avala_najava_nove_seme

Robert Nemeček tuži Avalu zbog povrede časti

 

Bivši glavni i odgovorni urednik televizije Avala Robert Nemeček podneo je Prvom osnovnom sudu u Beogradu tužbu protiv svoje bivše kuće „zbog povreda ugleda, časti i prava ličnosti“, saopštio je danas njegov zastupnik, advokatska kancelarija Dejana M. Nenadića.

U saopštenju se navodi da je Nemeček tužbu podneo pošto je „bez prethodnog obaveštenja razrešen dužnosti, zbog navodnog lošeg poslovanja i ‘nepoštovanja’ nepostojećeg dogovora o šest meseci kao roku u kome je Avala trebalo da dostigne tri najgledanije televizije u Srbiji“.

Povezana vest:  Nove serije na kanalu E! - KHLOÉ KARDASHIAN i SCOTT DISICK

-Svojevremeno u saopštenju Avale povodom smenjivanja nije naveden nijedan konkretan parametar koji bi opravdao kvalifikaciju lošeg poslovanja, bez obzira što je za nešto više od šest meseci, koliko je Nemeček bio glavni urednik, udeo u gledanosti Avale bila udvostručena, a prihodi na mesečnom nivou povećani više od četiri puta – stoji u saopštenju.

Kako se ističe, „pola godine posle smene Nemečeka, Avala se nalazi na dnu lestvice gledanosti televizija sa nacionalnom frekvencijom, a zaposleni potražuju nekoliko zaostalih mesečnih zarada“.

Povezana vest:  Širi se novinarski tim regionalnog informativnog TV kanala N1