maiso

VELIKI BRAT 2011

Veliki Brat je ubacio „buvu“

Ukućani su ovo jutro malo duže spavali nego inače,a i samo buđenje im je teže palo. Posle samog buđenja , većina njih je neko vreme provela odmarajući u krevetu.

Prve priče koje se ovog jutra provlače po kući su vezane za neke odgledane filmove, Brendonovo slikanje, fubalsku reprezentaciju, i naravno tema o kojoj će se još dosta pričati- kakav je osećaj biti finalista.

Dušku i dalje nisu jasne neke stvari vezane za Bojanu, pa već neko vreme pokušava da sazna šta je ona to pričala o njemu, u periodu dok su oni bili na otpadu.

Amerika-zemlja velika

Današnji dan ukućani koriste za odmaranje. U kući je poprilično tiho, tek poneki ukućani vodi razgovor, a većina njih koriste lep dan za uživanje na suncu.

Iako je rekao da ne voli da priča sa Duškom, jer kako on kaže, Duško samo vodi svoju politiku, ovog dana Brendon je dosta dugo pričao njemu o svojim putovanjima, i o tome kakva je Amerika zapravo.

Duško je pomno pratio svaku reč, postavljajući pitanja i pitanja. Brendon je pričao kako je u toku svog boravka u Americi radio na golf terenima gde je uspeo fino da zaradi za određen period.

Ističe da planira da se vrati u Ameriku i da nastavi prekinute studije, ali da mu je ipak trenutno prioritet da obiđe ceo svet.

Bojana je ispala nečovek!

Bojana je sinoć napustila kuću Velikog Brata. Ukućane je častila ne tako prijatnim komentarima i mišljenjima, pa je danas među ukućanima upravo baš ona tema dana.

Marijana i Soraja su u toku popodneva dugo razgovarale o njoj, prilično razočarane. Marijana koliko god bila u lošim odnosima sa Bojanom, nije očekivala ovakve reakcije. Smatra da je Bojana trebala ispasti čovek i dodaje da su ipak šestdeset dana bile dobre i kakva god da je sada situacija nije trebala tako postupiti. Ona takođe smatra da je Bojana imala taktiku, ali da se ubrzo otkrilo ko je i šta je. Marijana ne opravdava svoje postupke tokom boravka u kući, ali isto tako zna da je sa svima bila iskrena koliko god bilo bolno ili ne. Soraja kao njen sagovornik, skoro da deli isto mišljenje. Ona se držala svog mišljenja, da ni sa kim ne treba biti previše prisna, što je tokom boravka i činila. Zna da će sa nekima i nakon završetka serijala ostati u kontaktu, ali o tom potom.

Soraja je razgovarajući sa Marijanom,  dodala i to da Bojana ni jednog trenutka nije očekivala da će napustiti kuću pre finala i da je njeno sinoćnje ponašanje, upravo bilo posledica nezadovoljstva. Prisetivši se  njenog i Bojaninog razgovora, Marijani je otkrila kako je Bojana gledala na njihovo prijateljstvo. Po Bojaninoj priči, Marijana nije nikada bila osoba sa kojom bi se družila, mada, njena osetljivost na tuđe suze upravo je zbližila sa Marijanom, koja je od početka bila previše osetljiva.

Povezana vest:  Premijera serije “Đavolji kanjon” na Discovery kanalu

Marijana je pažljivo slušala Sorajino izlaganje, sve vreme čudeći se. Ona nije mogla da poveruje jer je Bojana ubedila u drugačiju istinu, mada to sve sada i nije joj važno.

Podlegli promenama

Nakon Marijaninog i Sorajinog razgovora u dvorištu, u dnevnoj sobi su Horvat i Brendon vodili razgovor o novonastaloj situaciji.

Uživajući u sladoledu započeo je razgovor sa Brendonom. Brendon je zaključio da sada, odredjeni ljudi se razdvajaju i postaju jedinke, dok Horvat smatra da je tako trebalo da bude i od početka. Horvat smatra da su stvari takve kakve jesu i do kraja je ostalo zaista malo da bi se nešto promenilo, ali primetio je da se ponašanje nekih ukućana podleglo promeni, ne navodeći o kome se zapravo radi. Istu situaciju primetio je i Brendon zaključujući da se zaista došlo do promene i da se neki ukućani zaista drže novog lica. Ono što je Horvat izneo kao činjenicu, da će se nakon završetka boravka u kući družiti sa dragim ljudima u čemu ga je i Brendon podržao.

Nije istina!

Horvat je danas prilično bio odsutan. Zarobljen svojim mislima dugo je ćutao. Nakon što je ležeći na ležaljci dugo razmišljao, dok su Nikola i Lester  takođe bili u dvorištu, Nikola je prekinuo neprijatnu tišinu,  obrativši mu se.

Nikolu je zanimalo zašto se odjednom promenio njihov odnos i zašto je Horvat danas ljut. Želeo je da razjasni, ukoliko postoji problem, jer nije u redu da nekada tako bliski i iskreni prijatelji odjednom postanu stranci.

Horvat je shvatio da se nešto postoji što nije rečeno, zbog toga što su na žurci svi nekako bili razdvojeni, a pogotovo to što nijednog trenutka ni Nikola, ni Lester mu nisu prišli. Nakon Bojaninog mišljenja da je Horvat dvoličan, zatim njihovo ponašanje na žurci dovelo je do toga da Horvat zaključi, da u stvari postoji neka mračna strana njegovog, Nikolinog i Lesterovog prijateljstva.

Nikola je najpre objasnio Horvatu da sve što se sinoć dešavalo nema nikakve veze sa Bojaninim komentarom, a zatim izneo i svoj stav, da Bojanino mišljenje nema veze sa njegovim, kao ni Lesterovim. Lester je potvrdio Nikolinu priču i dodao, da ukoliko misli da su i on i Nikola rekli da je dvoličan, da nema potrebe nikada više da progovore.

Nikola nije hteo da nastavlja razgovor pod tenzijom, pa je samo rekao ključnu stvar da će se sve saznati nakon izlaska iz kuće Velikog Brata. Ono što je još izneo kao svoje mišljenje je to, da smatra da je neko Horvatu „napunio“ glavu i da današnje njegovo ponašanje upravo posledica toga.

Budi mi prijatelj!

Nedugo posle neprijatne tišine između Horvata, Nikole i Lestera , ukućani su svi zajedno pevali pesmicu koja je ove nedelje zadatak „Budi mi prijatelj“. Pozitivna poruka koju nosi ova dečija pesma, podstakla je Horvata da se situacija između njih trojice mora rešiti.

Povezana vest:  FARMA 3. SEZONA, Speltkarenja i rasprave se nastavljaju

Nakon što je Nikola ležeći u spavaćoj sobi učio tekst, Horvat mu je prišao i zagrlio ga prijateljski. Započeli su zatim razgovor, zbog čega je došlo do ovakve situacije.

Horvat je Nikoli objasnio da se oseća jako čudno u poslednje vreme. Smatra da su se tokom prošle dve nedelje jako udaljili, što Horvatu zaista smeta. On misli da su zadaci uticali da se dosta otuđe kao i njihovo druženje sa Bojanom. Povezao je niz situacija koje su se dešavale i zbog toga je izgradio takvo mišljenje.

Horvat je još pomenuo da je posle dolaska sa otpada, završetkom diktature, osetio jaku čudnu energiju u kući. Mislio je da je ona proizvod toga što su tadašnji diktatori gledali dešavanja sa otpada, pa se zabrinuo da nije nešto pogrešno rekao

Nikola mu je zatim objasnio, da je bio jako zabrinut za takvo njegovo ponašanje i zbog toga mu je danas prišao kako bi sve lepo rešili, licem u lice. Kao najslađe za kraj Nikola je iskoristio naslov pesme i Horvatu otpevao „Budi mi prijatelj“.

Nemeševići zajedno na okupu!

Veliki Brat je obavestio ukućane da se okupe u dnevnoj sobi. Soraja je najpre mislila da se radi o Bojnaninoj otrovnoj streli, ali su ubrzo saznali o čemu je zapravo reč. Ni malo očekivano ali večeras su Nemeš i Duško otvorili Pandorinu kutiju.

Svi ukućani su jedan po jedan odlazili u ispovedaonicu kako bi prešli na otpad, dok su Nemeš i Duško sa nestrpljenjem isčekivali šta će se zaista naći u pandorinoj kutiji. Duško kao već iskusan, znao je da je u pitanju poseta, ali nije znao da će i ovoga puta on imati goste. Nemeš je sve vreme zapitkivao Duška o čemu se zapravo radi, dok mu on nije prepričao da je prošli put Radojka bila u Pandorinoj kutiji. Nemeš je zatim shvatio da će se u kući pojaviti neko od njegovih najbližih. Kao da je znao u dvorište kuće ušli su njegovi roditelji.

Veoma dirljiv susret majke sa sinom svakako će ostaviti veliki utisak na sve. Kada su se polako privikli, gospođa Nemešević je izjavila da bi volela da on ponovo bude onaj stari, kakav je bio pre ulaska u kući Velikog Brata. Ona je dodala da sve može da ispravi kada izađe i da ga oni čekaju njihovoj kući, gde će on imati vremena o svemu dobro da razmisli. Vidno uplakana, pod velikim šokom dodala je i to da joj je sin na prvom mestu i da niko od njega neće, kako je ona rekla praviti „budalu“. Njegov otac, gospodin Nemešević zajedno sa Nemešem, pokušao je na sve načine da je smiri. Ono što Nemeš nikako nije želeo je da razgovara o njegovom boravku u kući pa je i na sve načine sprečio da to i učini.

Povezana vest:  Serija "Železnica Aljaske" se vraća na Discovery kanal 25. januara

Ponosna na tatu!

Duško je po drugi put imao priliku da otvori Pandorinu kutiju. Najpre mu je u posetu došla supruga Radojaka, ali ovoga puta ni manje ni više nego njegova ćerka.

Dok su isčekivali posete, Duško je prokomentarisao da je planirao da dođe kod Nemeša kako bi upoznao njegove roditelje. Smatra da su oni bolji od njega, što je Nemeš potvrdio. Nije bilo potrebno da ide u posetu jer mu se prilika upravo pružila u kući Velikog Brata. Pre nego što su Nemeševići izašli iz kuće Duško se upoznao sa njima, veoma počastvovan.

Nakon veoma emotivne posete Nemeševih roditelja, kroz vrata u dvorištu ušla je Duškova ćerka. Duško se svakako jako obradovao, ali nije izostavio priliku da pita za Radojku i krave. Pomalo u šoku, nisu znali šta bi pitali jedno, drugo. Ono što će svakako biti upamćeno je emotivna izjava njegove ćerke da je jako ponosna na svog tatu, što je Duška mnogo raznežilo.

Veliki Brat je ubacio „buvu“

Svi prozvani ukućani su najpre ušli u ispovedaonicu, a zatim prešli na otpad na samo nekoliko časova. Poseta Nemeševih roditelja i Duškove ćerke bila je dovoljan razlog da ukućani odu iz kuće.

Ponovnom susretu sa radionicom nisu se mnogo obradovali. Brendonu je najviše zasmetao miris koji ga iritira. Ostali ukućani su se više posvetili komentarišući Pandorinu kutiju koju su Nemeš, a zatim i Duško imali prilike da otvore. Marijana misleći da se radi o vesti iz spoljašnjeg sveta, nije joj bilo jasno šta nekome može da znači sada pred kraj. Ono što je Nikoli najviše pravilo pobunu, zbog čega je Duško ponovo dobio priliku. Nirmal je pak izrazio negodovanje, zbog čega on nije dobio priliku. Duško je u tom momentu, sa druge strane na glas razmislio, kako bi svi kad bi znali šta je u pitanju voleli da je otvore.

Polemisanje oko Pandorine kutije završilo se Sorajinom i Nikolinom prepirkom oko tabele koju su sinoć videli. Soraja smatra da se nije radilo o procentima glasanja već o nečemu drugom. Nikola nije delio isto mišljenje pa su ova dva ukućanina vodili dugu polemiku. Soraja smatra da je ne moguće da je to u pitanju, jer po njenoj logici Horvat ne može da bude sa manje glasova od Brendona. Marijana je prekinula sukob mišljenja između Soraje i Nikole zaključivši da je u pitanju „buva“ koju je Veliki Brat uneo u kuću, kako bi svi videli reakciju ukućana u finalnoj nedelji.            Dan 99