RTS_LOGO

RTS snima Zverinjak

 

Radio-televizija Srbije (RTS) saopštila je danas da režiser Marko Novaković sutra u selu Ripanj počinje snimanje filma i mini serije „Zvernjak“, po istoimenom dramskom tekstu Dušana Spasojevića, koji je i scenarista.

Kako je najavljeno, Novaković će, pored lokacije u Ripnju koju meštani zovu „Put za pećinu“, kao i u selu Trešnja i u lovačkom domu u Pinosavi, „Zverinjak“ snimati od 20. juna do 22. avgusta, a premijera filma i mini serije očekuje se na RTS-u na proleće 2012. godine.

Povezana vest:  Satnica venčanja princa Vilijama

-‘Zverinjak’ je priča koja se odigrava početkom devedesetih godina u srpskom selu blizu obale Drine. To je svedočanstvo o vremenu moralnog i geografskog raspadanja jedne zemlje, smešteno u sredinu izdvojenu od urbanog života, u podneblje u kojem vladaju specifična pravila i odnosi među ljudima – navodi RTS.

U „Zverinjaku“, Srna, kćer najmoćnijeg čoveka u selu Straina, obećana je Jovanu, sinu seoskog šumara Tadije, koji Strainu omogućava krivolov i bespravnu seču seoskih šuma. Stvari se komplikuju povratkom sa sedmogodišnje robije Petra, bivšeg šumara koji je u krivolovu ubio starijeg Strainovog sina.

Povezana vest:  Sigurni Viver zvezda nove TV serije

-Petar dolazi da pronađe Anđu, ženu koja misteriozno nestala u vreme kada je on odveden na odsluženje kazne. Petrov povratak pokreće gomilu događaja i ‘lomova’ glavnih junaka, nagoveštavajući neizvestan kraj ove trilerske priče – saopštava RTS.

Petra igra makedonski glumac Nikola Ristanovskog, Straina Miodrag Krstović, a Tadiju Tanasije Uzunović, dok su uloge Srne i Jovana poverene debitantima Marijani Pejatović i Mladenu Sovilju. U ostalim ulogama su Branka Šelić, Ivan Đorđević, Aleksandar Đurica, Igor Damnjanović i Nada Šargin.

Povezana vest:  Premijera četvrte sezone serije "Fargo" 1. aprila