diktatori_1

VELIKI BRAT 2011

Prvi dan diktature bez ikakvih kršenja pravila!

Sinoć su diktatori kao prve sluge uzeli Bojanu, Horvata i Duška, a nakon toga su doneli zakone i pravila koja će ukućani morati da poštuju.

Nirmal je imao najviše ideja u sastavljanju diktature, pa je doneo nekoliko stavki koje će naredne nedelje poštovati radnička klasa. Ono što će još morati da rade to je, da ih svakodnevno pozdravljaju sa “Volimo i živimo za NNL”, obraćanje sa Vi je obavezno kao i  to da su uvek dobre volje. Nimal je doneo još jednu stavku, da se poveravaju diktatorima, što se Lesteru kao predlog dopalo.

Nirmal je započeo svoj govor sa “Ljubi diktatora svog”. On želi da ostane upamćen kao najveći diktator u kući Velikog Brata. Nikola je, sa druge strane, uputio ukućane da je velikom mukom uz mnogo prolivene krvi postao vladar.

Duško, kao jedan od sluga, spreman je da ispuni svaku želju diktatora, ako treba da im pere noge, zubi, šta god… on je spreman da učini sve što je u njegovoj moći.

Brendonu se uopšte, ne sviđa zadatak. Brine se zbog svog rođendana, jer mu nije jasno kako će izgledati. Ne želi da mu to bude najgori dan u životu, ali su diktatori odlučili da će on tog dana, tj u četvrtak biti u luksuznoj kući zajedno sa diktatorima.

Ljubi svog diktatorta

Veliki Brata je ukućane probudio pobedničkim pesmama Balkan song contesta 2. Sve je u duhu diktature. Nirmalove, Nikoline i Lesterove sliku su na sve strane.

Prvi su se probudili Bojana I Duško, a zatim svi ostali ukućani, naravno sem diktatora. Ovoga jutra Duško je konentarisao da je veoma lepo spavao. Otpad je poistovetio sa rajem, konstatujući da je život na otpadu, a da se Lesteru, Nikoli I Nirmalu samo čini da su u boljoj poziciji.

Marijana, Nemeš i Brendon su ovog jutra izabrani za sluge. Oni će služiti diktatore sve do njihovog odlaska u krevet. Pre odlaska u luksuznu kuću, Veliki Brat ih je uputio u osnovne dužnosti, da pripreme doručak, da održavaju kuću I operu veš. Po prelasku, odmah su se rasporedili oko dužnosti, a zatim probudili najnežnije što su mogli svoje diktatore.

Ona je proračunata i manipulator

Bojana i Marijana već par nedelja ne razgovaraju. Odnos između njih se promeni kada je Bojana odlučila da više ne stoji između njih, nakon što je saznala da je Marijana pozvala jednog od bivših ukućanina u krevet.

Bojana je danas u razgovoru sa Horvatom, Sorajom I Duškom konačno otkrila zbog čeka njih dve više nisu prijateljice. Izjavila je da Marijanu ne smatra glupom osobom, već vrlo proračunatom i velikim manipulatorom. Navodila je brojne situacije koje su se dešavale tokom serijala između nje, Marijane i Nemeša. Ono što sigurno nikada neće moći da oprosti Marijani je njeno pijanstvo i ružne reči koje joj je uputila te devojačke večeri. Soraja i Horvat su pažljivo slušali Bojanino izlaganja. Konstatovali su da Marijana odlično zna šta radi. Marijana posle svakog pijanstva tvrdi da se ničeg ne seća, ali Soraja, Horvat i Bojana su ubeđeni i svesni da to nije baš uvek tako.

Pravila diktature

Nirmal , Lester i Nikola su okupili svoje sluge Nemeša, Marijanu i Brendon kako bi im pročitali osnovna pravila njihove diktature. U skladu sa tim pravilima naredne nedelje diktatori će vladati i imati sva prava i privilegije. Niža klasa postupaće isključivo po njihovim naređenjima.

Niža klasa je u potpunosti potčinjena diktatorima i ne sme da uživa ni u kakvim blagodetima koje imaju diktatori. Ona mora da pozdravlja diktatore pri svakom dolasku i odlasku pozdravom koji su odredili sami diktatori.

Posle pozdrava niža klasa u službi sluge po dolasku na smenu, i pre odlaska sa smene mora da poljubi ruku svog diktatora . oni takođe moraju da se obraćaju sa poštovanjem i uvek sa uzvišenim Vi.

Povezana vest:  Kortni Torn-Smit ponovo u seriji "Dva i po muškarca"

Moraju da traže uvek dozvolu da se obrati diktatorima kao i dozvolu da se udalje od njih. Niža klasa mora da poštuje ravnopravno svu trojcu diktatora.

Ono što je jako važno u prisustvu diktatora, sluge moraju da su uvek dobre volje

Niža klasa mora da je uvek u pripravnosti da bude na usluzi diktatorima i ne sme da odbije naredbu, inače sledi kazna. Uniforme su obaveze, a diktatori su obavezni prilikom zvaničnih obraćanja i ceremonija da nose svoja diktatorska odela.

Niža klasa ne sme da se protivi Diktatorima, moraju da prihvate svako njihovo mišljenje, stavove i odluke. Demokratija ne postoji

Niža klasa u službi sluge mora da se trudi da bude bolji i predaniji i posvećeniji diktatorima od ostalih i da dokaže da je bolji sluga od ostalih

Niža klasa nema pravo na svoje mišljenje, jer Diktatori znaju šta je najbolje za nižu klasu. Ono što je jedno od najtežih pravila je da sluge ne sme da konzumiraju alkohol.

Niža klasa nema pravo na revoluciju, pobunu niti organizovanje zavere. Svaki oblik i najmanje neposlušnosti biće najstrože zabranjen

Ovo su samo osnovna pravila, pored niza ostalih. Pravila nisu skrojena do kraja, dolaziće ih još i Dikattori u svakom trenutku mogu da dopune pravila.

Ovo je igra u kojoj ja postavljam pravila!

Prvi dan diktature protiče bez ikakvih kršenja pravila. Kako diktatori, tako i sluge prihvatili su svoje uloge.Neko manje, neko više oduševljen je ovim zadatkom u kome odlučuje manjina.

Diktatorima definitivno prija nova pozicija pa se u skladu sa njom i ponašaju. Nikola je do sada najviše ideja za zadatke imao, koje je dodelio svojim slugama. Veoma je odlučan u opomenama i trudi se da slugama svakog trenutka skrene pažnju na pravila. Nirmal smatra da diktatori ne treba da budu bahati i da sve okrenu na humor, sa čim se i Lester u potpunosti slaže.Na otpadu ipak “kruže priče” da se Lester možda najviše uživeo u ulogu, iako to i nije baš tako.

Diktatori ne smeju da imaju propuste i moraju da znaju kako da se ponašaju prema slugama. U skladu sa tim da se mora znati ko je diktator, Nikola je Brendonu i Marijani dao zadatke.

Brendon će večeras pred spavanje pokušati da animira diktatore, performansom po svojoj želji, dok je Marijana morala da iznoriše Nemeša u najmanje tri situacije. Njoj se nije dopao ovaj zadatak jer se plašila Nemeševe reagcije, ali po naređenju morala je postupiti. Ona je morala da razgovara sa Brendonom i zbog njega da zapostavi Nemeša , što je i učinila.

Brendona je pitala koju kafu želi da mu skuva, dok je Nemeš pokušao da joj se obrati. Bio je ućutkan rečenicom : “Čekaj, pričam sa Brendonom”. Nemeš je bio vrlo zbunjen i uputio joj je vrlo značajan pogled. Marijani nije bilo svejedno, ali se držala logike da će po završetku izazova, Nemeš shvatiti da je u pitanju samo zadatak.

Pucaju po šavovima

Kao niža klasa, ukućani otpada nemaju raskošne obroke pa je većina jako gladna.

Nakon što su sluge čule pravila, Soraja i Duško su konstatovali da ih je previše, pa ne mogu većine ni da se sete. Ono što je Duško dodao je to, da jedva čeka sutra da se okupa u bazenu i da izmasira Nirmala, što je Soraja shvatila kao još jedan njegov pokušaj šlihtanja, ali ovoga puta ne Velikom Bratu već Nirmalu kao diktatoru.

Nedugo posle Nirmalovog ičitavanja pravila Bojana, Horvat i Soraja su se izležavali na krovu autobusa. Iscrpljeni i gladni zamolili su Duška da proveri da li je u ostavu stigla hrana. Duškov povratak nije bio ohabrujući, pa još je idući ka njima prokomentarisao da je bolje da se izležavaju, tako će manje biti gladni. Bojana i Horvat bili su iznenađeni njegovim rečima, pa su to veoma žustro I prokomentarisali. Horvat je nekoliko minuta po silaženju sa autobusa imao raspravu sa Duškom. Revoltiran njegovom izjavom, rekao mu je da će kuvati za sve osim za njega. Dušku nije bilo jasno o čemu se zapravo radi, ali ono što je sigurno je da će Duško biti sledeći koji će ostati gladan.

Povezana vest:  SRPSKI TOP MODEL BY IVANA STANKOVIĆ – FINALE, Pobednica prvog Srpskog Top Modela je Neda Stojanović!

Marijana ne voli Nemeša

Ukućani otpada pričaju o Marijani. Bojana je mislila da će zbog svog ponašanja ispasti posle dve nedelje. Soraja se slaže sa Bojanom i ne shvataju ko glasa za Marijanu uopšte.

Horvat misli da ona ima veliku podršku publike. Smatra da je to što ona ima sa Nemešom zanimljivo publici, pa zato glasaju za nju. Pričaju kako Vlada nije hteo da ostane u kući jer nije hteo da neko ko nema obraz bude u finalu sa njim.  Bojana kaže da Marijani ništa ne znači i ako ostane u finalu jer je izgubila obraz i nije joj jasno kako će ona da se vrati mužu i detetu. Duško je ubeđen da ona ni nema muža čim se tako ponaša. Bojana se ne slaže sa tim, sigurna je da ima.  Duško misli da za Nemeša uopšte nije dobro da bude sa njom i smatra da je ona prestara za njega.  Soraja se smeje na Duškovu konstataciju. Bojana ogovara Marijanu jer je manipulator,  svaki put kad je njen i Nemešov odnos dobar ona ga namerno poljulja, smatra Bojana. Ubeđena je da Marijani uopšte nije stalo do Nemeša. Analizira Marijanino ponašanje od početka Velikog Brata  kako bi potkrepila svoje mišljenje i opravdala sve što priča o Marijani. Kaže da joj mnogo znači što su joj Nemeševi roditelji rekli da je ok i da čuva Nemeša.

Nemeš će me ubiti

Diktatori Nirmal i Nikola dele nove zadatke. Govore Brendonu da im se on najbolje kotira što se tiče nominacija i da ga zadužuju da ispita ukućane kako im se čini zadatak.

Objašnjavaju mu da se najbolje kotira jer se nije promenio. Brendon nije gubio vreme te odlazi kod Nemeša i pita ga kako mu se čini zadatak. Nemeš kaže da mu je zadatak izgovor da sredi kuću. Brendon pokušava da izvuče što više od njega pa ga pita da li mu je teško palo ovo sređivanje do sad, a on odgovara da nije.

Nirmal, Lester i Nikola kao diktatori pričaju o zadatku. Nirmal misli da treba da budu strožiji jer ovaj zadatk nije običan već treba da se otkriju lica ukućana. Ne želi da bude bahat ali treba da se užive u uloge. Lester pak smatra da sve treba da izguraju kroz humor, a Nirmal se slažio sa tim.

Nikola daje zadatak Marijani da tri puta priča sa Brendonom i ako joj se Nemeš obrati da ga iskulira. Marijana pita Brendona da li želi kafu. Nemeš joj prilazi i pita je nešto, a ona mu govori da sačeka jer priča sa Brendonom. Nemeš je gleda zapanjeno i odlazi. Marijana prilazi Nikoli i obaveštava ga da je ispoštovala zadatak, ali mu se pritom i žali da će je Nemeš ubiti jer mu je pogled bio užasan kad ga je iskulirala. Nikola je smiruje i objašnjava joj da se on neće ljutiti kad sažna da je to bio zadatak. Marijana ne baš oduševljena, ali ni sa mnogo izbora, pristaje  na tu igru.

Živim za NNL

Nemeš i Nirmal pričaju o filmovima i serijama. Nikola i Marijana ćute, a Lester je u bazenu. Brendon hoće da se kupa, te pita Lestera da li može, na šta mu ovaj potvrdno odgovara.

Povezana vest:  AMC kanali ponovo u SBB ponudi

Brendon ponavlja “ Živim za NNL” , a Nirmal mu naređuje da kaže to malo energičnije jer mu se sviđa kako zvuči. Brendon ponavlja, glasnije,  i smeje se. Odlaže svoje pravo da se kupa za kasnije. Za to vreme na otpadu Bojana komentariše da Marijana radi sve sa namerom. U kući Marijana čisti kuhinju, a Nemeš usisava. Nikola prilazi Nemešu I kaže mu da ne mora da radi ako neće, a Nemeš kaže da mu nije teško, sve je to samo igra.

U dvorištu, Lester tera Brendona da peva “ Lipe cvatu” . Brendon mu objašnjava da ne može jer je tek jeo tunjevinu, a Lester mu kroz smeh kaže da je to naređenje I da mora. Brendon peva i smeje se, a Lester peva sa njim. Nakon otpevane numere Lester mu tapše, a Brendon mu se srdačno zahvaljuje.

Nikola i Lester sede, a Brendon se šeta oko njih i nudi ih sokom ili masažom. Marijana govori Nirmalu da je zadatak ok, ne smeta joj da radi sve to, a Nirmal misli da će biti nekih iznenađenja, drugog ili trećeg dana.

Mast mi procurela kroz rukav

Diktatori preko TV – a u dvorištu otpada obaveštavaju svoje podanike da su dobili dnevni zadatak da očiste šrafove i matice i da ih spoje.

Imaju tačno četiri sata za to. Svi imaju pravo na dve pauze. Horvat je određen za nadzornika posla. On negoduje na to i ironično se zahvaljuje diktatorima. Takođe u roku od sat vremena treba da smisle i himnu za diktatore. Svi ukućani ispunjavaju svoje radne obaveze osim Brendona koji uglavnom kuka. Kaže da je on umetnik, a da je ovo fizički rad i da mu je iscrpio svu energiju. Žali se da mu je mast procurela u rukav, da će da dobije alergiju, da će od ovog posla da izgubi zdravlje. Ukućani su u toku rada smislili tekst i melodiju za himnu posvećenu diktatorima.

NNL su odvratni

Brendon uleće na otpad, nervozan i počinje da priča svoju priču. “ Oni su odvratni, pravi diktatori, ja se tamo ne vraćam, bio sam u kući diktatora” .

Kako sam ušao u kuću oni su me hladno pogledali i naredili mi da slažem papuče. Lester mi je oteo ananas, a ja sam bio mrtav gladan. Oni ne kapiraju da mi nemamo šta da jedemo, da smo pojeli tunjevinu za ceo dan. Brendon je toliko bio iznerviran i ponavljao da ne može da veruje da su njegovi prijatelji to njemu priredili, da su se toliko izmenili i uživeli da on ne može da veruje, što je izazvalo malo sumnje kod ukućana. Soraja i Horvat su ga pitali da li on ima zadatak jer ne mogu da poveruju šta priča, a on je zapenjeno odgovorio da nema i da je zgrožen. Od Nirmala je očekivao to, i on je nebitan, baš ga briga za njega, ali Lester i Nikola su mu bili prijatelji, od njih to nije očekivao. Za Nemeša je rekao kako se on snašao, kako je igrao stoni tenis sa njima, Marijana im je kuvala ručak i njima je bilo super, ali prema njemu su bili užasni, on ne može tako. Siguran je da prema ostalima neće biti takvi, ali njega su namerni maltretirali.” I to su mi neki prijatelji” ponavljao je Brendon. Onda je izjavio da on više tamo ne ide i vikao po kući “ Živela sloboda govora”, što je izazvalo smeh kod ostalih ukućana. Čini se da su mu na kraju ipak poverovali. A da bi ih još više ubedio Brendon je sve ukućane pitao da li može da udara malo u bure, da se ispazni, pošto je premoren i ne može da trči. Dobio je odobrenje, a zatim počeo iz sve snage da udara.