pobuna-brendon

VELIKI BRAT 2011

Pobuna protiv diktature

Nakon jučerašnjih nominacija ukućani su kao i svaki put to i prokomentarisali.

Po Marijaninom, Bojaninom  i Sorajinom povratku na otpad diktatori su imali priliku da gledaju ukućane otpade na plazmi. Gledaju kako Veliki Brat saopštava ko je nominovan. Nakon toga kalkulišu ko će ispasti i ko je kako glasao. Nikola misli da će ispasti Bojana ili Brendon, a za Horvata misli da je favorit za pobedu. Nirmal se ne slaže sa njim, on misli da je Duško favorit broj jedan za pobedu. Lester se nadovezuje na temu i priča kako bi Brendon dao ruku za njega i da nije mogao da ga nominuje, a za Saru kaže da mu je dala podršku u bitnom trenutku, kad je bio zadatak EU. Marijana na otpadu komentariše kako njoj nominacije i ne padaju teško, jel ona tačno zna koga će da nominuje.

Brendon ustao na levu nogu

Jutro u kući Velikog Brata počinje vrlo napeto. Nakon buđenja ukućani su počeli sa uobičajenim aktivnostima. Međutim, Brendon je izgleda ustao na levu nogu.

Dule i on su u dvorištu. Brendon pije kafu, dok Dule čisti oko busa i peva, tiho, sam za sebe. To je Brendonu dalo povoda da počne da viče na njega. Rekao mu je da ućuti, da ne može da ga sluša, da želi da bude sam. Dule mu je zbunjeno odgovorio da on peva sam za sebe i da ne može to niko da mu zabrani. Raspravu je prekinula Soraja pitanjem “ Hoće neko da doručkuje”. Nakon toga Veliki Brat saopštava novim slugama, Brendonu, Marijana, Bojani i Duletu da je vreme da krenu u kuću diktatora kako bi im servirali doručak pre nego što se probude. I dok su Bojana i Dule spremali doručak i trudili se da ga što lepše aranžiraju Brendon je rešio da probudi ukućane. Međutim diktatori se nisu dali, te je i on prilegao malo pored njih. Zatim ih je Veliki Brat budio himnom ukućana sa otpada, a i sluge su ušle u sobu kako bi ih što nežnije i što pažljivije razbudili. Malo su odugovlačili, a onda pohitali na doručak.

Antonija i Horvat?

Dok diktatori i njihove sluge, doduše uživaju, na otpadu je radna atmosfera. Nemeš, Soraja i Hori odvajaju šrafove od matica. Usput pričaju o različitim temama.

Prvo su se dotakli Antonije. Soraja je prepričavala Nemešu šta se desilo između nje i Horija. Ubeđena je da su se Antonija i Hori ljubili ispod jorgana. Nemeš se prisecao neko vreme, a onda dodao „ A zato je ona bila razmazana oko usta, da, da“ . Hori je isprva ćutao, zatim je nigirao, a na kraju je jednostavno okrenuo priču na drugu temu. Tema broj dva na otpadu je Brendon. Nemeš i Hori konstatuju da je on definitivni zaljubljen u Lestera. To više i ne dovode u pitanje već polemišu o tome, da li se zaljubio van kuće ili tek nakon što je ušao. Nakon rezimiranja njegovog ponašanja po ulasku u kuću, zaključili su da je to ipak bilo pre. Nemeš je samo dodao da on smatra da su ga drugari mučili kada je bio mali, te se sada tako ponaša. Kaže, odlepio je on. Međutim, nastavlja Nemeš, to ga ne opravdava, da smo napolju i da mi se tako ponaša ja bih ga prebio. Hori je samo potvrdno klimnuo glavom na to.

Povezana vest:  DVOR 2011, Izašli su Urška i Denis kao i Vendi i Boki 13

Koji je ovo muškarac?

Diktatori, sluge, svi u luksuznom delu kuće koriste ovaj sunčan dan za uživanje, sem Marijane. Nakon što su skoro dva sata igrali stoni- tenis, Bojana i Nikola se opuštaju u bazenu, a ubrzo im se i Lester pridružio.

Pričaju o jučerašnjim nominacijana, ko je kome dao koliko bodova i zašto. Brendon je neraspoložen od kako je ustao, te sedi sam za kuhinjskim stolom i jede. Nirmalu je pomalo dosadno, šetka se po kući, ide od diktatora do sluge, al na kraju se i od toga umorio pa je seo pored bazena da odmori. Ukućani otpada su jutro proveli radno, pa su i oni rešili da odmore malo. Međutim, Veliki Brat im je pustio diktatore na velikom ekranu pa se njihova pažnja usmerila na to. Prva prikazana scena bila je Bojana koja masira Nikolu u bazenu. Ukućani su u čudu pogledali i prokomentarisali “ Koji je sad ovo muškarac ”, što je izazvalo smeh kada su videli da se radi upravo o Bojani. Zatim su prikazali Marijanu koja pere sudovi, a Soraja i Nemeš su primetili nelagodu na njenom licu. Kažu da se nevira što ona pere sudove i priprema ručak, a Bojana se kupa u bazenu. Dule za to vreme igra stoni- tenis sa Nirmalom.

„Jel si ti pao sa Marsa?“

Povezana vest:  “The Terror”, AMC-ova prva antologijska serija dobija drugu sezonu

Iako su se diktatori zanimali stoni – tenisom, kao I sluge u kuću je stigla nova zanimacija koja sada preokupira pažnju ukućanima.

Radi se o pikadu. Isprva nisu mogli da se snađu sa pikadom ali je oduševljenje bilo očigledno. Diktatori kao i Marijana igraju pikado. Nakon nekog perioda i Bojana im se priključila. Brendon je za to vreme u kuhinji. Na otpadu Soraja i Horvat leže na trosedu i pričaju priče o svojim životima. S vremena na vreme i zapevaju. Nemeš zamišljeno sedi na stolici i sunča se. Duško priča sa Brendonom o tome kako ga je doživeo kada je došao u kuću. Dule mu priznaje da nikada u životu nije video takvog čoveka, kaže mu da je nenormalan i lud, ali kroz smeh. Brendon mu objašnjava da je malo ljudi takvih kao što je on, te da se ni ne čudi što nije video sličnog. Dule se našali sa njim i pita ga da li je pao sa Marsa.

Novo juto-nova energija

Novi dan je Brendonu doneo neku novu energiju. Ovaj ukućanin je prokomentarisao da se danas oseća mnogo bolje. Komentariše da se oporavlja od iscrpnog zadatka i loše hrane, koju je morao da jede u toku ove nedelje.

Ovaj zadatak je maksimalno bojkotovao načinom da nije slušao naredbe diktatora, i kako on kaže, ponosi se tim, jer smatra da se nije šlihtao diktatorima kao drugi ukućani. Komentariše da bi se opet ponašao isto , kada bi se ovaj zadatak ponovio. Iznosi mišljenje da se ovonedeljni zadatak nikom nije dopao.

Na pitanje zašto je nominovan, odgovara da ima više razloga za to. Misli da je najveći razlog što ga ukućani nominuju, jer ne znaju šta od njega mogu da očekuju. Govori da je on spreman na sve i da to ukućani znaju. Po njegovom mišljenju, nominovala ga je većina koja se plaši istine. Neki imaju strahove i jednostavno se plaše njegovih performansa. Drugim ukućanima je konkurencija jer privlači dosta pažnje.

Pobuna protiv diktature

U toku današnjeg dana ukućani niže klase su dobili zadatak da naprave pobunu protiv diktature. Mislim da je ovaj zadatak poprilično obradovao ukućane, pa su se potpuno predali smišljanju plana pobune.

Marijana i Bojana baš i nisu bile oduševljene ovim zadatkom, jer su naklonjene diktatorima. Diktatori su osvojili Marijaninu ljubav onog trenutka kada su dobili pikado, dok im je Bojana, kao četvrti čovek, bila naklonjena od samog početka.

Povezana vest:  Druga sezona špijunske triler serije “Moć iz senke”

Pobuna polako počinje, pa i maske počinju da padaju. Bojan je u toku dana rešila da otkrije da ona zapravo nije pripadnik niže klase, već „četvrti čovek“, i da ukućani neće moći da računaju na njenu podršku.

„Najgora sam od sve dece“

Današnja zanimacija ukućana je pikado. Bojana je bila prva koja se izvežbala nizom tura, gađajući sa slabijim rezultatima.

Potom su Marijana i Nirmal nastavili sa nešto uspešnijim rezultatima. Videvši to, Bojana se vratila u igru i krenula da se uvežbava sve više i više. U jednom momentu joj je krenulo za rukom da osvaja poene, ali pošto se vratila u staro, gubitničko stanje, počela je da se nervira i da nasilno gađa u pikado tablu. Bes joj se video kako u očima, tako i u glasu, pa je krenula drčno da odgovara Lesteru i Nirmalu na pitanja. Marijana se povukla iz igre, i otišla u kuhinju da čisti a potom sprema ručak. Duško i Brendon su otišli na otpad. Bojanina napetost je rasla. Ukućani su u jednom trenutku pokušali  da nagovore Bojanu da pređu na stoni tenis, ali se nije dala, pošto je vrlo evidentno da nije želela da prekine igru dok ne osvoji dovoljno poena i bude bolja od drugih. Jedino su Nikola i Lester ostali da igraju sa njom. Bojana je, kako se čini, batalila svoje stare poštapalice i zamenila ih novom: „Najgora sam od sve dece“

Toliko borben duh Bojanu nije držao do kraja večeri, pa je pikado prepustila ostalim ukućanima, koji su se vratili iz otpada.

Pikado i meditacija

Nakon što su došli u luksuzni deo kuće , ukućani su se bacilli na različite zanimacije koje se trenutno nalaze u dnevnoj sobi.

Najveću pažnju im je privukao pikado, koji u toku današnjeg dana bio najveći vid ubijanja vremena. Bojana i Nikola su odlučili da opet odmere snage u stonom tenisu.  Dok je većina ukućana svoje veče provodila u dnevnoj sobi, Brendon je vreme provodio sam u dvorištu.

Večeras nije njegovo veče. Zbog bolova koje već par dana oseća u kolenu,on se povukao u sebe, i meditirao u dvorištu.

U razgovoru sa Marijanom i Nokolom, prokomentarisao je da je večeras u kući Branislav, miran i povučen tip, a da je Brendon samo oblik njegovog performansa, tačnije lik za kamere i zabavu.