mene nikad nećeš toliko“.

Novinari, novinari

U skladu sa popularnosću ukućani su prvi put imali susret sa novinarima. U večernjim časovima u kući velikog Brata održala se po prvi put konferencija za štampu, na kojoj su ukućani odgovarali na brojna pitanja novinara.

Antonija Blaće je ušla u kuću da pozdravi ukućane, ali se najpre pozdravila sa Nirmalom, sa kojim je imala manji nesporazum, pre par nedelja.

Sa pravim novinarima imali su čast prvi da se susretnu kako je  Antonija rekla „par svih parova“ Horvat i Duško, iako je Soraja očekivala da svi budu zajedno.

Marijana je najpre bila zbunjena, pa je i prokomentarisala da je svaka nedelja sve gora i gora, dok Nemeš u ovom izazovu vidi dobru pripremu za dalje.

Soraja kao već iskusna u saradnji sa njima, nije imala strah od pitanja, ali je bila oduševljena što je Horvat prvi otšao u susret sa njima, jer je bila sigurna da će po povratku sve im ispričati i u sve ih uputiti. Što se i ostvarilo po njihovom povratku.

Dok je Soraja odlučila da se pravi gluva i da ne čuje pitanja, Nemeš je u šali predložio Marijani da se ona pravi mrtva.

Posle Horvata i Duška koji su na pitanja odgovarali bez prenosa u kući, po Bojaninom i Nemeševom odlasku prenos su slušali i ukućani. Marijani se to nije svidelo pa se zapitala zašto sad prenose. Osetila je strah i tenziju, ali nije ostala uzdržana komentara, dok je Bojana komentarisala odnos njih dve. Nije ćutala ni na Brendonove izjave komentarišući da Brendon ima ozbiljan problem.

Antonia je očekivala skandaloznija pitanja, ali nije bilo ništa strašno.

Novinari, nisu bili toliko strogi kada su ih stavili na vruće stolice. Mada, kako je Nemeš i mislio ovo je samo dobra priprema. Pitanja koja traže teže odgovore očekuju ih uskoro.